“De juiste zorg in elke fase”

Gepubliceerd door Maria op

Alles voor dementie – de juiste zorg in elke fase

ActiVite biedt een volledig een volledig pakket zorg, ondersteuning en begeleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De juiste zorg in elke fase. Samen met de cliënt zorgen wij ervoor dat mantelzorg en thuiszorg in balans zijn, zodat de cliënt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Dat is altijd maatwerk.

Casemanager

Onze wijkverpleegkundigen treden op als casemanagers en zijn het vaste aanspreekpunt met veel kennis en ervaring. Zij bespreekt thuis de zorgvraag, brengt in kaart en maakt afspraken. Zij is bovendien de schakel met de huisarts, het sociale wijkteam, het ziekenhuis en het zorgteam van ActiVite. 

Ontmoetingscentrum Dementie

Het Ontmoetingscentrum Dementie (OCD) van ActiVite  is er voor mensen met de diagnose dementie en hun mantelzorger. Meerdere dagen per week kunnen zij terecht voor een uitgekiend programma waarbij het stimuleren en het behouden van ‘wat er nog is’ altijd centraal staat. ActiVite werkt regelmatig mee aan onderzoeken van de VU Amsterdam. Net als ActiVite richt de VU zich op een persoonlijke benadering van de zorg binnen het OCD voor zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers.

Wonen met zorg

Als thuis wonen echt niet meer mogelijk is, dan biedt ActiVite op meerdere locaties kleinschalig wonen aan in één van onze woonservicecentra. Men woont hier zoveel mogelijk als thuis. De medewerkers ondersteunen , waar nodig, bij persoonlijke verzorging en huishouden. Ons doel is om een optimaal woon- en leefplezier te realiseren.

Regelmatig bewegen helpt het geheugen, de concentratie en andere hersenfuncties. Ook blijft het lichaam sterker en gaat het welbevinden vooruit. Daarom stimuleert ActiVite mensen met dementie in elke fase van dementie om te blijven bewegen.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *