Hoe gebruik je de roeitrainer effectief om af te vallen?

Gepubliceerd door Dennis Guijt op

afvallen met de roeitrainer

Wil jij nog die laatste kilootjes verliezen en wil je hierbij gebruik maken van de roeitrainer? Dat is goed mogelijk!

Alleen de vraag rest nog: hoe gebruik je de roeitrainer zo effectief mogelijk om gewicht te verliezen?

In dit artikel lees je alles wat je moet weten om zo goed mogelijk van start te gaan om jouw doelen te behalen.

Hoe werkt gewichtsverlies op de roeitrainer?

Roeien is een uitstekende cardiovasculaire oefening die je hartslag verhoogt en veel calorieën verbrandt.

Hoe langer en intensiever je traint, hoe meer calorieën je verbrandt, wat bijdraagt aan gewichtsverlies.

Klinkt simpel, toch?

Ook wordt het trainen op een roeitrainer gezien als een full body workout. Roeien activeert namelijk bijna alle grote spiergroepen in je lichaam. Waaronder je benen, rug, armen en core.

Hierdoor verbruik je meer energie en verbrand je meer calorieën dan bij veel andere vormen van cardio. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je trainingsduur- en intensiteit.

Nog een voordeel; roeien heeft een lage impact op je lichaam. Dit houdt in dat het voor mensen met gewrichtsproblemen ook een goede manier van trainen is.

3 tips om gewicht te verliezen op de roeitrainer

  1. Intervaltraining: Wissel af tussen periodes van hoge intensiteit en rust om je stofwisseling te stimuleren en meer calorieën te verbranden. Bijvoorbeeld: roei gedurende 1 minuut op maximale inspanning gevolgd door 1 minuut rustig roeien of rust.
  2. Langere sessies op een gematigd tempo: Door langere tijd op een gematigd tempo te roeien, verbrand je ook veel calorieën. Probeer sessies van 30 minuten tot een uur te doen om je calorieverbranding te maximaliseren.
  3. Krachttraining toevoegen: Combineer roeien met krachttraining om spieren op te bouwen, je stofwisseling te verhogen en meer vet te verbranden, zelfs in rust.

Val ik af bij mijn buik door te trainen op een roeitrainer?

Hoewel het verliezen van vet op één specifieke plek niet mogelijk is, zal regelmatige training op een roeitrainer helpen bij het verminderen van lichaamsvet over je hele lichaam. Dus in dit geval óók bij je buik.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat vetverlies niet in een korte periode kan ontstaan. Dit is een langdurig proces. Hierbij let je ook op je voeding én blijf je consistent met trainen.

Conclusie

Door regelmatig en consistent te trainen op een roeitrainer, in combinatie met een gezond voedingspatroon, kun je effectief gewicht verliezen en je algehele fitheid verbeteren.

Wees geduldig, blijf gemotiveerd en wacht op de fantastische resultaten die jij kan behalen!


Meer uit ons kenniscentrum:


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *