“Dementie voorkomen of genezen en de kwaliteit van leven verbeteren!”

Gepubliceerd door Maria op

Alzheimer Nederland is een van de initiatiefnemers van het Deltaplan Dementie

Gea Broekema-Procházka, directeur Alzheimer Nederland: “Het initiatief voor een Deltaplan is een noodzakelijk gevolg van hetgeen wij signaleren aan ontwikkelingen en horen van patiënten, mantelzorgers en wetenschappers. We vragen al jaren aandacht voor dit grote maatschappelijke probleem, waar iedereen in de toekomst meer de maken krijgt. We moeten de krachten bundelen.”

Over Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland is dé fondsenwervende patiëntenorganisatie op het gebied van dementie in Nederland. De organisatie geeft al ruim 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werken we aan een betere kwaliteit van leven nu, en aan een toekomst zonder dementie.

Sinds 1984 vraagt Alzheimer Nederland landelijk aandacht voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Hiervoor werkt Alzheimer Nederland nauw samen met regionale en landelijke zorginstellingen, de overheid, het bedrijfsleven en heel veel betrokken vrijwilligers in het land. .

Organisatie

In totaal zetten zo’n 60 medewerkers en 5500 vrijwilligers zich in voor Alzheimer Nederland. Zij geven voorlichting over het ziektebeeld, ondersteunen mensen met dementie en hun naasten en werven fondsen voor innovatief onderzoek. De 51 regionale afdelingen organiseren regionale activiteiten op het gebied van voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging, zoals Alzheimer Cafés/Theehuizen.

Dementievrienden

In het kader van het Deltaplan Dementie, met steun van VWS starten Alzheimer Nederland en Pensioensuitvoeringsorganisatie PGGM in het voorjaar van 2016 de landelijke campagne Dementievrienden

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *