Beste detox sapkuur – De top 5 sapkuren uit onze test vergeleken

Gepubliceerd door Dennis Guijt op

de beste detox sapkuren

Heb je een periode van minder gezond eten achter de rug? Of merk je dat je lichaam wat ondersteuning bij de stofwisseling kan gebruiken? In dat geval kun je een sapkuur volgen.

Er zijn verschillende merken die dat aanbieden. Daarbij heb je vaak keuze uit samengestelde pakketten. Hoe kies je nu een passende kuur en krijg je ook tips over hoe je zo’n kuur moet aanpakken?

Wij hebben een aantal van deze detox sapkuren getest en de vijf beste sapkuren voor je op een rijtje gezet.

Dit is de top 5 van beste detox sapkuren

1. HappyJuicy
2. Sap.je
3. Juicebrothers
4. Dr. Blend
5. Frecious

De vijf beste detoxkuren uitgelicht

1. HappyJuicy

De sappen van HappyJuicy bestaan helemaal uit verse groenten als wortels, rode biet en bleekselderij. Dit is aangevuld met vitamine- en mineraalrijk fruit als peer, appel en limoen. Bij het persen wordt gebruikt gemaakt van de koudeperstechniek.

Er gaat dus geen voedingswaarde verloren door oververhitting. De groenten en het fruit komen ook nog eens van lokale telers.

Het feit dat er in elke sapje een superfood is toegevoegd, zoals kurkuma, spirulina of gember, vinden wij een pluspunt.

HappyJuicy is een goedkope keuze voor een kuur van 3 dagen. Bij ieder pakket krijg je een schema waardoor het volgen van de kuur heel eenvoudig is.

Bekijk meer informatie over HappyJuicy

2. Sap.je

Bij Sap.je kun je ook rekenen op koudgeperste, biologische sappen. Het aanbod is uitgebreid. De flesjes bevatten niet alleen uit driehonderd gram verse, seizoensgebonden groenten. Er zijn tevens smaakvolle kruiden toegevoegd.

Bij Sapje.je neem je een abonnement te nemen en je krijgt voor 3, 6 of 12 leveringen de sappen van je keuze thuis gestuurd. Je bepaalt dus zelf hoe je favoriete sapkuur eruit ziet.

De sapjes worden ingevroren afgeleverd. Dit garandeert de versheid en zorgt er tevens voor dat je de sapjes thuis zelf ook ingevroren langer goed kunt houden.

Bekijk meer informatie over Sap.je

3. Juicebrothers

Het aanbod van Juicebrothers is ook indrukwekkend. In een fles sap zit maar liefst een kilo tot twee kilo groenten en fruit verwerkt. De Juicebrothers gebruiken alleen maar biologische producten die vrij van pesticiden zijn.

Dat is wat ons betreft een groot voordeel. Je hebt keuze uit verschillende soorten sappen. Dat varieert van zoet of fris naar pittig en bitter.

Voor iedere smaak is er dus een sapkuur te krijgen. Je bestelt de sappen los, maar je kunt ook meerdere grote flessen en een aantal shots als pakket bestellen. Het aantal flessen in afgestemd op de duur van de kuur, bijvoorbeeld 3 of 5 dagen.

4. Dr. Blend

Net als de andere aanbieders van detoxkuren die wij vergeleken, heeft Dr. Blend lekkere, biologische sappen. Daarbij is de verhouding tussen groenen en sappen per smaak verschillend. Je kiest bijvoorbeeld voor een kuur die bestaat uit 60% groenten en 40% fruit.

Houd je van zoetere smaken, dan kun je ook voor een combinatie van 36% groenten en 64% fruit gaan. In een pakket voor een kuur van 3 dagen zitten 27 flessen met diverse smaken.

Om je kuur goed voor te bereiden en af te bouwen, heeft Dr. Blend speciale boxen met sappen die je daarbij ondersteunen.

5. Frecious

Bij Frecious krijg je niet alleen handgeperste sap in de boxen van de detoxkuren. Kies je voor een kuur van meerdere dagen, dan zijn er ook nog ondersteunende producten. Denk bijvoorbeeld aan een biologische bouillon voor een warme aanvulling op je sapkuur.

En tussendoor drink je ook nog detoxthee of cichorei koffie. De pakketten voor de detoxsapkuur zijn zo samengesteld dat je alle antioxidanten en voedingsstoffen die je nodig hebt, binnenkrijgt.

Dankzij de uitgebreide aanwijzingen die bij het pakket zitten, weet je ook precies op welk moment je welke sap het beste kunt drinken.

Wat is een detoxkuur?

Een detoxkuur is bedoeld om je lichaam te ontgiften of te reinigen. Daar zijn verschillende methodes voor. Een daarvan is de detoxsapkuur.

Je drinkt voor een bepaalde periode sappen die uit verse – en vaak biologische – groenten zijn geperst. Dit is eventueel nog aangevuld met fruitsap. Hiermee krijg je een variatie aan gezonde voedingsstoffen binnen.

De reden dat een kuur uit sap bestaat, is dat je lichaam deze sappen gemakkelijker kan verteren. De bedoeling is dus dat je lichaam op deze manier, bij het zogenaamde sapvasten, minder hard hoeft te werken om de voedingsstoffen op te nemen.

Door het sap van de groenten langzaam uit te persen, blijven de vitamines en mineralen behouden. Ook de vezels gaan tijdens dit proces niet verloren.

Het aantal calorieën dat je op een dag drinkt, is eveneens beperkt. Een bijkomend effect van een detoxsapkuur is meestal dat je gewicht verliest. Dit komt deels doordat je tijdens een sapkuur een andere eetgewoonte hebt dan normaal.

Daarnaast verlies je vaak meer vocht en kan er afbraak van de eiwitten in je spieren plaatsvinden. Hierdoor neemt je spierweefsel af. Hierdoor val je eveneens af en dat gewichtsverlies kan een mooie meevaller zijn als je dat als extra doel hebt.

Waarom kies je voor een detoxsapkuur?

Soms heb je misschien het gevoel dat je een langere periode niet gezond genoeg hebt gegeten. Bijvoorbeeld na de feestdagen van december of na een zomervakantie.

Met een detoxkuur ben je bewuster met je voeding bezig en concentreer je je op het drinken van gezonde ingrediënten. Door te kiezen voor een sapkuur, heb je alle voedingsstoffen die je nodig hebt in een portie bij elkaar. Je lichaam profiteert van de vitamines en mineralen die je binnenkrijgt. Daarnaast is er kans op wat gewichtsverlies.

Ben je echt op zoek naar het ontgiften van je lichaam, dan hoef je daar niet per se een sapkuur voor te volgen. Want je lever is in principe het orgaan dat dit voor je regelt. Een sapkuur geeft je daarbij dan wat extra ondersteuning. En je hebt als voordeel dat je de sappen niet zelf bij elkaar hoeft te zoeken.

Met een van de sapkuren uit onze test heb je een compleet pakket met zorgvuldig samengestelde sappen die in je voedingsbehoefte voorzien.

Combineer je een detoxkuur met andere maaltijden?

Bij het volgen van een detoxkuur eet je normaal gesproken niets aanvullends naast de sappen. Je drinkt water of kruidenthee. Afhankelijk van de kuur die je kiest, zitten er ondersteunende producten bij het detoxpakket. Denk bijvoorbeeld aan een biologische groentesoep.

Wil je wel graag iets eten tijdens de kuur, kies dan voor rauwe producten die passen in het geheel, zoals rauwkost. Probeer dit geen vast onderdeel van de kuur te maken en houd je zoveel mogelijk aan de richtlijnen van de kuur die je volgt.

Een sapkuur is bedoeld om je spijsvertering niet op volle kracht aan het werk te zetten. Met vast voedsel bereik je dan juist het tegenovergestelde.

Hoe vaak kan je een detoxkuur volgen?

Er zijn geen vaste richtlijnen over hoe vaak je een detoxsapkuur kunt volgen. Sommige mensen vinden het prettig om twee keer per jaar aan sapvasten te doen. Anderen doen het een keer per kwartaal. Het is vooral belangrijk dat je naar je eigen lichaam luistert.

Let daarbij ook op de duur van een enkele sapkuur. Deze duurt over het algemeen 3, 5 of 7 dagen. Kies de duur die je het meest aanspreekt en die ook past in je agenda en bij je activiteiten.

Zijn er nadelen bij een detoxkuur?

Ieder mens is anders en iedereen reageert dan ook verschillend op een sapkuur. In principe zijn er geen nadelen aan het volgen van een detoxkuur. Het is wel belangrijk dat je de meegeleverde aanwijzingen bij het pakket goed volgt. Dan heb je het meeste profijt van het sapvasten.

Ben je zwanger of heb je ernstige psychische klachten? Dan is het niet raadzaam om een detoxkuur te volgen. Gebruik je bepaalde medicijnen of heb je diabetes? Dan is het verstandig om met je huisarts te overleggen voordat je aan een sapkuur begint.

Omdat je met een kuur niet geleidelijk maar direct een ander voedingspatroon volgt dan je gewend bent, kan je lichaam hierop reageren. Het is dus mogelijk dat je de eerste dagen hoofdpijn krijgt of heel erg moe bent. Normaal gesproken moet dit dus na een paar dagen over zijn.

Houden de klachten aan of merk je dat je onrustig gaat slapen of een te laag energieniveau hebt? Bepaal dan voor jezelf of je de kuur afmaakt.

Moet je je activiteiten aanpassen tijdens een detoxsapkuur?

Houd er tijdens de detoxsapkuur rekening mee dat je minder energie zult hebben. De samenstelling van je voeding anders is dan je gewend bent.

Hierdoor krijg je minder calorieën en vetten binnen. De periode dat je aan het sapvasten bent, is een mooie gelegenheid om ook op het gebied van sporten even een pauze te nemen.

Doe tijdens de kuur daarom niet aan een sport waarbij je veel energie nodig hebt. Maar richt je op het ontspannen van lichaam en geest en het herstel van de balans in je lichaam. Gun jezelf dus een pauze van de sportschool en ga in plaats daarvan naar een yogales.

Waar koop je een detoxsapkuur?

Groente- en fruitsappen zijn in veel supermarkten, zoals AH, verkrijgbaar. Die koop je als je zin hebt in een fris en gezond drankje tussendoor. Voor een detoxsapkuur zijn dit soort producten niet geschikt. Koop daarom je detoxkuur online bij gespecialiseerde aanbieders.

Zo weet je zeker dat je een uitgebalanceerde kuur krijgt, met daarbij de aanwijzingen die je nodig hebt voor een optimaal resultaat. Met een van de detoxsapkuren uit onze test geef je je lichaam gezonde ondersteuning bij het sapvasten.

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *