Senioren mobiele telefoon kopen? Beste simpele mobieltjes voor ouderen

senioren mobiel

Een leven zonder een mobiele telefoon is niet meer voor te stellen. Uit onderzoek is gebleken dat inmiddels bijna 90% van de bevolking in ons land een smartphone heeft.

Ook meer en meer ouderen zijn van een smartphone gebruik gaan maken. Wil je voor bijvoorbeeld je oudere vader of moeder ook een mobiele telefoon kopen? Kies dan voor een senioren mobiele telefoon.

Onze top 3 beste senioren mobiele telefoons

1. Maxcom MM827

De Maxcom MM827 is de beste senioren mobiele telefoon. Deze eretitel heeft deze telefoon met name aan de eenvoud te danken.

Het is een simpele mobiele telefoon voor ouderen, waardoor een ouder persoon de smartphone binnen mum van tijd begrijpt.

Dit is ook nog een senioren telefoon met 4G. Voor een ouder persoon is het hierdoor mogelijk om op elke gewenste plek te internetten. Hiervoor moet dan uiteraard wel een geschikt abonnement afgesloten worden.

De Maxcom MM827 is dankzij het laadstation eenvoudig op te laden en is een klaptelefoon. Dit makt de bediening des te eenvoudiger.


2. BeaFon SL720i BNL

De BeaFon SL720i BNL is ook een geschikte mobiele telefoon voor ouderen. Deze telefoon lijkt veel op de bovenstaande variant. Ook dit is een mobiele telefoon met 4G en een oplaadstation.

Een ouder persoon hoeft hierdoor niet met kabeltjes te rommelen om deze telefoon op te laden. Nee, de telefoon hoeft alleen maar in het oplaadstation neergezet te worden.

Een ander groot voordeel is het kleurendisplay. Dit display spreekt voor zich en is lekker groot. Ook de toetsen van de BeaFon SL720i BNL zijn dik in orde: de toetsen zijn groot, er is een speciale noodoproepknop en de toetsen zijn verlicht.


3. Fysic FM-7500

De Fysic FM-7500 is een goedkope senioren mobiele telefoon. Deze telefoon kost een schijntje in vergelijking met bovenstaande varianten, maar is wel minder veelzijdig inzetbaar.

Zo is het met deze mobiele telefoon niet mogelijk om te internetten. Gelukkig is het wel een simlockvrije telefoon; je kunt hier dus eenvoudig een simkaartje in stoppen.

De samenstelling van de Fysic FM-7500 is dik in orde. De mobiele telefoon beschikt over grote toetsen, over meerdere snel keuze toetsen en over een verlicht kleurendisplay. De eenvoud maakt de Fysic FM-7500 zeer goed te begrijpen voor een ouder persoon.


Wat kenmerkt een senioren mobiele telefoon?

In het aanbod van mobiele telefoons kom je niet al te veel senioren mobiele telefoons tegen. Dit zijn dus speciale telefoons voor ouderen die zich door een paar eigenschappen kenmerken:

  • De smartphone is erg eenvoudig te bedienen. Elke mobiele telefoon voor ouderen is zeer eenvoudig te bedienen. Dit is eigenlijk de belangrijkste eis aan zo’n telefoon, aangezien weinig ouderen hier echt veel gevoel voor hebben. De eenvoudige bediening stelt hen alsnog in staat om contact te houden met dierbaren.
  • De smartphone heeft grote toetsen. Een mobiele telefoon voor ouderen kenmerkt zich ook door grote toetsen. Deze toetsen maken het eenvoudig om een nummer in te tikken. Tevens is een simpele mobiele telefoon voor ouderen veelal van een noodknop en snel keuze toetsen voorzien.
  • De smartphone is eenvoudig op te laden. Een ander kenmerk van een mobiele telefoon voor senioren is het eenvoudig opladen van de accu. Je kunt hiervoor van het meegeleverde laadstation gebruik maken en dus niet van kabeltjes.

Wat zijn de voordelen van een simpele mobiele telefoon voor ouderen?

Om meerdere redenen is een simpele mobiele telefoon voor ouderen aan te raden. Zo’n telefoon stelt ouderen dus simpel in staat om contact te onderhouden met dierbare personen. Erg prettig, aangezien eenzaamheid altijd op de loer ligt bij andere personen.

Een ander groot voordeel is dus de eenvoud. Zelfs als een ouder persoon voor het eerst een simpele mobiele telefoon in zijn/haar handen krijgt, spreekt de telefoon voor zich.

Dit komt onder meer doordat veel merken voor een klaptelefoon kiezen. Veel ouderen begrijpen dat dit klapmechanisme direct.

De veelzijdigheid van een mobiele telefoon voor ouderen is ook subliem. Kies je bijvoorbeeld voor een senioren mobiel met 4G die simlockvrij is? Dan hoef je hier alleen maar een simkaart in te stoppen.

Nadat dit gedaan is, is de senior in staat om te bellen én te internetten. Dit doet een ouder persoon ook nog eens vanaf elke plek.

De eenvoud blijkt ook uit het opladen van de mobiele telefoon. Nagenoeg alle mobiele telefoons voor ouderen worden met een laadstation geleverd. Om de telefoon op te laden, hoeft de telefoon alleen maar in dit laadstation gezet te worden.

Wat ons betreft is zo’n simpele mobiele telefoon voor elke senior geschikt:

  • Voor senioren die veel tijd thuis door (moeten) brengen. Door bijvoorbeeld een ziekte of aandoening zijn veel senioren aan huis gekluisterd. Dankzij een mobiele telefoon is men alsnog in staat om contact met dierbaren te houden.
  • Voor senioren die nog fit zijn. Ook voor senioren die nog fit zijn, is een mobiele telefoon een absolute aanrader. Zij kunnen hiermee eenvoudig contact houden en dingen op het internet opzoeken.

Wat zijn de nadelen van een simpele mobiele telefoon voor ouderen?

Bij een simpele mobiele telefoon voor ouderen moet je met één aandachtspunt rekening houden:

  • Het risico om de smartphone kwijt te raken. Een jonger persoon weet als geen ander waar zijn/haar smartphone altijd is. Zo’n hechte band hebben maar weinig ouderen met hun mobiele telefoon. Mocht dit ook nog in combinatie met bijvoorbeeld dementie gaan, is de kans groot dat de senior de mobiele telefoon kwijtraakt. Mede hierom is het aan te raden om niet overdreven veel geld aan zo’n smartphone uit te geven.

Hoe vind je de beste simpele mobiele telefoon voor ouderen?

Wil je voor een ouder persoon een geschikte mobiele telefoon aanschaffen? Of ben je zelf, als ouder persoon, op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon?

Het aanbod is niet super uitgebreid, maar toch heb je het nodige om uit te kiezen. Daarbij moet je vooral op onderstaande aandachtspunten letten.

Met of zonder internet

Een mobiele telefoon voor ouderen kan van een 4G ontvanger voorzien zijn. Dit betekent dat gebruiker in staat is om ook te internetten met de mobiele telefoon.

Ga goed na in hoeverre hier behoefte aan is. Mocht hier geen behoefte aan zijn, kun je beter kiezen voor een simpele mobiele telefoon voor ouderen zonder internetontvanger.

Soort mobiele telefoon

Je moet vervolgens ook goed naar de soorten mobiele telefoons voor ouderen kijken. Wij zijn zelf erg gecharmeerd van een zogeheten klaptelefoon.

Door het klepje spreekt de mobiele telefoon snel tot de verbeelding. Je kunt echter ook prima voor een ‘normale’ mobiele telefoon voor een ouder persoon kiezen.

Op dit gebied bestaat eigenlijk geen goed of fout. Wat de juiste keuze is, hangt volledig van het gewenste gebruik af.

Toetsen

Bij een mobiele telefoon voor ouderen moet je goed naar de toetsen kijken:

  • Hoe groot zijn de toetsen? Idealiter zijn de toetsen vrij groot uitgevoerd. In een perfecte wereld zijn de toetsen ook nog verlicht.
  • Is er een noodtoets aanwezig? Idealiter beschikt elke senioren mobiele telefoon over een noodtoets. Met deze toets is het voor een ouder persoon mogelijk om direct hulp in te schakelen.
  • Zijn er keuzetoetsen aanwezig? Idealiter beschikt een senioren mobiele telefoon ook over keuzetoetsen. Het is hierbij mogelijk om een nummer aan een toets te koppelen. Als een ouder persoon bijvoorbeeld jou wil bellen, hoeft alleen maar de betreffende toets ingedrukt te worden.

Functionaliteiten

Een van de grootste voordelen van een senioren mobiele telefoon is de eenvoud. Ondanks de eenvoud kan zo’n mobiele telefoon toch van de nodige extra functionaliteiten voorzien zijn.

Ons advies is om goed naar de functionaliteiten te kijken. Deze functionaliteiten moet je idealiter op het gewenste gebruik afstemmen. Door dit te doen, weet je zeker dat de mobiele telefoon aansluit op de wensen van de senior.

Instelmogelijkheden

Bij een senioren mobiele telefoon moet je ook goed naar de instelmogelijkheden kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om het belvolume te verhogen?

Met name voor ouderen die een slecht gehoor hebben, is dit een vereiste. Ga ook goed na of het mogelijk is om het gespreksvolume te verhogen.

Opladen

Ga ook goed na hoe de senioren mobiele telefoon op te laden is. Zoals eerder al aangegeven: bij nagenoeg alle senioren mobiele telefoons gaat dit middels een meegeleverd oplaadstation.

Ga goed na hoe dit oplaadstation precies werkt en hoe lang het opladen duurt. Ga ook goed na hoe lang de mobiele telefoon op één acculading werkt.

Waar koop je een senioren mobiele telefoon?

Wij hebben opgemerkt dat je bij weinig aanbieders goede senioren mobiele telefoons aan kunnen schaffen. Vandaar dat wij je aanraden om de mobiele telefoon bij Bol aan te schaffen. Deze webshop biedt een divers aanbod van simpele mobiele telefoons voor ouderen aan.

Wat kost een goede senioren mobiele telefoon?

Voor een goede senioren mobiele telefoon ben je maximaal €100 kwijt. Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven?

Voor een bedrag van €40 á €50 kun je voor prima mobiele telefoons voor ouderen kiezen. Je hoeft hier dus geen fortuin aan uit te geven.