Stoelfiets kopen? Dit zijn de beste stoelfietsen van 2024

Gepubliceerd door Redactie op

beste stoelfietsen ouderen

Het is niet voor iedereen eenvoudig om in beweging te komen. Sommigen werken bijvoorbeeld de hele dag zitten of hebben met medische klachten te kampen.

Ook voor ouderen kan het lastig zijn om (voldoende) te bewegen. Gelukkig biedt een goede stoelfiets altijd uitkomst.

Maar wat is de beste keus? Wij deden een analyse naar de stoelfietsen die momenteel verkrijgbaar zijn op de markt. Op basis van de belangrijkste criteria vind je hieronder de top 3 uit ons onderzoek.

Onze top 3 stoelfietsen:

1. VirtuFit V2 Opvouwbare Stoelfiets

De VirtuFit V2 Opvouwbare Stoelfiets is de beste stoelfiets, met name voor ouderen. Deze fiets zet je op de grond neer, waarna je je voeten op de pedalen kunt zetten.

Nu hoef je nog maar één ding te doen: rustig je benen rond te bewegen. Je komt hiermee in beweging en je verbrandt hier de nodige calorieën mee.

Deze opvouwbare grondfiets is na gebruik eenvoudig op te bergen. Daarnaast is het mogelijk om deze stoelfiets eenvoudig te bedienen.

Dat is te danken aan het kleine display boven op de stoelfiets. Met de draaiknop stel je de VirtuFit V2 Opvouwbare Stoelfiets eenvoudig naar wens in. Al met al een absolute aanrader!

2. Tunturi Cardio Fit M30

De Tunturi Cardio Fit M30 is een geschikte pedaaltrainer voor thuisgebruik. Deze voet fiets is compact, van een duidelijk display voorzien en staat erg stabiel.

Dit stelt je in staat om zittend op de bank in beweging te komen. Of zelfs om tijdens het werken in beweging te komen.

Met deze mini hometrainer kun je alle kanten op. Stel ‘m naar wens in, lees je waarden op de LCD monitor af en geniet van de gewenste ergonomie.

Door de compactheid is deze stoelfiets ook eenvoudig te verplaatsen. Ook het opbergen is een fluitje van een cent. Als klap op de vuurpijl is dit ook nog een betaalbare stoelfiets.

3. Toorx Mini Bike WELLY E Combi

De Toorx Mini Bike WELLY E Combi is de beste luxe trapfiets. Deze stoelfiets is een stuk duurder dan bovenstaande variant, maar dat zie je wel duidelijk in de samenstelling terug.

Zo is deze stoelfiets voor zowel je armen als je benen geschikt. Zowel je armen als je benen laat je in beweging komen met de Toorx Mini Bike WELLY E Combi!

Deze stoelfiets is ook van een duidelijk display voorzien. Op dit display lees je onder meer de huidige snelheid, het aantal omwentelingen en het aantal calorieën af.

Tijdens het sporten geniet je sowieso van de gewenste ergonomie. Alle grepen, voor honden en voeten, zijn ergonomisch gevormd en bieden daarmee extra comfort.

Voor wie is een stoelfiets geschikt?

Een stoelfiets is voor veel mensen geschikt:

  • Mensen die zittend werken. Een zittende werkhouding is absoluut niet bevorderlijk voor je gezondheid en lichaam. Met een goede stoelfiets kun je gelukkig tijdens het zitten (en werken) je benen bewegen.
  • Voor ouderen. Voor ouderen is een goede stoelfiets absoluut een aanrader. Je kunt als ouder persoon met zo’n fiets eenvoudig en duurzaam in beweging komen. Dit kost weinig moeite en je lichaam wordt hier niet door belast.
  • Revalidanten. Ook na een operatie kan een stoelfiets uitkomst bieden. Met zo’n stoelfiets is het mogelijk om zonder belasting je spieren rustig op te trainen. Dit doe je bovendien erg comfortabel, doordat je gewoon zit tijdens het trappen.
  • Mensen met beperkte mobiliteit. Heb je last van een medische aandoening? Dankzij een stoelfiets kun je alsnog op een rustige manier in beweging komen/blijven. Dit is uiteraard bevorderlijk voor je algehele gezondheid.

Waar koop je een goede stoelfiets?

Wij raden je specifiek de 3 bovenstaande stoelfietsen aan. Deze fietsen voldoen aan onze eisen en zijn van een prima kwaliteit. Dit geldt ook voor andere stoelfietsen die je bij Bol.com, Fitwinkel, Medipoint, Decathlon en Thuiszorgwinkel kunt kopen.

Kom je een stoelfiets bij bijvoorbeeld Action of Aldi tegen? Kijk dan even verder. De kwaliteit van die stoelfietsen is namelijk hoogstwaarschijnlijk minder.

Wat zijn de voor- en nadelen van een stoelfiets?

  • Overal te gebruiken. Een goede stoelfiets kun je overal gebruiken. Als je op de bank televisie aan het kijken bent, als je aan het werk bent of als je gezellig een bordspel aan het doen bent. Overal waar je zit, kun je in principe gebruik maken van de stoelfiets.
  • Geen belasting voor je lichaam. Op een stoelfiets trainen levert geen belasting voor je lichaam op. Een belangrijk voordeel voor onder meer ouderen en mensen met een medische aandoening.
  • Lekker in beweging komen. Met een goede stoelfiets kom je lekker in beweging. Dit is goed voor je lichaam, algehele gezondheid en gemoedstoestand.
  • Ergonomisch en naar wens te verstellen. Met een van de betere stoelfietsen geniet je van de gewenste ergonomie. Dit uit zich in veel gebruiksgemak. Overigens kun je zo’n stoelfiets ook eenvoudig naar wens verstellen.
  • Geen volwaardig fitnessapparaat. Het is goed om te beseffen dat een stoelfiets geen volwaardig fitnessapparaat is. Je kunt het op dit gebied niet vergelijken met een senioren hometrainer, loopband of roeitrainer.

Hoe vind je de beste stoelfiets?

In de afgelopen periode is een stoelfiets behoorlijk populair geworden. Dit zie je ook terug aan het aanbod van stoelfietsen; je kunt momenteel uit veel varianten kiezen. Met onderstaande tips vind je snel de beste variant.

Bepaal waar je de stoelfiets wilt gebruiken

Allereerst moet je bepalen waar je de stoelfiets wilt gebruiken. Is dit gewoon thuis, is dit op kantoor of is dit idealiter op meerdere plekken? In het laatste geval heb je een kleine en lichtgewicht stoelfiets nodig.

Een groot voordeel van een stoelfiets is de compactheid. Je kunt ‘m hierdoor vrij eenvoudig in je woning – of je kantoor – kwijt. Ga uiteraard wel even goed na waar je je stoelfiets precies op wilt bergen.

Kijk goed naar de samenstelling

Geen stoelfiets is hetzelfde. Het is mede hierom erg belangrijk om naar de samenstelling te kijken. Wil je voor een normale stoelfiets gaan? Wil je voor een stoelfiets gaan waarmee je ook je armen kunt trainen? Of wil je voor een stoelfiets met instelbare weerstandsniveaus gaan? De keuze is aan jou.

Kijk hierbij ook naar de eventuele aanwezigheid van een display. Op zo’n display kun je actuele trainingswaarde aflezen, maar dit is uiteraard geen ‘verplichting’.

Een en ander hangt volledig van je eigen wensen af. Kijk ook goed naar de stabiliteit van de stoelfiets. Met name als je ‘m op een gladde ondergrond neer wilt zetten, heb je eigenlijk een mat onder de fiets nodig.

Kijk goed naar de ergonomie

De ergonomie is één van de belangrijkste factoren van een stoelfiets. Bekijk daarom goed de ergonomie en de verstelmogelijkheden. Idealiter is de stoelfiets helemaal naar je wens te verstellen. Check sowieso even goed de pedalen. Deze pedalen moeten op de juiste plek zitten en groot genoeg voor je voeten zijn.

Overigens is het ook verstandig om naar het geluidsniveau te kijken. Wil je bijvoorbeeld tijdens het werken van je stoelfiets gebruik maken? Of wil je ’s avonds laat van de stoelfiets gebruik maken?

Dan moet de stoelfiets uiteraard zo min mogelijk lawaai maken. Om dit lawaai – en de trillingen – te dempen, is het aan te raden om een mat onder de fiets neer te leggen.

Check de reviews van andere gebruikers

Eerder gaven we het al aan: stoelfietsen zijn erg populair geworden. Met dit gegeven in het achterhoofd is het interessant om naar de reviews van andere gebruikers te kijken.

Veel gebruikers hebben inmiddels een review online achtergelaten. Deze reviews geven jou mogelijk nieuwe inzichten.

Wat kost een goede stoelfiets?

De prijzen van stoelfietsen lopen nogal uiteen. Voor de duurste variant uit onze top 3 betaal je een paar honderd euro. Voor de andere varianten betaal je tussen de €50 en €100.

Juist doordat de prijzen zo uiteenlopen, moet je goed naar je budget kijken. Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe stoelfiets? Denk hier even goed over na en bekijk hiervoor vooral het aanbod van stoelfietsen.

Je ziet dan duidelijke prijsverschillen naar voren komen. Deze prijsverschillen gaan overigens veelal hand in hand met aanzienlijke kwaliteitsverschillen.

Beste keus
Voor armen en benen
Beste keus
Voor armen en benen
Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *