Vaste senioren telefoon kopen? De beste DECT telefoons voor ouderen

vaste senioren telefoons dect

Een vaste telefoon kom je niet meer al te vaak tegen, maar is voor ouderen nog steeds zeer wenselijk. Het biedt ouderen een fijn houvast om contact met dierbaren te houden.

Bovendien is een vaste senioren telefoon extra eenvoudig uitgevoerd, waardoor de telefoon goed te begrijpen is.

Onze 3 beste vaste senioren telefoons

1. Gigaset E290 Duo

De Gigaset E290 Duo is de beste senioren telefoon met vaste lijn. Deze telefoon is bijzonder eenvoudig te bedienen, heeft grote knoppen en een groot beeldscherm.

Op dit grote beeldscherm wordt onder meer de tijd en de beller duidelijk weergegeven.

Bijkomend voordeel is dat je in deze set twee vaste senioren telefoons vindt. Een ouder persoon kan één telefoon in de woonkamer zetten en één telefoon voor in de slaapkamer. Ideaal voor bijvoorbeeld een noodsituatie.

De Gigaset E290 Duo beschikt ook nog over een boostmodus voor extra hoog volume, 2 snel keuze toetsen voor de belangrijkste nummers en een geheugen voor 150 nummers.


2. Profoon TX-560

De Profoon TX-560 is een praktische vaste telefoon voor ouderen. De telefoon beschikt over extra grote toetsen, waaronder 6 fototoetsen.

Koppel foto’s aan deze toetsen en het is voor een ouder persoon des te eenvoudiger om iemand te bellen.

Deze telefoon biedt ook nog geluidsversterking aan. Ideaal voor ouderen die last van hun gehoor hebben.

Zelfs voor dove mensen biedt deze vaste telefoon uitkomst; bij een inkomende oproep gaat er ook een lampje branden. Dit maakt de Profoon TX-560 voor zo’n beetje alle senioren uiterst geschikt.


3. Amplicomms BT40

De Amplicomms BT40 is een zeer geschikte vaste seniorentelefoon. Zet deze telefoon in huis neer en geniet vervolgens van talloze functies.

Zo is het gespreksvolume instelbaar, kun je het belvolume instellen en geniet je ook nog van een optisch belsignaal.

Een ander groot pluspunt zijn de grote toetsen. Het gaat hierbij om grote toetsen om een nummer in te drukken en om 6 fototoetsen.

Met deze fototoetsen is het des te eenvoudiger om iemand te bellen. Voor elke senior spreekt de Amplicomms BT40 direct voor zich. Juist dát is iets waar een goede senioren DECT telefoon zich mee onderscheidt.


Waar moet een goede vaste senioren telefoon aan voldoen?

Een goede vaste telefoon voor ouderen moet aan meerdere eisen voldoen:

  • De telefoon moet simpel zijn. Net zoals bij een simpele mobiele telefoon voor ouderen moet een vaste senioren telefoon simpel zijn. Simpel te begrijpen en simpel te bedienen.
  • De telefoon moet grote toetsen hebben. Het is ook wenselijk dat de telefoon grote toetsen heeft, net zoals dit bij een dementie telefoon het geval is. Dankzij de grote toetsen is het eenvoudig voor een ouder persoon om een gewenst nummer in te tikken. Beschikt een vaste senioren telefoon over fototoetsen? Dan is dat al helemaal een groot voordeel.
  • De telefoon moet instelbaar zijn. Een goede DECT telefoon voor ouderen moet instelbaar zijn. Zo moet het geluidsvolume aangepast kunnen worden, evenals het belvolume.

Hoe vind je de beste vaste senioren telefoon voor ouderen?

Een vaste senioren telefoon is voor veel ouderen uiterst geschikt. Dit geldt voor mensen met dementie en ouderen die aan huis gekluisterd zijn.

Herken je dit bij één van de dierbare ouderen in je omgeving? Dan is het verstandig om een goede vaste senioren telefoon voor hem/haar te kopen. Let daarbij goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort DECT telefoon

Onze top 3 van beste vaste senioren telefoons laat één ding zien: je kunt uit meerdere soorten DECT telefoons kiezen:

  • Een draadloze DECT telefoon. Een draadloze DECT telefoon maakt gebruik van de vaste telefoonlijn in huis, waardoor het een vaste telefoon is. Door de draadloze werking is zo’n telefoon door het gehele huis te gebruiken.
  • Een bedrade DECT telefoon. Voor onder meer mensen met dementie is dit de juiste keuze. Doordat het om een bedrade variant gaat, moet de telefoon op een vaste plek gebruikt worden. Een persoon met dementie weet de telefoon hierdoor makkelijk(er) te vinden.

Toetsen

Bij een vaste senioren telefoon moet je goed naar de toetsen kijken. Wat voor toetsen bevinden zich op de telefoon? Beschikt de telefoon bijvoorbeeld over keuzetoetsen en een noodtoets? Dat is zeer wenselijk. Ook is het wenselijk dat alle toetsen groot uitgevoerd zijn.

Eventueel zijn grote fototoetsen ook nog handig. Met name voor mensen met dementie zijn deze fototoetsen een ware uitkomst.

Beelden roepen bij mensen met dementie namelijk meer herinneringen op; het is hierdoor voor hen alsnog mogelijk om het gewenste nummer te draaien.

Instellingen

Kijk bij een DECT telefoon voor ouderen ook goed naar de instellingen:

  • Wat kun je precies instellen op de telefoon? Wij vinden het zeer wenselijk dat je het belvolume en gespreksvolume naar wens aan kunt passen.
  • Hoe kun je dit instellen? Als je dit eenmaal ingesteld hebt, is het wenselijk dat de gebruiker hier niks aan kan veranderen. Ga daarom per DECT telefoon voor ouderen even goed na hoe de instellingen te veranderen zijn.

Waar vind je een goede DECT telefoon voor ouderen?

De beste DECT telefoons voor ouderen vind je bij Bol. Bij deze webshop geniet je van een divers aanbod, scherpe prijzen en talloze reviews van andere gebruikers. Ook die reviews geven veel duidelijkheid over de telefoon.

Wat kost een goede DECT telefoon voor ouderen?

Voor een goede vaste senioren telefoon betaal je €30 á €60. Dit is een vrij brede range, aangezien de verschillen tussen de telefoons groot zijn.

Bepaal daarom eerst goed wat voor soort DECT telefoon voor ouderen je aan wilt schaffen.