Beste voetmassage apparaat van 2024

Gepubliceerd door Redactie op

voetmassage apparaten

Een voetmassage apparaat is een ideale manier om je voeten te masseren wanneer normaal bewegen niet meer zo makkelijk gaat, of als je last hebt van pijnlijke voeten. In tegenstelling tot gangbare massage-apparaten is deze techniek speciaal ontworpen voor de voeten.

Een voetmassage apparaat is vaak uitgerust met diverse functies en massagetechnieken zoals trillen, kneden en warmtetherapie.

Overweeg je een apparaat voor voetmassage? Vergelijk dan hieronder verder over de beste opties voor het masseren van je voeten.

Dit zijn de top 5 voetmassageapparaten


De beste voetmassage apparaten uitgelicht

1. Sanbo Voetmassage Apparaat

Sanbo Voetmassage Apparaat
Beste keus volgens onze redactie

Met de vele Shiatsu-massagekoppen zorgt dit model voor een grondige voetmassage. Hierbij kun je niet alleen drie niveaus instellen qua intensiteit, maar ook kiezen uit drie warmteniveaus. Heerlijk om zo je koude voeten op te warmen en te ontspannen.

Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk, want je hoeft hem alleen maar aan te sluiten. Een ander pluspunt is de hoes, die je regelmatig kunt schoonmaken voor een hygiënische massage. Dit massagemodel is aan te raden als je op zoek bent naar een allround apparaat dat op alle gebieden goed presteert.

2. Cincom voetmassage apparaat

Bij last van zwelling in je voeten en/of benen is het raadzaam om eens te kijken naar een voetmassage apparaat met een compressiesysteem. Het compressieapparaat van Cincom is een soort grote sok waar je een heel been in kan stoppen.

De kamers van het compressiesysteem vullen zich afwisselend met lucht, waardoor er een opwaartse massagestroom ontstaat.

Dit heeft als grote voordeel dat vocht uit de voeten naar boven wordt afgevoerd. Het stimuleert ook de pompfunctie van de kuitspieren. Dit heeft een positief effect op de bloedcirculatie.

3. BX Fitness Voetmassage 3D

Stel vier verschillende programma’s in op dit model: Shiatsumassage, rolmassage, compressiemassage en een 3D-voetmassage. De massages zijn vooral geschikt voor herstel na een training of een lange wandeling.

Het apparaat is niet alleen fijn voor je voeten, maar ook te gebruiken voor je armen en benen. Bovendien is het ontwerp niet gesloten, waardoor het ook geschikt is voor mensen met grote voeten.

Bij dit compacte apparaat heb je keuze uit de kleuren goud en zilver. Het geluidsniveau is laag, waardoor het prettig is in gebruik. De bediening via de knoppen en afstandsbediening gaat op intuïtie en de timer is een praktische toevoeging. Extra pluspunt: de zachte binnenzijde is afneembaar en wasbaar.

4. HAPPY FEET Voetmassage Apparaat

Dit type massage is stevig, maar zeer effectief en comfortabel. Er zijn verschillende soorten massage: shiatsu, guasha en kneedmassage.

Deze vormen van massages helpen overbelaste voeten om snel te herstellen en zorgen voor een betere bloedsomloop. De Happy Feet heeft een compact formaat en biedt twee jaar garantie.

5. BX Fitness Elektrisch Voetmassage apparaat

Kies in totaal uit drie programma’s: een shiatsu massage, een warmtemassage en een compressiemassage. Naast het programma kun je ook de intensiteit instellen.

De gebruiksvriendelijkheid van dit model scoort goed. Stel de voorkeurstand in met de knoppen naast het scherm of gebruik de bijgeleverde afstandsbediening.

Het apparaat start automatisch zodra je je voeten erin plaatst. De massages zijn erg prettig, maar het model is door de gesloten binnenzijde iets minder geschikt is voor mensen met grote voeten.

De voordelen van voetmassage apparaten

Het gebruik van een voetmassage apparaat biedt diverse voordelen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Ontspanning van de spieren: Een voetmassage apparaat zorgt voor ontspanning van verkrampte spieren. De stimulatie van massagetechnieken, zoals kneden, rollen of drukken, helpt niet alleen bij de ontspanning van gespannen spieren, maar kan zelfs de kuitspieren ontspannen.
  • Betere bloedcirculatie: Daarnaast helpt massage van de voeten de bloedsomloop te verbeteren. Een goede bloedcirculatie zorgt op zijn beurt voor een soepele zuurstofcirculatie in het lichaam. Een voetmassage is om die reden zeer geschikt voor iemand die (te) weinig beweegt.
  • Verlichting van voetkwalen: Mensen met platvoeten, hielspoor of andere voetaandoeningen hebben baat bij een voetmassage apparaat, omdat het de pijn kan verlichten.

Zijn er verschillende soorten voetmassage apparaten?

Er bestaan veel massagetechnieken en dus ook een groot aantal verschillende massageapparaten. Ze zijn niet alleen verschillend in design, kleur en merk, maar ook in de massagetechniek.

Hieronder staan enkele voorbeelden van verschillende massagetechnieken.

Compressie voetmassage

Luchtcompressie wordt gebruikt om druk uit te oefenen op de voeten. Apparaten met compressie hebben meestal luchtkamers die opblazen en weer leeglopen.

Hiermee wordt een ritmische druk uitgeoefend op de voeten. Dit verbetert de bloedsomloop en verlicht de spanning in de voeten.

Shiatsu voetmassage

Shiatsumassage is een speciale massagevorm uit Japan, waarbij gedrukt wordt op bepaalde punten van het lichaam. Dit herstelt de energiestroom en verlicht de pijn.

Voetmassage apparaten zijn in staat om een Shiatsumassage na te bootsen. In de meeste gevallen wordt dit bereikt met behulp van rollende ballen of kneedmechanismen.

Infrarood voetmassage

Infraroodmassage dringt diep door in het weefsel en draagt bij aan verlichting van spanning in de spieren.

Daarnaast kan een voetmassage apparaat met infrarood de voeten verwarmen en zorgt het voor een betere doorbloeding.

Waar let je op bij de aanschaf van een voetmassage apparaat?

Er zijn een paar punten die aandacht verdienen als je een voetmassage apparaat wil kopen. Zo vergroot je de kans dat je het beste voetmassage apparaat koopt!

Massagefuncties

Het beste voetmassage apparaat beschikt over diverse massagefuncties, zodat je altijd een massagetype kunt vinden dat bij je past. Denk aan Shiatsumassage met diverse standen, luchtdrukmassage, verschillende vibratiemassages of een combinatie van technieken.

Verstelbare intensiteit

Een prettig apparaat voor voetmassage is ook een model waarbij je de intensiteit kan verstellen. De intensiteit van voetmassage is immers heel persoonlijk, dus kijk goed of het apparaat verschillende intensiteitsniveaus heeft.

Formaat en mobiliteit

Het is handig om van tevoren na te denken over de plek in huis waar je het apparaat het liefst gebruikt. In je woonkamer, in de slaapkamer of in een andere ruimte?

Sommige mensen kiezen bij voorkeur voor een mobiel voetmassage apparaat. In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een compact en draagbaar model.

Is een voetmassage apparaat voor iedereen geschikt?

Bij een spierblessure of ontsteking, is het niet aan te raden voetmassage te ondergaan door middel van een apparaat.

Ook mensen met medische implantaten of een pacemaker moeten voorzichtig zijn. Vraag daarom in deze gevallen advies bij je huisarts.

Ook zwangere vrouwen doen er verstandig aan om te controleren of de fabrikant hierover iets vermeldt. Gebruik bijvoorbeeld geen apparaten die gebruik maken van elektrische stroompjes.

Deze kunnen invloed hebben op het ongeboren kind. Andere toestellen kunnen juist een positief effect hebben op de zwangerschap.

Mogelijke alternatieven: bloedcirculatieapparaat of steunkousen

Een variant op voetmassage is een bloedcirculatie-apparaat zoals Revitive. Deze kun je eenvoudig bestellen via een online apotheek.

Volgens de Consumentenbond hebben deze apparaten een positief effect voor mensen met een slecht vaatstelsel in de onderbenen. Maar hetzelfde effect wordt ook bereikt met steunkousen en voldoende lichaamsbeweging.

Als bewegen niet meer zo makkelijk gaat, zijn voetmassage apparaten een handig hulpmiddel die extra bijdragen aan een goede bloedsomloop in de benen.

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *