Wandelband kopen? Dit zijn de beste walkdesks

Gepubliceerd door Redactie op

wandelbanden voor ouderen

Wil je als ouder persoon in beweging blijven? Of voldoet een normale loopband niet helemaal aan je wensen? In beide gevallen is de keuze voor een goede wandelband een aanrader.

Op een wandelband kun je met een maximale snelheid van 6 km/h heerlijk wandelen. Je komt lekker in beweging, je belast je spieren amper en je verbrandt hier de nodige calorieën mee!

Onze top 3 beste wandelbanden

Bekijk hieronder direct de 3 beste wandelbanden en besluit wat de beste optie is voor jou.

1. Flow Fitness Walker DTM100i

De Flow Fitness Walker DTM100i is de beste wandelband van dit moment. Deze wandel loopband is van een goed dempingssysteem voorzien, waardoor je lichaam nog minder klappen te verduren krijgt. Je komt hierdoor op een fijne, veilige en duurzame manier in beweging.

Deze wandelband heeft een maximale snelheid van 6 km/h. Precies wat je wilt. De snelheid kun je overigens eenvoudig instellen, waarbij de minimale snelheid 0,5 kilometer per uur is.

Dankzij de afstandsbediening stel je deze wandel loopband eenvoudig naar wens in. Op het LCD display zie je tijdens het wandelen ook nog relevante waarden naar voren komen.

2. VirtuFit Walkingpad 100

De VirtuFit Walkingpad 100 is eveneens een geschikte wandelband. Deze walkdesk draait met een maximale snelheid van 8 km/h rond.

Je kunt hierdoor heerlijk in beweging komen zonder je lichaam al te zwaar te belasten. De minimale snelheid is overigens 0,8 kilometer.

Een groot voordeel van de VirtuFit Walkingpad 100 is de compactheid. Deze wandelband geef je eenvoudig een plekje in je woning.

Of ben je op zoek naar een wandelband voor onder je bureau? Dan is dit ook een geschikte optie. Dankzij de afstandsbediening geniet je, ook tijdens het werken, van een ideale bediening!

3. Dreaver S340

De Dreaver S340 is de beste opvouwbare wandelband. Na het wandelen op deze band vouw je ‘m eenvoudig in, waarna je ‘m eenvoudig op kunt bergen. Dit maakt deze wandelband ook voor in de kleinere huizen uiterst geschikt.

Met de Dreaver S340 kun je qua trainingen alle kanten op. Dit komt onder meer door de maximale snelheid van 10 km/h.

Het is, dankzij de minimale snelheid van 1 km/h, hierdoor eigenlijk een combinatie van een hardloop- en wandelband. Dankzij de schokdemping geniet je hoe dan ook van een duurzame en fijne training.

Voor wie is een wandelband geschikt?

Een wandelband is naar onze mening voor veel mensen geschikt:

 • Voor ouderen. Zie je het niet zitten om een loopband voor ouderen te kopen? Of ben je door je medische status niet in staat om hard te lopen? Dan heb je als ouder veel baat bij een wandelband. Voor senioren biedt een wandelband alsnog alle mogelijkheden om lekker in beweging te komen.
 • Voor mensen die aan het revalideren zijn. Als je recent een operatie hebt gehad, moet je je spieren en gewrichten langzaamaan sterker maken. Daarvoor komt een wandelband maar al te goed van pas. Door de lage maximale snelheid kom je na een operatie op een duurzame manier weer in beweging.
 • Voor mensen die binnen willen wandelen. Vind je het niet prettig om buiten in de regen te wandelen? Dan heb je ook baat bij een geschikte wandelband. Dankzij zo’n wandelband kun je elke dag je gewenste wandeling maken, ongeacht wat voor weer het is.
 • Voor mensen die af willen vallen. Heb je de wens om op je streefgewicht uit te komen? Ben je alleen niet in staat om bijvoorbeeld hard te lopen? Ook dan is een wandelband geweldig. Je komt op de wandelband lekker in beweging, niemand ziet je en je verbrandt de nodige calorieën.

Waar kun je een wandelband gebruiken?

Een goede wandelband is overal in huis te gebruiken. Je kunt thuis een speciale sportkamer creëren, je kunt ‘m in je slaapkamer zetten of je kunt ‘m in je (thuis)kantoor zetten.

Met een wandelband kun je namelijk tijdens het werken gezond in beweging komen!

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een wandelband?

Een wandelband kun je tot op zekere hoogte met een hardloopband vergelijken. Kijk maar eens naar de vorm van beide fitnessapparaten; de vorm is nagenoeg gelijk aan elkaar.

Toch onderscheidt een wandelband zich door een paar unieke eigenschappen.

Ten eerste de maximale snelheid. Op een wandelband kun je met maximaal 6 kilometer per uur wandelen. Dit neemt niet weg dat je ook voor een wandelband met een hogere snelheid kunt kiezen. Daarmee bied je jezelf ook de mogelijkheid om rustig te joggen op de band.

Ten tweede de hoogte van zo’n band. Hiermee doelen we niet op de hoogte van het loopvlak, maar op de totale hoogte van de wandelband. Deze hoogte is veelal een stuk lager dan bij een hardloopband het geval is. Bij een hardloopband heb je veelal een groot display voor je of grote armsteunen. Daar is bij de meeste wandelbanden geen sprake van.

Ten derde de prijsstelling. Over het algemeen kan het volgende geconcludeerd worden: een wandelband is goedkoper dan een loopband. Uiteraard zijn er uitzonderingen die deze regel bevestigen, maar je kunt dit prima als leidraad aanhouden.

Ten vierde de instelbaarheid. De betere wandelbanden worden met een afstandsbediening geleverd. Dankzij deze afstandsbediening is het eenvoudig om de band naar je wens te bedienen. Je hoeft hiervoor alleen maar de afstandsbediening binnen handbereik te houden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een wandelband?

 • Ideaal voor veel mensen. In onze ogen is een wandelband voor veel mensen een ideaal fitnessapparaat. Zoals eerder al aangegeven, is een goede wandelband sowieso voor veel mensen geschikt. De ervaring leert ook dat een wandelband een lage drempel met zich meebrengt om daadwerkelijk te gaan trainen. Het is immers vrij eenvoudig om op/met een loopband te trainen.
 • Heerlijk binnen wandelen. Met een goede wandelband maak je het mogelijk om heerlijk binnen te wandelen. Ideaal in de koude wintermaanden, ideaal als het regent of ideaal als je liever geen pottenkijkers hebt.
 • Perfect te combineren met vermaak. Een wandelband is ook nog perfect te combineren met vermaak. Tijdens het wandelen op de wandelband kun je rustig naar je favoriete serie, film of TV programma kijken.
 • Veilig en duurzaam trainen. Op een wandelband is het te allen tijde veilig en duurzaam trainen. Er is sowieso geen sprake van een zware belasting voor je spieren en gewrichten. Ook de lagere maximale snelheid draagt bij aan de veiligheid.
 • Bijzonder veel gemak. Al met al geniet je met een goede wandelband van bijzonder veel gemak. Je geeft ‘m makkelijk een plekje in je woning, waarna je altijd kunt trainen.
 • Ietwat saai. Het lopen op een wandelband kan als ietwat saai ervaren worden. Dit is vooral het geval als je gewend bent om buiten te wandelen. Buiten zie je veel en zie je ook de omgeving om je heen veranderen. Daar is uiteraard op een wandelband geen sprake van.

Hoe vind je de beste wandelband?

Spreken de voordelen van een wandelband je aan? Is dit daarom hét soort fitnessapparaat waar je naar op zoek bent?

Vergelijk de verschillende modellen dan goed aan de hand van onderstaande aandachtspunten.

Snelheid

Bij een wandelband moet je sowieso even naar de snelheid kijken. Zowel de minimale als de maximale snelheid zijn hierbij van essentieel belang. Wij raden je aan om vooral de maximale snelheid op je wensen af te stemmen:

 • Uitsluitend wandelen: maximale snelheid van 6 km/h.
 • Combinatie van wandelen en joggen: maximale snelheid van 8 tot 10 km/h.

Vormgeving

Bij een wandelband moet je ook goed naar de vormgeving kijken:

 • Wel of geen armsteun. Er bestaan wandelbanden met een armsteun. In sommige gevallen is deze armsteun ook in te klappen, waardoor je de wandelband makkelijk op kunt bergen. Er bestaan echter ook voldoende wandelbanden zonder armsteun. Deze varianten zijn lekker compact.
 • Afmetingen en gewicht. Kijk ook goed naar de afmetingen en het bijbehorende gewicht. De wandelband moet immers wel passen op de plek waar je ‘m graag wilt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld de wens om je wandelband onder je sta bureau te gebruiken? Dan moet je zeker goed naar de afmetingen kijken.

Bediening & instelmogelijkheden

Bekijk even goed hoe je de wandelband kunt bedienen. In veel gevallen kun je dit met een handige afstandsbediening doen.

Kijk ook even goed welke instelmogelijkheden de wandelband allemaal aanbiedt. Kun je alleen de snelheid aanpassen? Of mogelijk ook nog andere waarden?

Prijs & kwaliteit

Uiteraard heb je ook met de prijs en kwaliteit te maken. Wat wij opgemerkt hebben, is dat de prijzen nogal uiteenlopen.

Dit maakt het des te belangrijker om goed naar je budget en de prijzen te kijken. Kies sowieso altijd voor een wandelband van een A-merk. Alleen de A-merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.

Waar koop je een goede wandelband?

Een goede wandelband koop je bij onder meer Fitwinkel.nl en Bol.com. Bij deze twee aanbieders geniet je van een aanbod van louter de beste wandelbanden.

Deze wandelbanden zijn van de beste merken en worden goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Bijkomend voordeel: bij deze aanbieders geniet je ook nog van scherpe prijzen en interessante aanbiedingen. Bepaal uiteraard wel eerst wat voor wandelband je precies wilt hebben.


Meer voor je gezondheid:

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *