Top 5 beste wandelstokken voor ouderen

Gepubliceerd door Redactie op

wandelstok ouderen

Ouderdom gaat gepaard met het strammer worden van spieren. Ook gaat ouderdom vaak gepaard met lichamelijke klachten die het lopen bemoeilijken. Gelukkig biedt een wandelstok voor veel ouderen uitkomst.

Met een wandelstok geniet ieder ouder persoon van de gewenste balans, gewenste stabiliteit en vermindering van gewrichtsdruk.

Daarvoor is het, volgens ons, aan te raden om voor één van onderstaande wandelstokken voor ouderen te kiezen.

De 5 beste wandelstokken voor ouderen:

1. EXOKSY Wandelstok

Volgens onze test is de EXOKSY Wandelstok de beste wandelstok voor ouderen. Deze wandelstok is eenvoudig verstelbaar, opvouwbaar en biedt de gewenste stabiliteit. Dankzij de opbergtas is deze wandelstok ook nog eenvoudig overal mee naar toe te nemen.

Het is super fijn dat je de lengte van de EXOKSY Wandelstok naar wens kunt verstellen. Hiermee stel je deze wandelstok perfect in op je lichaamslengte. Ben je op de plek van bestemming aangekomen? Dan klap je de EXOKSY Wandelstok ook nog eenvoudig in. Dit maakt ‘m eenvoudig om de stok ergens op te bergen of neer te leggen.

Deze beste wandelstok voor ouderen biedt de gewenste ergonomie. Met alle dank aan het ergonomische ontwerp en het antislip rubber aan de onderkant. Deze antislip laag biedt extra zekerheid, grip en stabiliteit. Zelfs als je op gladde ondergronden loopt, geeft deze wandelstok geen krimp.

De EXOKSY Wandelstok is voor alle ouderen geschikt. Met dank aan de verstelbaarheid en het maximale draagvermogen van 150 kilogram. Alle ouderen die ondersteuning nodig hebben, hebben veel baat bij de EXOKSY Wandelstok!

Goed om te weten: de EXOKSY Wandelstok is een zeer populaire loopstok voor ouderen. Bij Bol zijn tientallen reviews achtergelaten, waarvan de gemiddelde score erg hoog is. Zelf hebben wij deze wandelstok ook mogen testen. Daaruit bleek dat de wandelstok aan al onze eisen voldoet. Zo zijn wij ook nog over de prijsstelling te spreken. Voor deze beste wandelstok voor ouderen betaal je nog geen €20!


2. VITILITY Wandelstok

De VITILITY Wandelstok is bijzonder goed uit onze test naar voren gekomen. Deze wandelstok biedt maximale comfort en ondersteuning tijdens het lopen. Dit comfort is onder meer aan de zachte bovenzijde van het handvat te danken. Het handvat valt hierdoor heerlijk in de hand en voelt prettig aan.

De wandelstok zelf is bijzonder stevig. De stok is van aluminium gemaakt en daardoor lekker licht van gewicht. Dit lage gewicht gaat dus ook nog samen met de gewenste robuustheid. De VITILITY Wandelstok is al met al tegen een flinke stoot bestand.

Dit biedt de gewenste stabiliteit tijdens het lopen. Daarbij is het ook nog prettig dat je de wandelstok in lengte kunt verstellen. Ongeacht hoe lang je bent, sluit de VITILITY Wandelstok dus op je lichaamslengte aan.

Goed om te weten: de zachte handgreep is van een soort van lus voorzien. Deze lus kun je om je pols heen doen, waardoor de wandelstok niet op de grond kan vallen. Bijzonder prettig als je moeite hebt om te bukken.

Al met al is dit volgens onze test de tweede beste wandelstok voor ouderen. Deze wandelstok doet wat ‘ie moet doen, gaat lang mee en is relatief betaalbaar. Wel is ‘ie duurder dan bovenstaande variant. Vandaar ook dat wij dát de beste wandelstok voor ouderen vinden.


3. QualiPro Opvouwbare Verstelbare Wandelstok

Wil je graag in elke situatie gebruik van je wandelstok maken? dan raden wij je graag de QualiPro Opvouwbare Verstelbare Wandelstok aan. Dit is volgens ons de beste wandelstok voor zowel binnen als buiten.

Dit is onder meer aan de unieke, brede voet te danken. Deze voet biedt nog meer stabiliteit en is hierdoor uiterst geschikt voor gladde ondergronden. De stok is ook nog van LED verlichting voorzien. Wil je in het donker nog even naar de supermarkt toe? Dan is de aanwezigheid van deze verlichting waanzinnig handig.

De QualiPro Opvouwbare Verstelbare Wandelstok is ook nog eenvoudig opvouwbaar. Als je ‘m thuis niet nodig hebt, kun je ‘m hierdoor eenvoudig opbergen. Uiteraard is het ook mogelijk om deze wandelstok in hoogte te verstellen.

Wij vinden dit één van de meest ergonomische wandelstokken. Dit komt onder meer door de brede voet, het brede handvat en de lus bij het handvat. Dankzij deze lus voorkom je eenvoudig dat de wandelstok op de grond valt. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook naar onze wens.


4. Aidapt wandelstok houten handgreep

Gaat je voorkeur uit naar een zo’n eenvoudig mogelijke loopstok voor ouderen? Kies dan voor de Aidapt wandelstok houten handgreep. Bij deze loopstok vallen een paar zaken direct op:

  • Houten handgreep. Door de houten handgreep is dit een vintage wandelstok, zowel qua uitstraling als qua samenstelling. Het houten handvat voelt in ieder geval erg prettig (en opvallend zacht) aan.
  • Eenvoudige samenstelling. De Aidapt wandelstok houten handgreep kent een opvallend eenvoudige samenstelling. Juist door deze eenvoud doet ‘ie precies wat ‘ie moet doen.
  • Handige lus. Deze wandelstok voor ouderen beschikt ook over een handige lus. Je kunt de lus aan je pols vastmaken, maar je kunt de wandelstok hiermee ook eenvoudig ophangen.
  • In hoogte verstelbaar. Bij de Aidapt wandelstok houten handgreep heb je de keuze uit maar liefst 5 hoogte-instellingen. Dit maakt deze wandelstok voor elke senior geschikt.
  • Eenvoudig opvouwbaar. Na gebruik vouw je de Aidapt wandelstok houten handgreep eenvoudig op. Dit doe je met behulp van 4 secties, waardoor je ‘m erg compact op kunt bergen.

Al met al vinden wij dit een prima wandelstok voor ouderen. Dat is ook nog te danken aan de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Het is in ieder geval één van de goedkoopste varianten uit onze top 5!


5. Safe Age Wandelstok

Op plek 5 in onze top 5 beste wandelstokken voor ouderen vind je de Safe Age® Wandelstok. Deze wandelstok is bijzonder robuust, is veilig, biedt het gewenste comfort en is van een uitstekende kwaliteit.

Dit is ook nog een vrij luxe wandelstok voor ouderen. Dit luxe aspect blijkt onder meer uit de ingebouwde LED verlichting. Met deze verlichting val je in het donker nog beter op. Wel zo prettig als je ’s avonds nog even een boodschap wilt doen.

De ergonomische handgreep draagt bij aan het comfort. Dit geldt overigens ook voor de brede voet aan de onderzijde. Deze voet biedt de gewenste stabiliteit, ook op gladde ondergronden.

Het is ook nog mogelijk om de Safe Age® Wandelstok op te vouwen. Dit doe je in een handomdraai, waarna je ‘m eenvoudig op kunt bergen. Uiteraard is het ook mogelijk om de hoogte naar wens in te stellen. Je stelt ‘m in op een hoogte tussen 83 en 97 cm.

De Safe Age® Wandelstok is voor elke ondergrond geschikt. Zelfs als je op een besneeuwde stoep loopt, biedt deze wandelstok de gewenste stabiliteit. Hij is overigens voor zowel rechts- als linkshandigen geschikt. Het maximale draagvermogen van 113 kilogram is ook prima.


Verschillende soorten wandelstokken voor ouderen

Ben je als ouder persoon op zoek naar een geschikte wandelstok? Of wil je voor een ouder, dierbaar persoon een geschikte wandelstok aanschaffen? Verdiep je goed in het uitgebreide aanbod van wandelstokken voor ouderen. Zoals uit bovenstaande wandelstokken voor ouderen blijkt, zijn de verschillen vrij groot.

Zo kun je uit meerdere soorten voeten kiezen. Sommige voeten bestaan uit niets meer dan een rubberen ronde dop, terwijl andere voeten een stuk groter zijn. Er zijn zelfs wandelstokken voor ouderen waarbij je de voet naar wens in kunt stellen.

Wij raden je ook aan om goed naar de handgreep te kijken. Deze handgreep kan in verschillende materialen uitgevoerd worden én kent geen vaste vormgeving. Ga daarom goed na wat voor handgreep het beste (en lekkerste) in je hand valt. Deze handgreep is grotendeels bepalend voor het comfort.

Verder kan een wandelstok voor ouderen van veel extra’s voorzien zijn. Het beste voorbeeld hiervan is toch wel de ingebouwde LED verlichting. Is dit nou luxe of noodzaak? Dat hangt vooral af van het gewenste gebruik van de wandelstok. Als je graag ’s avonds nog een rondje buiten loopt, heb je absoluut baat bij de LED verlichting.

Tips bij het uitkiezen van een wandelstok voor ouderen

  • Kijk goed naar het gewenste gebruik. Waar wil je de loopstok precies gebruiken; binnen en/of buiten? Of wil je de loopstok eenvoudig op reis mee kunnen nemen? De antwoorden op deze vragen zijn al bepalend voor het soort wandelstok waar je het beste voor kunt kiezen.
  • Kijk goed naar de verstelmogelijkheden. Verstelmogelijkheden zijn bij elke loopstok voor ouderen ontzettend belangrijk. Ga goed na wat de minimale en maximale lengte is. Ga ook goed na hoe je de wandelstok precies op kunt vouwen.
  • Kijk goed naar het materiaalgebruik. Een moderne wandelstok voor ouderen moet van kunststof of aluminium vervaardigd zijn. Deze materialen zijn licht van gewicht en tegen een stootje bestand. Dat laatste heb je absoluut nodig met het oog op de gewenste stabiliteit.
  • Kijk goed naar de lus. Ons advies is om sowieso voor een wandelstok met lus te kiezen. De lus kun je om je pols heen doen, waardoor de wandelstok niet zomaar op de grond kan vallen. Met deze lus kun je ‘m echter ook eenvoudig aan bijvoorbeeld je kapstok ophangen. Handig en ook wel zo prettig als je af en toe vergeet waar je dingen neerlegt.
Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *