“Samen werken aan zinnige dementiezorg in Nederland”

Gepubliceerd door Maria op

Coöperatie VGZ blij met goede samenwerking in Deltaplan Dementie

Coöperatie VGZ werkt namens ruim vier miljoen klanten, samen met zorgaanbieders, aan zinnige zorg in Nederland. Dat is betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. Juist voor een complexe aandoening als dementie is samenwerken om tot verbeteringen te komen essentieel. We zijn daarom erg blij met het Deltaplan Dementie, waarin de samenwerking voor mensen met dementie en hun naasten betere zorg en ondersteuning oplevert.

Een effectieve aanpak wordt van steeds groter belang door verder toenemende vergrijzing en steeds meer ouderen die langer thuis wonen. Op landelijk niveau werken we naast het Deltaplan Dementie ook actief samen met andere zorgverzekeraars, cliënten en zorgaanbieders aan effectievere inkoop van dementiezorg.

Ook regionaal en lokaal werken we samen met cliënten, zorgaanbieders en gemeenten. Bijvoorbeeld bij het maken van afspraken over het zorg- en ondersteuningsaanbod. Voor de cliënt en zijn naasten wordt het daardoor makkelijker gebruik te maken van deze zorg. Bovendien sluiten de verschillende ondersteuningsvormen en zorg goed op elkaar aan. Deze samenwerking levert voor de cliënt betere zorg op. Bovendien maakt het de zorg effectiever.

In haar aanvullende verzekeringen heeft Coöperatie VGZ diverse ondersteuningsvormen opgenomen, zoals hulp van een mantelzorgmakelaar en logeervormen om de mantelzorger te ontlasten. Ook zoeken we samen met cliënten, zorgverleners en gemeenten naar nieuwe mogelijkheden, die leiden tot kwalitatief betere en effectievere zorg.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *