Een positieve en stimulerende leefomgeving voor mensen met dementie

Gepubliceerd door Maria op

Dementie-winkel.nl – Voor een positieve, stimulerende leefomgeving

Alles in Dementie-winkel.nl draagt bij aan een positieve, stimulerende leefomgeving. Daar heeft iedereen baat bij.

Wij bieden handige hulpmiddelen, plezierige activiteiten, prettige prikkels, boeken, tijdschriften, theateroptredens, cursussen en adviesdiensten aan.

Voor mensen met dementie

In een positieve, stimulerende leefomgeving ervaren mensen met dementie dat de kwaliteit van leven langer in stand blijft en zelfs kan verbeteren. Wanneer we hen ondersteunen bij het beter omgaan met beperkingen, het behouden van regie over eigen leven en onderhouden van warm en betekenisvol sociaal contact, dan bevordert dat emotioneel evenwicht. De stemming verbetert en angsten neemt af.

Voor familie, vrienden en mantelzorgers

Met het aanbod in de Dementie-winkel.nl kunnen zij zich meer competent voelen en minder belasting ervaren. Zij kunnen beter inspelen op de persoonlijke beleving en behoeften, de aanpassingsproblemen en de wensen van hun dierbare. De omgang met elkaar levert meer plezier op. De ervaring leert dat de mantelzorgers de zorgtaken gemakkelijker aan kunnen en opname in een verpleeghuis veelal uitgesteld kan worden. 

Voor zorgverleners en instellingen

Zorgverleners kunnen zich nog competenter gaan voelen en meer plezier in het contact met hun cliënten en zorgtaken ervaren. Het probleemgedrag zal afnemen wat de sfeer thuis of binnen de woongroep ten goede komt.

Bijdrage aan het Deltaplan Dementie

Dementie-winkel.nl draagt bij aan handelingsperspectief om de kwaliteit van leven ‘in het hier en nu’ voor alle betrokkenen in stand te houden of te verbeteren. Wij participeren in (wetenschappelijk)onderzoek- en innovatietrajecten voor de ontwikkeling van nieuwe inzichten en oplossingen. Daar bieden wij een testkanaal voor.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *