Beste digitale fotolijst voor ouderen van 2024

Gepubliceerd door Redactie op

digitale fotolijst ouderen

Wil je jouw favoriete herinneringen in een fotolijst bewaren, maar kun je bij een groot aantal foto’s niet echt een keuze maken? Dan is een digitale fotolijst de juiste oplossing.

Digitale fotolijsten zorgen ervoor dat je jouw favoriete herinneringen nooit meer vergeet.

Al die mooie momenten gaan immers langzaam aan je voorbij. Heb je genoeg van je collectie foto’s? Dan kun je eenvoudig een nieuwe reeks toevoegen aan de fotolijst. Zo raak je nooit uitgekeken op al je gedenkwaardige foto’s.  

Dit zijn onze top 5 digitale fotolijsten

Je bent op zoek naar een mooie digitale fotolijst, maar wat zijn nou de beste modellen? Bij de Consumentenbond is er nog geen eigen onderzoek gedaan naar de beste digitale fotolijsten. Daarom hebben wij de proef op de som genomen.

Hoe dan ook zijn dit zijn hoogwaardige bestsellers van dit moment, waar je veel plezier aan zult beleven!

De beste digitale fotolijsten uitgelicht

1. Qumax

Laat vrienden en familie hun foto’s naar je fotolijst sturen vanaf elke plek op de wereld. Wist je dat het ook mogelijk is om tekst toe te voegen aan foto’s en video’s?

De lijst kan ook aan de muur worden opgehangen. Gebruik de framehouder om de lijst horizontaal of verticaal te plaatsen.

De lijst heeft ook een uitsparing om aan de muur te hangen. Foto’s draaien automatisch mee met de lijst.

2. Strex

Hiermee bekijk je al je foto’s van hoge kwaliteit. Of je de lijst nu horizontaal of verticaal toont, het beeld draait automatisch mee.

Dankzij de praktische uitsparing aan de achterkant, kun je de fotolijst ook aan de muur hangen. Het interne geheugen bedraagt 16 GB.

Wil je de foto’s handmatig toevoegen? Gebruik dan een USB-stick of sluit een SD-kaart op de fotolijst.

3. Trophy Tech

Met de digitale fotolijst van Trophy Tech komen je foto’s nog beter uit de verf en kun je ze een mooie plek geven.

Laat familie en vrienden hun vakantiefoto’s opsturen naar het fotolijstje met de Frameo app. Zo blijf je altijd verbonden en ben je direct op de hoogte van het vakantieplezier van je geliefden.

4. Denver PFF-710

Dit scherm is bijzonder gebruiksvriendelijk! Het gewenste apparaat wordt via wifi met de fotolijst gekoppeld. Zodra de digitale fotolijst is geïnstalleerd, kun je foto’s binnen enkele seconden ontvangen.

Via het touchscreen wijzig je eenvoudig bepaalde instellingen zoals rotatietijd en de slaapstand. Het fotolijstje heeft een klassiek ontwerp.

5. Nuvance

De digitale fotolijst van Nuvance heeft een hoogwaardige kijkhoek, zodat je de foto’s vanuit elke hoek goed kunt zien. Combineer de leukste foto’s of video’s en stel een prachtige collage samen.

Naast het uitstekende scherm is de fotolijst eenvoudig te bedienen met het bedieningspaneel aan de achterzijde van de fotolijst en de afstandsbediening.

Plug de adapter in het stopcontact en breng je favoriete momenten tot leven!

De voordelen van een digitale fotolijst voor ouderen

Er zijn een groot aantal fotolijsten waar je plezier uithaalt. Maar waarom zou je eigenlijk een digitale fotolijst kopen? Dat zit vooral in het gemak dat je ervoor terugkrijgt.

Want in plaats van je foto’s steeds opnieuw af te drukken, kun je ze allemaal opslaan op een geheugenkaart.

Bovendien kan een digitale fotolijst meerdere foto’s weergeven, wat voor veel afwisseling zorgt. Als je op de foto’s bent uitgekeken, kun je ze verwisselen en genieten van nieuwe herinneringen!

In tegenstelling tot fotolijsten van tien jaar geleden, hebben de digitale fotolijsten van tegenwoordig een helder beeldscherm.

Ze tonen grote foto’s met behoud van hoge resolutie, hebben een mooi design en kosten minder dan je zou denken.

De voornaamste reden om een digitaal fotolijstje te kopen, heeft wellicht niets te maken met wat het allemaal kan, maar wat het juist niet kan.

Het lijkt een unicum dat er nog een apparaat bestaat, waar je niets anders op kan doen, behalve foto’s bekijken.

Op nagenoeg alle digitale fotolijsten zit tegenwoordig wifi. Het voordeel van digitale fotolijsten met wifi is dat je naast het interne geheugen ook gebruik kunt maken van de cloudopslag. Hierdoor hoeven foto’s niet uitsluitend op het apparaat te staan.

Foto’s toevoegen aan uw digitale fotolijst

Het is belangrijk om genoeg foto’s op een digitale fotolijst te zetten. Je kunt hiervoor gebruik maken van een SD-kaart, een USB-stick of een harde schijf.

Zet de foto’s over vanaf een laptop of computer. Zorg ervoor dat je van tevoren eerst een favoriete selectie maakt van verschillende foto’s, zodat je weet welke je echt wilt laten zien. Kies bijvoorbeeld foto’s van een memorabele vakantie.

Waar moet ik op letten?

Met een digitale fotolijst kun je digitale foto’s op een leuke manier met anderen delen. De lijsten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen.

Hieronder lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een digitale fotolijst.

Formaat

Allereerst is het formaat van de digitale fotolijst belangrijk. Foto’s die worden weergegeven op een groter frame zijn nog steeds goed zichtbaar vanaf een grotere afstand.

Kijkhoek

De kijkhoek van een digitale fotolijst is ook belangrijk.
Hoe ruimer de kijkhoek, hoe beter beeld je hebt als je schuin voor de fotolijst staat.

Staand en liggend

Als je regelmatig foto’s maakt in staand formaat, is het verstandig om een digitale fotolijst te kiezen die zowel in staand als liggend formaat gebruikt kan worden. Anders wordt de foto kleiner weergegeven.

Garantie

Een ander punt dat goed is om te controleren betreft de garantie. Het blijft immers een elektronisch product. En die kunnen kapot gaan of defect raken.

In zulke gevallen wil je terugvallen op de garantie, anders is zo’n lijstje weggegooid geld! Zorg er dus voor dat de garantie op je digitale fotolijst ten minste 1 tot 2 jaar bedraagt.

Functies

Digitale fotolijstjes geven automatisch de foto’s weer die je in het geheugen hebt opgeslagen. Vanaf dat moment zijn er een aantal functies die je kunt wijzigen.

Stel bijvoorbeeld de snelheid in hoe snel foto’s voorbij komen. Er zijn ook digitale fotolijsten die zijn uitgerust met LED-verlichting. Hierdoor heb je meteen een sfeervolle lichtbron in de kamer.

Wat kost een digitale fotolijst?

Digitale fotolijsten zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. De gemiddelde prijs ligt rond de € 150. Bedenk dat een digitale fotolijst die goedkoop is, het risico meebrengt dat deze vaak onderdoet in kwaliteit.

Investeer daarom in een goede fotolijst, als je duurzaam wilt genieten van digitale foto’s aan de muur.


Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *