Duo scootmobiel kopen? De beste scootmobielen voor 2 personen

Gepubliceerd door Redactie op

duo scootmobiel

Heb je samen met je partner een scootmobiel nodig? Een duo scootmobiel is in dat geval de oplossing voor je probleem.

Met een scootmobiel voor 2 personen verplaats je jezelf mét je partner – of iemand anders – op de gewenste manier.

Heb je hier interesse in? Wij hebben alvast de beste scootmobielen voor 2 personen verzameld:

 1. IVA E1000 DUO
 2. IVA T3
 3. Shoprider Scootmobiel Duo Twist
 4. Shoprider Duo Scootmobiel

Informatie die je vind op deze pagina:

 1. De beste duo scootmobielen uitgelicht
 2. Wat is een duo scootmobiel?
 3. Verschillende soorten scootmobielen voor 2 personen
 4. Hoe vind je de beste 2 persoons scootmobiel voor jou?
 5. Wat zijn de voor- en nadelen van een duo scootmobiel?

De beste duo scootmobielen uitgelicht

Een 2 persoons scootmobiel is een vrij unieke scootmobiel. De scootmobiel beschikt immers over twee stoelen, waardoor ‘ie een stuk groter dan een normale scootmobiel is. Aan deze forsere afmetingen heb je uiteraard ook een hoop.

Dat is zéker het geval als je voor één van bovenstaande duo scootmobielen kiest. In onderstaande reviews lichten wij deze scootmobielen graag nader toe.

1. IVA E1000 DUO

IVA E1000 DUO scootmobiel

De IVA E1000 DUO is volgens ons de beste duo scootmobiel. Met deze tandem scootmobiel komen jij en je partner helemaal niks tekort.

Deze dubbele scootmobiel beschikt bijvoorbeeld over 2 volwaardige stoelen. Comfortabel voor de bestuurder en voor de passagier.

Uiteraard moet je wel met de forse afmetingen rekening houden. De IVA E1000 DUO is vrij lang, waardoor de draaicirkel ook fors is.

Gelukkig is deze scootmobiel uiterst comfortabel; dit maakt het rijden van langere afstanden goed mogelijk. Dat komt overigens ook door de maximale actieradius van 35 kilometer.2. IVA T3

IVA T3 duo scootmobiel

We blijven nog even bij het merk IVA. Ook over de IVA T3 zijn wij namelijk erg te spreken. Ten opzichte van de bovenstaande variant is deze duo scootmobiel wel significant anders.

Zo beschikt deze variant niet over twee losse zitplekken, maar over één groot zadel. Dit zadel is groot genoeg voor 2 personen.

De rijeigenschappen van deze variant zijn een stuk beter. Dit komt vooral door de kortere wielbasis, waardoor je veel beter hiermee kunt manoeuvreren. Doordat ‘ie over 3 wielen beschikt, blijft ‘ie ook perfect in balans.

De maximale actieradius van 50 kilometer is prima. Dit geldt ook voor de maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Met alle dank aan het krachtige – en duurzame – lithium ion accupakket.3. Shoprider Scootmobiel Duo Twist

Shoprider Scootmobiel Duo Twist

Ben je op zoek naar een volwaardige scootmobiel voor 2 personen? Dan kun je het beste kiezen voor de Shoprider Scootmobiel Duo Twist. Zoals je op de foto’s goed kunt zien, is dit een scootmobiel met twee losse stoelen.

Deze stoelen bevinden zich naast elkaar, waardoor je op de scootmobiel van veel gezelligheid geniet.

De Shoprider Scootmobiel Duo Twist biedt ook veel comfort. Jullie beide zitten immers comfortabel en de stoelen zijn ook nog naar wens verstelbaar.

Deze duo scootmobiel heeft wel één belangrijk nadeel: het prijskaartje.4. Shoprider Duo Scootmobiel

Shoprider Duo Scootmobiel

Gaat je voorkeur uit naar een duo scootmobiel? Heb je daarbij de wens om met je partner naast elkaar te kunnen zitten? Kies dan voor de Shoprider Duo Scootmobiel.

Deze scootmobiel lijkt op bovenstaande variant, maar is nét iets anders. Deze variant beschikt namelijk over een complete zitbank in plaats van twee losse stoelen.

Deze zitbank is lekker zacht, comfortabel en naar wens in te stellen. Je kunt bovendien lekker tegen je partner aankruipen; houd je hierbij uiteraard wel aan alle veiligheidsregels.

De Shoprider Duo Scootmobiel heeft een maximaal draagvermogen van 200 kilogram en een maximale snelheid van 12 km/u.Wat is een duo scootmobiel?

scootmobiel duo zit

Een duo scootmobiel is een scootmobiel die aan twee personen plek biedt. Je kunt dit vergelijken met een elektrische scooter voor 2 personen.

Net zoals bij zo’n scooter geniet je bijvoorbeeld samen met je partner van een duo scootmobiel. Super praktisch en ook nog eens gezellig.

Goed om te weten: er bestaan verschillende benamingen voor een duo scootmobiel. Zo heet dit ook wel een scootmobiel voor 2 personen, een dubbele scootmobiel en een tandem scootmobiel.

Mag je legaal met 2 personen op een scootmobiel?

Alleen als de scootmobiel over twee zitplaatsen beschikt, mag je hier met z’n tweeën op.

Jammer genoeg is het aanbod van duo scootmobielen vrij beperkt. Wij hadden het liefste een complete top 7 van beste scootmobielen voor 2 personen samengesteld, maar dat is gewoonweg niet mogelijk.

Verschillende soorten scootmobielen voor 2 personen

duo scootmobielen

Spreekt het principe van een scootmobiel voor 2 personen je aan? Of is dit exact het soort scootmobiel waar je naar op zoek bent?

Voordat je de zoektocht naar de beste koop af kunt trappen, moet je beseffen dat er meerdere soorten scootmobielen voor 2 personen bestaan:

 • Scootmobielen met 2 stoelen achter elkaar. Met zo’n scootmobiel geniet je vooral van een beperkte breedte van de scootmobiel. De scootmobiel is hierdoor beter voor in een drukke stad geschikt. Wel heb je met een vrij lange wielbasis te maken, waardoor de manoeuvreerbaarheid niet al te best is.
 • Scootmobielen met één groot zadel. Je kunt ook kiezen voor een scootmobiel met één groot zadel. Zo’n duo scootmobiel is vrij compact, maar is lang niet zo comfortabel als de andere soorten scootmobielen voor 2 personen.
 • Scootmobiel met 2 stoelen naast elkaar. Wil je het zo comfortabel en gezellig mogelijk hebben? Kies dan voor een scootmobiel met 2 stoelen naast elkaar. Het kan hierbij om 2 losse stoelen gaan, maar je kunt ook voor een scootmobiel met een bank voor 2 personen kiezen.

Naar welk soort duo scootmobiel gaat je voorkeur uit? Dit is één van de belangrijkste knopen die je door moet hakken. Je moet echter ook op andere aandachtspunten letten.

Hoe vind je de beste 2 persoons scootmobiel voor jou?

duo scootmobiel achter elkaar

Wil je de beste duo scootmobiel aanschaffen? Let dan heel goed op het soort scootmobiel. Let echter ook goed op de onderstaande punten.

Afmetingen

Een duo scootmobiel heeft één vast gegeven: het is een vrij grote scootmobiel. Je zou daarom goed naar de exacte afmetingen moeten kijken. Deze afmetingen gaan overigens hand in hand met het soort scootmobiel voor 2 personen.

Kies je voor een tandem scootmobiel met 2 stoelen achter elkaar? Dan is de scootmobiel erg lang, maar niet al te breed. Kies je voor een scootmobiel met 2 stoelen naast elkaar? Dan is de wielbasis korter, maar is de scootmobiel wel een stuk breder.

Ga daarom goed na wat op dit gebied je voorkeur geniet. Daarvoor is het vooral van belang om goed over het gewenste gebruik na te denken.

Onze tip: kijk ook eens naar alternatieven. Mogelijk is een 45 km/h auto een betere optie voor je.

Aantal wielen

Bij een duo scootmobiel moet je ook goed naar het aantal wielen kijken. In veel gevallen gaat het om een scootmobiel met 4 wielen, maar dat is geen vast gegeven. Je kunt ook voor een 3-wiels of 5-wiels scootmobiel kiezen.

Het aantal wielen is bepalend voor de rijeigenschappen. Ook is het aantal bepalend voor de stabiliteit en de wegligging van de scootmobiel. Op dit gebied bestaat echter geen goed of slecht. Het hangt volledig van je eigen wensen af.

Specificaties

Wil je de beste duo scootmobiel aanschaffen? Denk dan op voorhand heel goed over het gewenste gebruik na. Dat is immers van belang voor het soort duo scootmobiel waar je het beste voor kunt kiezen.

Dit is ook nog van belang voor de specificaties. Ga bijvoorbeeld goed na hoe veel kilometer je op één acculading kunt rijden.

Ga ook goed na wat de maximale snelheid is. Deze twee specificaties moet je ook volledig afstemmen op je voorkeuren.

Maximaal draagvermogen

duo scootmobiel

Over het algemeen is een duo scootmobiel een vrij grote scootmobiel. Dat moet ook wel, aangezien je dus met z’n tweeën op de scootmobiel moet zitten. Ook moet de scootmobiel een fors gewicht kunnen dragen.

Wij hebben wel opgemerkt dat dit gewicht per scootmobiel verschillend is. Check daarom per duo scootmobiel wat het maximale draagvermogen precies is.

Design

Een duo scootmobiel is over het algemeen geen al te fraaie scootmobiel. Voor een moderne/hippe scootmobiel heb je simpelweg een scootmobiel voor 1 persoon nodig.

Dit is wat ons betreft echter niet al te belangrijk. Het is vooral van belang dat bovenstaande zaken naar je wens zijn. Desondanks kan het geen kwaad om even met een schuin oog naar het design te kijken.

Let bijvoorbeeld op de kleur en algehele vormgeving van de dubbele scootmobiel. Dit punt gaat uiteraard hand in hand met de afmetingen van de scootmobiel.

Prijs

Welk bedrag heb je over voor je nieuwe dubbele scootmobiel? Een belangrijke vraag, aangezien de prijzen gigantisch uiteenlopen.

Voor sommige varianten betaal je €1500, terwijl je voor andere varianten bijna €5000 moet betalen. Kijk daarom heel goed naar de prijskaartjes van de duo scootmobielen.

Extra’s

Tot slot wijzen wij je graag op de extra’s van de duo scootmobiel. Kun je de stoelen – of de bank – bijvoorbeeld naar wens verstellen? Beschikt de scootmobiel over een handig opbergvak voor je boodschappen?

Of is het mogelijk om een kinderzitje op de scootmobiel te bevestigen? Indien dat laatste je wens is, zou je ook naar een ‘normale’ scootmobiel met kinderzitje kunnen kijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een duo scootmobiel?

scootmobiel duo
 • Super gezellig en praktisch. Met een duo scootmobiel geniet je zowel van het gezellige- als van het praktische aspect. Je kunt met z’n tweeën leuk op pad gaan. Ook als jullie beide slecht te been zijn of één van jullie slecht te been is.
 • Jullie hebben nog maar één scootmobiel nodig. Hebben jij én je partner een scootmobiel nodig? dan is een duo scootmobiel ook de beste keuze. Met zo’n dubbele scootmobiel hebben jullie immers nog maar één scootmobiel nodig.
 • Erg comfortabel. Kies je voor de beste duo scootmobiel? Dan geniet je van ongekend veel comfort. Dat is zeker het geval als jullie kiezen voor een duo scootmobiel met instelbare stoelen.
 • Groot. Je moet goed rekening houden met het feit dat een duo scootmobiel erg groot is. Dit komt puur doordat je met z’n tweeën op zo’n scootmobiel kunt zitten.
 • Duur. Een scootmobiel voor 2 personen is ook nog eens duur. Dat blijkt in ieder geval uit de bovenstaande varianten.

Onder aan de streep is een duo scootmobiel absoluut een aanrader. Sterker nog; in sommige situaties is een scootmobiel voor 2 personen zelfs onmisbaar!

Categorieën: Scootmobiel

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *