Leren door beleven

Gepubliceerd door Maria op

Ervarea

Ervarea -sinds 2015 lid van het Deltaplan Dementie- staat voor leren door beleven. De kracht van Ervarea ligt in het op een interactieve en speelse manier aanbieden van scholing en visievraagstukken. De kennis over de werking van het brein gaat leven door de herkenbare voorbeelden uit ons eigen gedrag en de interactieve manier waarop dit gebracht wordt. Met een dosis humor en het denken in mogelijkheden ontstaat als vanzelf een sfeer waarin het out of de box denken ons verder helpt in de omgang met mensen met dementie.

Ons hart ligt bij de moderne dementiezorg. Graag zoeken we dan ook naar mogelijkheden om professionals en informele zorgverleners te ondersteunen in de omgang met dementie. Naast het geven van trainingen voor beide groepen, spelen we (interactieve) theatervoorstellingen over dit thema. De voorstelling ‘de dementie van Jet en Harrie’ is hier het beste voorbeeld van. In ons boek met de gelijknamige titel helpen we zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers om beter contact te maken met mensen met dementie.

Wij werken vanuit de inhoud op innovatieve wijze, waarbij inspiratie, interactie en impact onze kernwaarden zijn.

Voor ons betekent het lidmaatschap van het Deltaplan Dementie dat wij (nog) actiever kunnen en mogen bijdragen aan het opwerpen van een dam tegen de gevolgen van dementie.

Jan van der Hammen

Barbara Oppelaar

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *