Verbetert communicatie en samenwerking tussen familie en zorg

Gepubliceerd door Maria op

Familienet. Voor Frieda, vanuit het hart.

Een simpel idee, geboren uit eigen behoefte: dat is Familienet in het heel kort. Al in 2005, toen internet nog helemaal geen gemeengoed was, kwam de eerste versie van Familienet online. Een heel klein stukje op het wereld wijde web, speciaal ingericht voor moeder Frieda met de mogelijkheid om berichten uit te wisselen, foto’s te delen en een gezamenlijke agenda bij te houden. Op initiatief van haar zoons Maarten en Hein zodat iedereen goed op de hoogte was en kon blijven. 

Wat is Familienet?

Familienet is vooral een krachtig communicatiemiddel. Via een persoonlijke pagina kan er waardevolle informatie worden uitgewisseld rondom een cliënt in de vorm van berichten,documenten, afspraken, video’s en foto’s. Er is nu ook het levensboek. Mooi voor de familie, maar ook heel waardevol voor medewerkers van een zorginstelling die dagelijks in contact komen met de hoofdpersoon. Zij kunnen makkelijk, snel en op een mooie manier kennismaken met het leven van moeder of vader. 

Zowel de zorgverleners als de familie hebben toegang tot deze informatie. En verder helemaal niemand. Inmiddels gebruiken ruim 500 zorginstanties Familienet met veel plezier, maar vooral ook met mooie resultaten.

Waarom Familienet?

Door deze laagdrempelige manier van communiceren, blijft iedereen goed op de hoogte. Dat is voor de familie prettig: zij krijgen een beter beeld van de zorg rondom bijvoorbeeld hun vader of moeder, maar kunnen ook makkelijker worden bereikt en geactiveerd om bij te dragen.

Ook zorgverleners ervaren het gebruik van Familienet als positief. Zij vinden de respons van familieleden motiverend, kunnen efficiënt communiceren met de familie en zien de participatie toenemen. Ook leren ze de bewoner of cliënt beter kennen en kunnen daardoor betere zorg verlenen. 

Voor cliënten is Familienet waardevol omdat iedereen weet wat er speelt en miscommunicatie wordt voorkomen. Bovendien kunnen zij ook zelf bijdragen en genieten van de momenten en herinneringen die binnen de website worden vastgelegd.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *