Onze top 5 fitness trilplaten voor thuis

Gepubliceerd door Redactie op

fitness trilplaat voor thuis

Een trilplaat is een handig hulpmiddel als je thuis fit wilt worden en/of gewicht wilt verliezen.

Tegenwoordig bestaan er ongelofelijk veel verschillende soorten tril apparaten, dus hoe kies je nu precies het beste apparaat?

Hieronder lees je meer over onze top 5 beste trilplaten om thuis aan je fitnessdoelen te werken.

Onze top 5 trilplaten voor thuis (voor afvallen en spieropbouw)

De beste trilplaten voor thuis uitgelicht

1. Rockerz Fitness trilplaat

De Rockerz Fitness trilplaat helpt je afvallen, maar verbetert ook je coördinatie, kracht en balans. Daarbij worden je spieren er soepeler en sterker door. Dankzij zijn unieke ontwerp optimaliseert de trilplaat ook je bloeddoorstroming, waardoor je lichaam afvalstoffen beter afvoert.

Met zijn maximale draagkracht van 120 kilogram is het een goede oplossing voor de meeste mensen. Daarbij kies je uit vijf verschillende programma’s. Nog een voordeel? Het apparaat weegt slechts 9 kilogram, dus je bergt hem zonder problemen op.

Bij de Rockerz Fitness trilplaat krijg je trouwens ook weerstandsbanden om nog intensiever te trainen, maar ook een afstandsbediening.

Dankzij de antislip rubberen afwerking sport je veiliger en de USB-port geeft je zelfs de kans om je smartphone op te laden. Erg handig als je tijdens het sporten naar muziek wilt luisteren!

2. BX Fitness Power Plate

Met deze BX Powerplate voor thuis is het opbouwen van spiermassa in je eigen woonkamer kinderspel. Dit model produceert immers een extra sterke trillingen, waardoor je spiervezels harder samentrekken. Ook bij dit model krijg je weerstandsbanden, zodat je je spieren nog doelgerichter kunt trainen.

Aan de andere kant is deze fitness trilplaat perfect om af te vallen. De snelle trillingen hebben hetzelfde effect op je spieren en metabolisme als wanneer je aan het hardlopen of sprinten bent. Je profiteert van een betere bloedcirculatie, met als gevolg dat je meer calorieën verbrandt en je conditie verbetert.

Deze sterke trilplaat heeft een maximaal draagvermogen van 150 kilogram en beschikt over wel 9 programma’s. Hij is iets zwaarder, namelijk 14 kilogram, maar zijn stevige design en vele mogelijkheden maken dat meer dan goed.

3. Rock N Fit Trilmachine

Rock n Fit trilplaat
Meest geschikt voor senioren

In vorm komen en blijven, dat kan met de Rock N Fit trilmachine. Tijdens een training op dit apparaat doen er zich meer dan 500 contracties voor in je spieren, per minuut. Het is ook een van de meest flexibele oplossingen, want je kiest uit niet minder dan 20 verschillende trainingsniveaus en 5 programma’s.

Bij de Rock N Fit trilmachine krijg je weerstandsbanden, maar ook een trainingsstoel. Hierop kan je zitten, wat vooral handig is als je last hebt van een zwakke rug of je spieren vermoeid raken.

Het apparaat weegt wel een stukje meer en heeft een iets lager maximaal draagvermogen. Aan de andere kant is het de perfecte oplossing om af te vallen en tegelijkertijd je buikspieren te versterken!

4. Sportstech Trilplaat VP250

Als je een trilplaat voor thuis zoekt om af te vallen, dan is de Sportstech Trilplaat VP250 misschien wel de beste oplossing. Het enige nadeel is dat hij een stukje meer kost.

Je kan kiezen tussen drie verschillende voetposities, maar vooral de 180 verschillende intensiteiten maken dit model de moeite waard. Daarbij kies je uit 8 voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor je meer variatie hebt.

Leuk om te weten: de Sportstech Trilplaat VP250 beschikt over handige wieltjes, zodat je hem ondanks zijn iets hogere gewicht van 16 kilogram toch gemakkelijk verplaatst.

Als kers op de taart luister je tijdens het sporten probleemloos naar muziek vanaf je smartphone dankzij de USB-port. Naast power ropes voor een intensieve training krijg je trouwens ook 5 fitnessbanden van hetzelfde merk bij deze trilplaat!

5. Tunturi Cardio Fit V20

Voor een trilplaat met heel wat trainingsmogelijkheden is de Tunturi Cardio Fit V20 waarschijnlijk de beste oplossing. Je krijgt er immers een elastieken band bij geleverd. Daarbij kan het apparaat zowel schommelende als trillende bewegingen maken, waardoor het twee verschillende technologieën combineert.

Kies uit een van de 30 weerstandsniveaus voor je training en een van de drie programma’s. Maak eventueel gebruik van de inbegrepen push-up handgrepen of resistance tubes om ook je bovenlichaam te trainen.

De fitness trilplaat beschikt over een afstandsbediening en kan maximaal 150 kilogram aan. Het gaat trouwens om een van de meest vooraanstaande fitnessmerken ter wereld, dus je bent zeker van een goede investering!

Belangrijke punten bij de aankoop van een trilplaat

Een trilplaat kopen, dat doe je natuurlijk niet zomaar. Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Heb je hulp nodig bij de zoektocht naar de beste fitness trilplaat?

Instanties zoals Consumentenbond bieden hier geen tips voor. Daarom verschaffen wij graag de belangrijkste aandachtspunten om tot een goede aankoop te komen.

De afmetingen van de trilplaat

Heb je liever een kleine trilplaat die je gemakkelijk kan opbergen of toch een groter model dat meer bewegingsvrijheid biedt?

Je keuze hangt deels af van je persoonlijke voorkeur, maar ook je beschikbare ruimte. Houd er rekening mee dat je trilplaat breed genoeg moet zijn, zodat je verschillende oefeningen en posities kunt combineren.

Daarbij let je ook best op de maximale draagkracht van de trilplaat. Meestal kunnen grotere modellen meer gewicht aan, maar dat is lang niet altijd zo.

Kies een trilplaat de minstens 100 kilogram kan dragen, tenzij je natuurlijk zelf heel weinig weegt.

Het aantal trainingsprogramma’s

Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende trilplaten met een variërend aanbod aan programma’s. Je hebt hierbij de keuze tussen:

 • voorgeprogrammeerde trainingsschema’s
 • aanpasbare schema’s
 • verschillende intensiteiten

Ga op zoek naar een fitness trilplaat die past bij jouw persoonlijke doelen. Om af te vallen is een model met een hoge trillingsfrequentie belangrijk, want zo verbrand je meer calorieën. Bij sommige fitness power plates kan je trouwens ook je eigen programma’s opstellen!

De stevigheid van de trilplaat

Als we het hebben over stevigheid, bedoelen we draagkracht, maar ook de breedte van de basis van de trilplaat. Je keuze hangt ook op dit vlak af van je persoonlijke wensen en doelen:

 • Gebruik je de trilplaat vooral om op te staan of te zitten?
 • Wil je intensief sporten of eerder rustig?
 • Zoek je een trilplaat waarop je ook push-ups en squats kan doen?

Een stevig model biedt heel wat mogelijkheden voor een dynamische training. Aan de andere kant is een lichte trilplaat voldoende als je eerder op een laag pitje wilt sporten.

Lichtere modellen zijn trouwens ook handig als je je fitness power plate gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen of opbergen!

De verschillende soorten trilplaten

Naast de uiterlijke kenmerken en technische eigenschappen van een trilplaat speelt ook de werking ervan een grote rol. Tegenwoordig onderscheiden we twee soorten trilplaten op het vlak van werking:

1. Lineaire trilplaten
2. Oscillerende trilplaten

Hieronder gaan we dieper in op beide opties.

1. Wat zijn lineaire trilplaten?

Lineaire trilplaten zijn perfect als je liever intensief sport op een power plate. Dit zijn de voordelen van een lineair model:

 • De springreflex van je lichaam wordt gestimuleerd.
 • Je spieren trekken bij elke trilling aan beide kanten van je lichaam tegelijk samen en werken rechts en links even hard.
 • Je traint vooral de grotere spieren met een lineaire trilplaat, omdat de invloed ervan op de kleine spieren gering is.

Wie graag hard sport en vooral veel calorieën wilt verbranden, doet met een lineair model een goede investering. Daarbij is deze categorie power plate perfect voor mensen die ook hun spiermassa willen opbouwen.

2. Wat zijn oscillerende trilplaten?

Oscillerende trilplaten werken in essentie op dezelfde manier als de lineaire. Het verschil zit in de manier waarop de trillingen je lichaam beïnvloeden.

 • Je spieren trekken afwisselend samen als je sport op een oscillerende trilplaat.
 • Dit type trilplaat zorgt voor een verdeelde belasting van je spieren.
 • Sporten op een oscillerende trilplaat voelt iets natuurlijker en is wat beter voor je rug, ligamenten, pezen en gewrichten.

Beide opties bieden dus voordelen, maar ga vooral af op je persoonlijke doelen, mogelijkheden en voorkeuren als je een tril apparaat aanschaft!

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *