‘Een waardig leven voor mensen met dementie’

Gepubliceerd door Maria op

Fonds SvL in relatie tot dementie

Fonds Sluyterman van Loo – Ouderenprojecten bevordert de kwaliteit van leven van ouderen in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Wij werken vanuit de  – nauw met elkaar verbonden – kernwaarden waardigheid, zingeving en autonomie.

Deze ziet u terug in de honderden projecten die wij jaarlijks financieren. Deze initiatieven richten zich primair op ouderen voor wie deelname aan het sociaal verkeer niet meer vanzelfsprekend is, of belemmerd wordt. In de meeste gevallen spelen vrijwilligers, met name actieve senioren, een belangrijke rol.

Wij hechten aan wederkerigheid: ‘helper’ en ‘geholpene’ kunnen veel aan elkaar hebben. Dit element vormde de kern van ons thematisch programma Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid. Ons themaprogramma Lang Leve Kunst (beide programma’s i.s.m. Stichting RCOAK) laat zien hoe waardevol kunstbeoefening voor ouderen is: iets nieuws leren, samen met anderen iets moois tot stand brengen, applaus krijgen, doet een mens goed, geeft energie en haalt het beste in je naar boven, ook bij mensen met dementie.

fotografie: Luuk Huiskens

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *