“Alleen samen maken we het verschil!”

Gepubliceerd door Maria op

Geriant

Dementie valt (nog) niet te voorkomen of te genezen. Maar dat betekent niet dat er geen effectieve hulp mogelijk is. Mensen met dementie en hun naasten zijn gebaat bij goede uitleg over de gevolgen van de ziekte en zij kunnen veel ondersteuning en begeleiding gebruiken bij de vragen en problemen waar zij mee te maken krijgen. Geriant, een zorgorganisatie in Noord-Holland Noord, biedt deze hulp. Geriant is er voor mensen met dementie en hun naasten thuis. Met als doel dat mensen met dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Effectieve hulp

Geriant biedt een breed pakket aan hulp: diagnostiek, behandeling en casemanagement. Dat wordt geboden door een multidisciplinair team: casemanager, specialist ouderengeneeskunde, gz-psycholoog en ouderenpsychiater. Daarnaast is er een ‘op maat’ pakket voor scholing & advies beschikbaar waar iedereen gebruik van kan maken. Het model waar Geriant mee werkt boekte in onderzoek (o.a. Compas, 2014-2015) kwalitatief goede resultaten en bleek daarbij ook kosteneffectief te zijn.

Samen

‘Werken aan een oplossing voor dementie is geen solistenwerk. Allianties sluiten en verbinding zoeken is nodig: met collega-zorgaanbieders, met de financiers van zorg, met kennisinstituten. ‘Dat zijn we domweg verplicht aan onze cliënten, anders missen we de boot voor hen’, zo stelt directeur Jan Vuister, tevens bestuurslid van het Deltaplan Dementie.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *