Goedkope scootmobiel kopen? Kooptips & aanbiedingen

Gepubliceerd door Redactie op

goedkope scootmobiel

Voor slechts een paar honderd euro kun je al een scootmobiel kopen. Je moet je in dat geval echter wel afvragen of de kwaliteit en veiligheid wel naar wens is.

Voor een goede scootmobiel betaal je namelijk minimaal €1100, zoals uit ons onderzoek is gebleken.

De bevindingen van ons onderzoek delen we graag verder met je in dit artikel. Tevens als de top 5 beste goedkope scootmobielen van dit moment.

De 5 beste goedkope scootmobielen op een rijtje

 Merk & modelPrijs*Max. snelheidMax. actieradius
1.ComfyGO Z-4€1299,-8 km/h20 kilometer
2.Scootplaza Go Elite€1149,-8 km/h20 kilometer
3.ATTO One€1395,-8 km/h16 kilometer
4.Scootmobiel Vouwixx€1295,-6,4 km/h26 kilometer
5.Freerider Cat 3€1375,-7 km/h18 kilometer
* Prijzen kunnen afwijken per winkel, aanbieding en/of periode.

Flinke prijsverschillen

In het huidige aanbod van scootmobielen zijn flinke prijsverschillen waarneembaar. Dit heeft, wat ons betreft, meerdere belangrijke redenen:

  • Verschil in scootmobiel zelf. In het huidige aanbod kom je simpelweg veel verschillende soorten scootmobielen tegen. Zo kun je voor een scootmobiel met 3 wielen, een scootmobiel met 4 wielen of een scootmobiel met 5 wielen kiezen. Ook zijn moderne scootmobielen van veel nieuwe functies voorzien, terwijl dit bij oudere modellen een ander verhaal is. De onderlinge verschillen zijn dus aanzienlijk.
  • Verschil in specificaties. Ook de verschillen in specificaties zijn duidelijk waarneembaar. Dit blijkt alleen al uit bovenstaande tabel, waarin we uitsluitend de max. snelheid en max. actieradius benoemd hebben. Ook op andere vlakken verschillen de scootmobielen aanzienlijk van elkaar.
  • Verschil in kwaliteit. Bovenstaande scootmobielen zijn niet de allergoedkoopste varianten van dit moment. Nee, andere varianten zijn nóg goedkoper, maar die zijn niet van de gewenste kwaliteit. De verschillen in kwaliteit zijn dermate fors waardoor wij je aanraden om altijd heel kritisch te zijn.

Hoe vind je de beste goedkope scootmobiel?

Een goedkope goede scootmobiel koop je voor minimaal €1149,00. Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan kun je ook bijvoorbeeld €1400,00 aan een goedkope scootmobiel uitgeven.

Is het logisch om een scootmobiel van 1400 euro als ‘goedkoop’ aan te duiden? Ja, zeker. Er zijn namelijk ook scootmobielen waar je 5.000 of 6.000 euro voor moet betalen. Dit geeft duidelijk aan dat de prijsverschillen aanzienlijk zijn.

Juist daardoor moet je kritisch zijn, tijdens je zoektocht naar de beste goedkope scootmobiel. Volg daarvoor vooral onderstaande tips op.

Tip 1: Wacht op een aanbieding

Het beste dat je kunt doen, is wachten tot een scootmobiel aanbieding. Sommige aanbieders komen regelmatig met kortingen van een paar honderd euro op de proppen. Dat is aanzienlijk, niet waar? Ons advies is daarom om echt te wachten op een aanbieding.

Tip 2: Zet je wensen goed op een rijtje

Het is sowieso van belang om je wensen goed op een rijtje te zetten:

  • Waar wil je je nieuwe goedkope scootmobiel voor gebruiken? Wil je ‘m bijvoorbeeld gebruiken voor langere afstanden? Dan moet je goed naar de prijs én maximale actieradius kijken.
  • Waar wil je de goedkope scootmobiel gebruiken? Het is ook van belang om naar het gewenste gebruik wat betreft locaties te kijken. Wil je ‘m bijvoorbeeld ook op reis mee kunnen nemen? Dan ben je gebaat bij de beste goedkope opvouwbare scootmobiel.

Tip 3: Richt je niet alleen op de prijs

Het kan interessant klinken om direct voor de goedkoopste scootmobiel te kiezen. Dit klinkt inderdaad interessant, maar is het allerminst. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is namelijk ook van toepassing op scootmobielen.

Wij raden je aan om je niet alleen op de prijs te richten. In plaats daarvan moet je naar het totaalplaatje kijken.

Let goed op de specificaties van de scootmobiel, de aanwezige functies en de algehele vormgeving. Verlies ook de kwaliteit niet uit het oog. De kwaliteit kun je op meerdere manieren beoordelen:

  • Kijk kritisch naar de verkoper. Kom je bij een webshop de goedkoopste scootmobielen tegen? Kijk dan eerst kritisch of de verkoper wel te vertrouwen is.
  • Kijk kritisch naar beoordelingen van andere mensen. Het is fijn dat er online meer en meer informatie te vinden is over goedkope scootmobielen. Door de ervaringen van andere kopers even goed door te nemen, krijg je een veel betere indruk van de scootmobiel.
  • Kijk kritisch naar de prijs. Is de prijs van een goedkope scootmobiel te mooi om waar te zijn? Dan is dat het in veel gevallen ook. Kijk daarom altijd kritisch naar de prijs in combinatie met bovenstaande factoren.

Tip 4: Overweeg een tweedehands scootmobiel

Een tweedehands scootmobiel kan in verschillende situaties handig zijn. Dit geldt ook voor het kopen van bijvoorbeeld een goedkope brommobiel.

Het voordeel van een goedkope tweedehands scootmobiel is uiteraard de prijs. Maar, in veel gevallen is ook de leeftijd van de scootmobiel interessant.

Sommige scootmobielen zijn niet al te lang gebruikt, bijvoorbeeld doordat de eigenaar geen gebruik meer van de scootmobiel kon maken.

Een tweedehands scootmobiel kan daarom een hele interessante koop zijn. Ook hierbij geldt echter dat je héél kritisch moet zijn.

Vraag zoveel mogelijk informatie en foto’s op. Aan de hand van de foto’s en informatie krijg je een duidelijk(er) beeld van de goedkope tweedehands scootmobiel!

Is een goedkope scootmobiel aan te raden?

Een goedkope scootmobiel kán een aanrader zijn. In sommige gevallen is het echter beter om in een duurdere varianten te investeren.

Dat is bijvoorbeeld het geval als je intensief van je scootmobiel gebruik wilt/moet maken. Dit is ook het geval als je hoge eisen aan je nieuwe scootmobiel stelt.

Vallen jouw eisen reuze mee? Of heb je geen al te ruim budget voor je nieuwe scootmobiel? In deze situaties is een goedkope scootmobiel zeker een aanrader. Met een budget van maximaal €1500 kom je tegenwoordig al heel ver!

Richt je wel altijd op de kwaliteitGoedkoop is duurkoop, dus zorg ervoor dat je altijd erg kritisch bent.

Voorkom daarmee dat je een kat in de zak koopt en geniet vervolgens jarenlang van je nieuwe, goedkope scootmobiel. Veel succes met je zoektocht naar de beste goedkope scootmobiel!

Categorieën: Scootmobiel

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *