Beste green juice poeders – De top 5 uit ons onderzoek

Gepubliceerd door Redactie op

de beste green juice poeders

Voor veel mensen is een glas green juice een vast onderdeel van hun dagelijkse voeding geworden. Het zou de gezondheid ondersteunen en ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen die je op een dag nodig hebt, binnenkrijgt.

Wat zit er eigenlijk allemaal in deze groene sappen? En in hoeverre is het onzin of waarheid dat je voordeel haalt uit het drinken van deze green juice? Voor onze review testten we een aantal van deze green juice poeders.

In onze analyse lees je waarom wij, op basis van onze ervaringen, uiteindelijk vijf producten kozen die wat ons betreft het drinken meer dan waard zijn.

De top 5 green juice poeders uit ons onderzoek:

De beste green juice poeders uitgelicht

1. Orangefit Greens

Als je iedere dag een glas Orangefit Greens drinkt, krijg je al dertig procent van de vitamines binnen die je dagelijks nodig hebt. Dat kan ook niet anders, als je ziet hoeveel verschillende soorten fruit er in dit poeder zitten.

Denk aan frambozen, veenbessen, pompelmoes en pruimen. Behalve vitamines heeft Orangefit Greens ook veel antioxidanten en natuurlijke vezels. Het sap is gluten- en lactosevrij en bevat de natuurlijke zoetstof van de steviaplant.

Hoewel er ook groenten in dit green juice poeder zitten, zoals kool en paprika, missen we wel een duidelijke aanwezigheid van mineralen als magnesium. Maar afgezien daarvan heb je aan Orangefit Greens een smaakvol, fris en vitaminerijk drankje.

2. Healthboost Green Juice

Van alle producten die we getest hebben, komt de Healtboost Green Juice het meest in de buurt van een echte superfood.

Dat komt voor een deel door de doordachte samenstelling van de ingrediënten. Het poeder van druivenpoeder in combinatie met groene thee zorgt voor de antioxidanten.

Chlorella en spirulina staan ieder op zich al bekend als superfood en ze ondersteunen, samen met Lactospore, de darmflora.

Tel daar onder andere de spinazie, boerenkool, wortel, citroen, kersen en bosbessen bij op en je hebt een compleet, voedzaam sap.

Je meet een maatschapje per dag af voor deze green juice. Maar als je denkt dat je een boost nodig hebt, kun je ook beginnen met twee maatschepjes per dag.

3. Superfoodies Green Juice

Ben je op zoek naar een groen sap dat je helpt bij het ondersteunen van een gezonde darmflora? Dan is de bio green juice van Superfoodies een aanrader.

Het sap bevat, naast volop mineralen en vezels, acht probiotica-stammen die je darmen helpen om de balans tussen slechte en goede bacteriën te herstellen en ook in evenwicht te houden.

Als je het groene sap van Superfoodies drinkt, merk je ook dat je weer meer energie krijgt. Dit komt door de vitamine B12 die volop in het sap aanwezig is.

Het is om die reden wel raadzaam om deze green juice ’s ochtends te drinken. Het geeft je namelijk een goede basis voor de activiteiten van de dag.

4. XXL Nutrition Green Juice

Met de green juice van XXL Nutrition heb je een groen sap dat prima past in een gezond voedingspatroon. De vitaminen en mineralen uit de meer dan twintig ingrediënten ondersteunen je immuunsysteem.

Denk aan broccoli, kiwi, banaan en boerenkool. Omdat het poeder Nutrition XXL ook vitamine D bevat, nemen je botten eenvoudiger kalk op uit je voeding. In verhouding tot de andere green juices die we getest hebben, heeft XXL Nutrition een relatief hoog aantal calorieën. Dit zijn er zesenveertig.

Maar als je op een dag voldoende beweegt, heb je vooral profijt van deze aanvullende voedingswaarde. Bovendien kun je de energie die je van dit groene sap krijgt op een actieve dag goed gebruiken.

5. Nutribites Green Juice

De green juice van Nutrbites maakt al een goede start omdat dit poeder eenendertig ingrediënten bevat. En daar zitten geen kunstmatige zoetstoffen tussen, of producten die gluten bevatten. In plaats daarvan vind je er verschillende fruitsoorten als ananas, papaja en mango.

Het is een exotische samenstelling die aangevuld wordt met munt en superfoods in de vorm van algen. Het geheel zorgt voor een vitaminerijk sap, aangevuld met mineralen en diverse spijsverteringsenzymen.

Je hebt met dit drankje dus een compleet, voedzaam sap, dat ook op het gebied van smaak wat ons betreft goed scoort.

Wat is green juice precies?

De naam green juice, groene sap, doet denken aan een vloeibaar drankje. Toch is het product vooral als poeder verkrijgbaar. Dit poeder los je in water op, zodat je het kunt drinken.

Het groen zie je dan terug in de kleur van het sap. Dit heeft namelijk meestal een donkergroene kleur.

De naam slaat ook op de ingrediënten waarmee het green juice poeder is samengesteld.

Er zit bijvoorbeeld tot poeder gemalen bladgroente in, grassoorten en groene kruiden. Doordat groen een overheersende kleur is, worden de rode of witte kleuren van andere ingrediënten van nature eigenlijk overgenomen.

Deze ingrediënten zijn dus wel aanwezig, maar je kunt ze niet meer aan de kleur herkennen.

De ingrediënten in het poeder

Zoals gezegd is juice poeder een samenstelling van diverse, natuurlijke ingrediënten. Wat er precies in het poeder zit, hangt af van het product dat je kiest.

Zo bevat een green juice poeder bijvoorbeeld spinazie, broccoli, paprika en verschillende soorten alg. Daarnaast zijn er poeders met tarwegras, veenbessen, ananas, quinoa, gember en groene thee.

Bij iedere poeder zijn alle ingrediënten qua hoeveelheid in balans gebracht voor een optimale, gezonde samenstelling.

De verschillende soorten groenten, fruit en enzymen ondersteunen elkaar zodat je lichaam alle voedingsstoffen goed op zal nemen.

Daarnaast hebben de ingrediënten individueel ook hun eigen werkzame bestanddelen. Zo is kelp rijk aan jodium en haal je uit de vitamine C van het fruit weer nieuwe energie.

Wat zijn redenen om green juice te gebruiken?

Je gebruikt green juice om meerdere redenen. De eerste reden is vaak dat je behoefte hebt aan een gezonde aanvulling op je dagelijkse maaltijden. Dit is bijvoorbeeld het geval als je door drukte weinig tijd hebt om een gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Met green juice poeder vul je op een gezonde manier je dagelijkse voeding aan. Je kunt binnen een mum van tijd alle belangrijke voedingstoffen zoals vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Behalve dat het voedzaam is en veel antioxidanten bevat, werkt het ”sap” ook ontgiftend. Je spijsvertering wordt namelijk gestimuleerd als je de voedingsstoffen uit komkommer, munt en selderij opdrinkt.

Een van de voedingsstoffen uit deze groenten is chlorofyl. En die stof helpt je lever bij het ontgiften. Dit kan een extra reden zijn om te kiezen voor een green juice. Want alle ingrediënten bij elkaar zorgen bovendien voor een gezonde spijsvertering.

Wat zijn de voordelen van green juice poeder?

Al deze positieve uitwerkingen van het drinken van de groene sap, is al genoeg motivatie om green juice poeder te gebruiken.

Maar je kunt ook denken dat je al de groenten en het fruit gewoon per stuk kunt eten. In principe krijg je dan dezelfde voedingsstoffen binnen. Toch..?

Nou, er is wel een reden om te kiezen voor het poeder, in plaats van de ongemalen versie. Het poeder bevat namelijk veel meer soorten groenten en fruit dan je waarschijnlijk op een dag per stuk kunt eten.

Daarnaast bevat het poeder niet al te veel vezels. Hierdoor kan je lichaam de werkzame stoffen snel en gemakkelijk opnemen.

In het poeder zitten daarnaast ingrediënten die je zelf niet zo snel in een gewone maaltijd verwerkt. Denk aan bepaalde algen als spirulina of chorella. Maar ook gember staat misschien niet wekelijks op je boodschappenlijstje.

Toch zijn de combinatie van alle verschillende ingrediënten belangrijk voor je gezondheid. Gember is bijvoorbeeld ontstekingsremmend. En spinazie en frambozen helpen om je darmflora gezond te houden.

Dankzij de gevarieerde samenstelling van de groene sappen heb je ook meteen een gevarieerde aanvulling op je dagelijkse voeding.

Zijn er ook nadelen aan het poeder?

Het is belangrijk dat je green juice poeder naast je normale, dagelijkse maaltijden inneemt. Want wat aan de ene kant een voordeel is, dat het poeder in verhouding niet zo veel vezels bevat, kan ook een nadeel zijn.

Vezels heb je namelijk nodig om je hart in goede conditie te houden. En ook voor het op peil houden van je bloedsuikerspiegel en je cholesterol heb je vezels nodig.

Houd dus in de gaten dat je tijdens het gebruik van de green juice poeder voldoende vezels eet, bijvoorbeeld in de vorm van volkoren pasta of aardappelen.

Hoe los je het poeder op?

Het poeder van green juice lost gemakkelijk op. Je drinkt het met water, plantaardige melk of vruchtensap. Ons advies is om het met water te mengen.

Kijk voor de juiste dosering op de verpakking van het poeder. In de meeste verpakkingen is een maatschepje inbegrepen. Schep het poeder in een glas en roer het met een lepel of vork door de vloeistof van je keuze.

Het is ook mogelijk om, voor het goed vermengen van het poeder en de vloeistof, een shakebeker te gebruiken.

Het komt voor dat je tijdens het drinken een beetje bittere smaak van de groenten proeft. Met water is deze smaak waarschijnlijk duidelijker aanwezig dan met vruchtensap.

Wil je de smaak camoufleren? Meng het poeder dan door een smoothie of verwerk het in lichte maaltijd, zoals een salade.

Moet je ergens rekening mee houden als je green juice drinkt?

Let er bij de groene drankjes op dat ze zo min mogelijk niet-natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals synthetische smaakstoffen. Op die manier weet je zeker dat je een (zo goed als) volledig natuurlijk product gebruikt.

Wat ook zeker een punt van aandacht is, is dat je de green juice niet samen met koffie drinkt. De cafeïne in koffie remt namelijk de opname van voedingsstoffen als mineralen en vitamines. Zorg dus dat er tussen het drinken van het sap en je koffiepauze wat tijd zit, voor een optimale werking.

Waar koop je green juice poeder?

Voor de beste green juice poeders uit ons onderzoek ga je niet naar de Albert-Heijn, Jumbo, of Kruidvat. Want daar vind je misschien wel producten als groene thee of groenten en groene sap. Maar je krijgt geen optimale combinatie van alle werkzame stoffen in een product.

In plaats daarvan koop je deze volgens ons het beste online, bij webshops gespecialiseerd in gezondheid. Of bij supplementen winkels.

Let wel altijd goed op de samenstelling van het product, voordat je het aanschaft. Dankzij de groeiende populariteit ontwikkelen namelijk steeds meer winkels in rap tempo hun eigen huismerk green juice. Deze zijn regelmatig van bedenkelijke kwaliteit. Bovendien zijn er nog maar weinig producten getest door instanties zoals Consumentenbond.

Ons advies is daarom om uit onze top 5 de green juice te kiezen die jou het meest aanspreekt. Geef het eens een kans en laat de gezonde ingrediënten hun werk doen.

Beste uit de test
Beste uit de test
Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *