Zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.

Gepubliceerd door Maria op

Hersenstichting | Deltaplan Dementie

Herman de Haan, directeur Hersenstichting: ‘Dementie is een veelvoorkomende hersenaandoening, die veel mensen treft en gevolgen heeft voor zowel de patiënt als zijn omgeving. Het is dan ook belangrijk dat patiënten, wetenschap, zorg, overheid en bedrijfsleven de krachten bundelen. Op deze manier kunnen we gezamenlijk sneller grotere stappen maken in de bestrijding en behandeling van Dementie. Samen kunnen we meer bereiken.’

Organisatie

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.

Inzet

In het kader van het Deltaplan Dementie ondersteunden we als Hersenstichting in 2014 drie projecten via het ZonMw-onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel. Sinds 2016 is Hersenstichting ook lid van het Deltaplan Dementie.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *