‘De dementiepraktijk versterken met sociale innovaties en eHealth’

Gepubliceerd door Maria op

Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheimis een brede kennisinstelling met oog voor wat er leeft in de regio en in de maatschappij. Dat uit zich bijvoorbeeld in de speerpunten waar het domein Gezondheid & Welzijn voor heeft gekozen: jong én oud. De grote maatschappelijke uitdaging bij het laatste speerpunt vormt dementie. De dementiezorg in de regio Zwolle is voldoende maar kan beter, horen we steeds weer in de dementiepraktijk. ProMemo, het expertisecentrum Dementie voor Professionals, wil aan die verbetering graag een bijdrage leveren. Het faciliteren van persoonsgerichte ondersteuning aan mensen met dementie vanuit een netwerkbenadering staat daarbij centraal. 

Opleiden tot professionals

ProMemo wil de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun directe omgeving versterken door (toekomstige) mbo- en hbo-professionals in zorg en welzijn te helpen om zich te ontwikkelen tot waarde(n)volle professionals. Professionals die zowel oog hebben voor de persoon met dementie als individu, als voor diens netwerk. Sociale en technologische innovatie gaan daar bij hand in hand.

Om tot dit resultaat te komen werkt ProMemo samen met deze professionals, maar uiteraard ook met mensen met dementie en hun directe omgeving. Zo wordt onderzoek, onderwijs en de praktijk duurzaam met elkaar te verbonden.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *