“IMOZ maakt belevingsgerichte zorg dé innoverende motor in het aanbieden van de juiste zorg” Belevingsgerichte zorg: Dé kracht van contact!

Gepubliceerd door Maria op

ONZE MISSIE

Met onze opleidingen maken wij belevingsgerichte zorg persoonlijk en professioneel. Hoe krijg je als zorgprofessional inzicht in de belevingswereld van de bewoner en stem je de zorg hier op af? Dat is de vraag die centraal staat binnen de belevingsgerichte zorg-opleidingen die IMOZ aanbiedt. Inspelend op de maatschappelijke veranderingen, terwijl de bewoner centraal blijft staan. Inspraak staat daarbij centraal: d.m.v. onderzoekend vragen wordt samen met de bewoner en familie gezocht naar een passende oplossing. Hierdoor kan de zorg op maat gemaakt worden, is er persoonlijke aandacht en verbetert de kwaliteit van zorg. Met een opleiding bij IMOZ leren zorgprofessionals hoe ze deze kijk op zorg kunnen toepassen in de praktijk. 

ONZE VISIE

IMOZ maakt belevingsgerichte zorg dé innoverende motor in het aanbieden van de juiste zorg!In onze visie werken alle zorgprofessionals aan het aanbieden van belevingsgerichte zorg. Vanuit alle verschillende functies wordt woonleefzorg voor de bewoner centraal gesteld. Het gaat om bewoners die zich zonder aandacht voor hun welzijn en zorg niet kunnen handhaven. In dit spanningsveld wordt woonleefzorg aangeboden, in een steeds complexere situatie, waarin alles steeds sneller lijkt te verlopen.
Opleidingen moeten hier adequaat op inspelen, terwijl het uitgangspunt de bewoner blijft. Het gaat hierbij om de kracht van contact. Wij leren de zorgprofessional authentiek te zijn en blijven, creatief waarnemen, reageren, zo nodig handelen en dit naderhand verantwoorden. Opleidingen die inzicht geven in jezelf en helpen mee te gaan in de ontwikkeling van de gezondheidszorg, terwijl de vraag van de bewoner centraal blijft staan!

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *