Internationale onderscheiding voor prof. dr. Myrra Vernooij-Dassen

Gepubliceerd door Maria op

Prof. dr. Myrra Vernooij-Dassen is op 6 september jl. onderscheiden met de prestigieuze ‘International Psychogeriatric Association’s (IPA) Service to the Field of Psychogeriatrics Award’. Ze ontving de award tijdens de openingsceremonie van het internationale IPA-congres in San Francisco (Verenigde Staten). 

Met de ‘Service to the Field of Psychogeriatrics Award’ erkent IPA wetenschappers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd op het gebied van de psychogeriatrie, onder andere door het tonen van inspiratie, leiderschap, visie, ethiek, innovatie, organisatieontwikkeling en motivatie. Vernooij-Dassen ziet de onderscheiding als erkenning voor de richting die met het onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel (onderdeel van het Deltaplan Dementie) en het Europese Joint Programme – Neurodegenerative Disease (JPND) is ingeslagen.

Emeritus hoogleraar prof. dr. Myrra Vernooij-Dassen is expert op het gebied van psychosociale zorg voor mensen met dementie en hun naasten. Ze was tot 2015 directeur van het Radboud Alzheimer Centrum in Nijmegen en nam in oktober 2015 officieel afscheid als hoogleraar Psychosociale aspecten van zorg voor kwetsbare ouderen aan het Radboudumc. Haar werk voor internationale projecten en samenwerkingsverbanden blijft ze voortzetten. Ze is onder andere betrokken bij het Memorabel-project Decidem, waarin palliatieve zorg bij dementie centraal staat. Haar ambitie: zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven realiseren door goed te luisteren naar de wensen van mensen met dementie.

Meer informatie

Memorabel-project Bringing palliative care for dementia patients into agreement with their wishes and needs: development and evaluation of Decidem

Interview met Myrra-Vernooij-Dassen in de reeks Het gezicht van dementieonderzoek

http://publicaties.zonmw.nl/het-gezicht-van-dementieonderzoek/interview-met-myrra-vernooij-dassen/

ZonMw-publicatie Dementie in Onderzoek

http://www.zonmw.nl/uploads/tx_vipublicaties/Dementie_in_onderzoek_DEF_juli16_01.pdf

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *