Koninklijke onderscheiding voor Philip Scheltens

Gepubliceerd door Redactie op

Op dinsdag 13 oktober 2020 is prof. dr. Philip Scheltens benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Philip Scheltens is initiatiefnemer en huidige voorzitter van het Deltaplan Dementie.

Als neuroloog, wetenschappelijk onderzoeker, clinicus en opleider is Philip Scheltens verbonden aan het Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC, waarvan hij ook directeur is. Door zijn jarenlange inzet is hij uitgegroeid tot dé ambassadeur voor de ziekte van Alzheimer. Oprichting van de stichting Steun VUmc Alzheimercentrum en het Alzheimer Lab zijn belangrijke initiatieven om de financiële basis voor het alzheimeronderzoek verder te verstevigen.

Philip Scheltens heeft een essentiële bijdrage geleverd aan de ‘emancipatie’ van de ziekte van Alzheimer: met grote voortvarendheid hielp hij deze verschrikkelijke ziekte op de politieke en maatschappelijke agenda te krijgen in binnen- en buitenland. Scheltens ontving hiervoor al diverse onderscheidingen. Zo werd hij door internationale vakgenoten in 2017 voorgedragen voor de European Grand Prix for Research of the Foundation on Alzheimer Disease. In 2012 werd hij benoemd tot Ambassadeur van de stad Amsterdam.

 De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door Simone Kukenheim, wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport, tijden het ‘Concert om niet te vergeten’ in het Concertgebouw.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *