De top 3 looprekken met wielen voor ouderen

Gepubliceerd door Redactie op

looprek met wielen

Talloze ouderen hebben ondersteuning nodig bij het lopen en opstaan. Met een looprek met wielen heb je een handig hulpmiddel voor senioren.

Die krijgen hiermee extra stabiliteit bij de dagelijkse beweging in huis. Door de wielen aan de voorpoten hoef je het looprek niet helemaal op te tillen, wat het lopen vergemakkelijkt.

We bespreken hier de drie beste looprekken met wieltjes. Ook noemen we de verschillende soorten looprekken, voordelen en nadelen. Zo kom je snel tot een goede keuze!

Dit zijn de top 3 looprekken met wieltjes

De 3 beste looprekken met wielen uitgelicht

1. Medidu looprek van Podobrace

Dit is een prettig geprijsd, lichtgewicht looprek dat heel stabiel is. Het heeft een aanpasbare hoogte tussen de 78 en 95 cm en 8 hoogteniveaus.

Heb je het looprek niet elke dag nodig, omdat het lopen op goede dagen wél goed gaat? Dan klap je het makkelijk in met een drukknop. De voorpoten zijn voorzien van wielen. De achterpoten hebben antislipdoppen. De diameter van de poten is 4 cm, wat zorgt voor een betere stabiliteit.

Met een gewicht van 3 kilo verplaats je het looprek met gemak. Het ontwerp past over een toilet, zodat je ook hier extra ondersteuning hebt. Dit looprek heeft een belasting tot 100 kg en is dus voor de meeste mensen geschikt. Het heeft ten slotte zachte antisliphandgrepen voor een goede grip.

2. Aidapt looprek met brede basis en met wielen

Het voordeel van dit looprek met twee voorwielen is de brede basis. Hierdoor geeft het veel stabiliteit. Bovendien kan het looprek een gewicht dragen van maximaal 180 kg.

De zachte handgrepen voelen erg comfortabel aan en zijn ergonomisch. Dat wil zeggen dat ze comfort en grip geven en vermoeidheid verminderen.

Het looprek weegt slechts 2 kg en is gemaakt van aluminium. Er zijn 6 hoogte-instellingen mogelijk. Dankzij de rubberen antisliphulzen is het looprek veilig te gebruiken op diverse oppervlakken.

3. Drive looprek met draagtas

Het looprek van Drive DeVilbiss Healthcare is praktisch in gebruik, sterk en stabiel. De hoogte is aanpasbaar aan de gebruiker.

Het lichtgewicht looprek met twee wielen is makkelijk zonder gereedschap op te vouwen. Het voordeel van dit looprek is dat het een handige meeneemtas heeft. Je neemt het looprek dus compact mee in de tas als je op reis gaat.

Aan de zijkant heeft het looprek twee opbergvakken voor persoonlijke spullen. Deze vakken blijven op hun plek met een klittenbandsluiting.

De maximale belasting voor dit looprek is 100 kg, wat voor de meeste mensen natuurlijk meer dan genoeg is.

Tips bij het kiezen van een looprek met wieltjes voor ouderen

Er zijn verschillende soorten looprekken met wieltjes voor ouderen. De hierboven besproken modellen zijn modellen zonder zitting.

Er zijn ook modellen met een gewatteerde zitting of een mandje. Deze wandelaars met twee wielen lijken meer op een rollator.

Bij je keuze voor het juiste looprek is het goed om te letten op alle kenmerken. Een inklapbaar model is bijvoorbeeld handig als je de ene periode mobieler bent dan de andere. Let op de volgende punten:

  • breedte en hoogte
  • verstelbaarheid van de hoogte
  • materiaal
  • maximaal draaggewicht
  • stevigheid en stabiliteit
  • antislip-ontwerp van de poten tegen uitglijden
  • inklapbaar of niet inklapbaar
  • comfort van de handgrepen

Voor wie is het geschikt?

Een looprek met wieltjes en antislipdoppen is ideaal voor gebruik in huis en kleinere ruimtes. Het is een hulpmiddel voor senioren die graag zoveel mogelijk zelfstandig willen blijven bewegen.

Ook is een looprek met wielen geschikt als revalidatiemiddel voor mensen die herstellend zijn van bijvoorbeeld een blessure.

Voor mensen die veel leunen op het looprek is een looprek met vier poten (zonder wielen) geschikt. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Zorg ervoor dat je een looprek met een goede kwaliteit en stabiliteit kiest. Dan ben je er zeker van dat het looprek stevig staat en de gebruiker goed ondersteunt. Lees ten slotte de handleiding goed door voor een juist gebruik.

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *