“Als je de verbeelding toelaat, kun je prachtige ontmoetingen hebben. Zo kan deze ziekte een gezamenlijke reis worden vol intimiteit, contact, humor en mooie gesprekken.”

Gepubliceerd door Maria op

Over MATZER

MATZER Theaterproducties is een ondernemend en professioneel theatergezelschap dat midden in de maatschappelijke werkelijkheid staat. MATZER maakt theatervoorstellingen die relevante en actuele onderwerpen bespreekbaar en invoelbaar maken. MATZER speelt gemiddeld 125 voorstellingen per jaar in het hele land – op locatie bij organisaties en festivals en van vlakke vloertheaters tot Theater Carré.

Je kunt me gerust een geheim vertellen…

is een intrinsiek gemotiveerde en hoopvolle voorstelling over dementie, met een grote waarde voor naasten en zorgprofessionals. Met de voorstelling en het randprogramma dat we rondom de voorstelling aanbieden (o.a. in de vorm van nagesprekken en een methodiek die familieleden, mantelzorgers en zorgprofessionals helpt in het contact maken met een naaste met dementie) willen we de communicatie en het contact met mensen met dementie bevorderen. 

Madeleine Matzer

Madeleine Matzer, artistiek leider van MATZER Theaterproducties, hield jarenlang een dagboek bij over haar gesprekken met haar dementerende moeder. In deze gesprekken ontdekte ze de verbeelding van grote waarde is bij het maken van contact en het bewerkstelligen van echte communicatie.
 

“Als je jezelf en je oordeel thuislaat, als je reageert vanuit het nu en als je de verbeelding toelaat, dan kun je prachtige ontmoetingen hebben. Zo kan deze ziekte ook een gezamenlijke reis zijn, en een hernieuwde kennismaking, intimiteit, contact, humor en mooie gesprekken opleveren. De ontdekkingen die ik hierin deed, deel ik graag met andere mantelzorgers en professionals. Ik weet uit ervaring dat je als mantelzorger vaak niet weet waar je het zoeken moet, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze voorstelling wil een handreiking zijn. Zodat niet iedere mantelzorger het wiel zelf hoeft uit te vinden”. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de voorstelling Je kunt me gerust een geheim vertellen…, speellijst of aanverwante activiteiten? Neem dan contact op met Marieke Simons via: marieke@matzer.org.

Website: http://www.matzer.org/geheim

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *