Mini loopband kopen? 5 aanraders van ons

Gepubliceerd door Redactie op

mini loopband kopen

Komt het er niet van om dagelijks buiten een ommetje te maken zodat je voldoende beweegt? Om er toch voor te zorgen dat je genoeg stappen zet, maak je gebruik van een kleine loopband.

Wij namen een aantal van deze miniloopbanden onder de loep en keken of ze veilig en praktisch in het gebruik zijn. Met de top 5 van miniloopbanden die wij aanraden, maak je gemakkelijker een weloverwogen keuze uit het grote aanbod.

Dit is de top 5 mini loopbanden

De beste mini loopbanden uitgelicht

1. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

De volledig opvouwbare loopband van VirtiFit is onze favoriet omdat het een complete loopband is. Je kunt hier op wandelen, maar ook tot een snelheid van 12 kilometer per uur hardlopen. Voor de veiligheid bevestig je een sleutel aan je kleding.

Mocht je onverhoopt van de band vallen, dan stopt de band direct. De opstaande stang geeft je een stabiel gevoel onder het lopen. Aan deze stang zit een verlicht scherm waarop je snelheid en hartslag worden vermeld.

Ingeklapt is deze loopband compact met een hoogte van 18 centimeter. Hij is 66 centimeter breed en 140 centimeter lang. Het draaggewicht is maximaal 120 kilogram.

2. Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is ook heel compact, maar technisch ook zeker niet de minste. Want hij heeft een instapsnelheid van 0,1 kilometer per uur en je kunt het tempo geleidelijk opvoeren tot 6 kilometer per uur. Deze inklapbare loopband is bedoeld om op te wandelen, bijvoorbeeld achter een stabureau.

Op de inklapbare stang zit een scherm ingebouwd waarop je leest hoeveel stappen je hebt gezet, hoe lang je loopt en hoeveel calorieën je in die tijd verbrandt.

De afmetingen van deze kleine band zijn 13 centimeter hoog, 45 centimeter breed en 122 centimeter lang. Het draaggewicht is maximaal 100 kilogram.

3. Dreaver S340

Op de Dreaver S340 loop je maximaal 10 kilometer per uur, dus hij is ook geschikt om op hard te lopen. Je stelt de snelheid van de kleine band met de bijgeleverde afstandsbediening in. Tijdens het lopen lees je op het scherm, dat op de kop zit, je snelheid en verbrande calorieën af.

Het gebruik van de opstaande stang is optioneel. De hoogte van de band, inclusief display, is 13,5 centimeter.

De totale lengte is 132,5 centimeter, waarbij je 109 centimeter loopband tot je beschikking hebt. De breedte is 56 centimeter, waarvan 40 centimeter loopoppervlakte. Het draaggewicht is maximaal 120 kilogram.

4. Gymstick Walking Pad Pro

De Gymstick Walking Pad Pro heeft twee verschillende programma’s om je snelheid in te stellen. Een is voor een looptempo van 0,5 kilometer per uur tot 6 kilometer per uur. Het tweede programma is om te rennen op een maximale snelheid van 10 kilometer per uur.

In de rand van deze kleine band zit een display voor het aflezen van snelheid en afstand. Er is tevens een valbeveiliging ingebouwd. Het voordeel van deze loopband is dat je deze ook staand kunt wegzetten. Hij is met 33 kilogram wel een van de zwaardere kleine banden uit onze test.

De band is ingeklapt 15,5 centimeter dik, 98,5 centimeter lang en 70 centimeter breed. Het draaggewicht is maximaal 110 kilogram.

5. Flow Fitness Runner DTM200i

Ook bij de Flow Fitness Runner DTM200i heb je keuze uit een wandel- en een hardloopprogramma. Deze stel je handmatig of via de afstandsbediening in.

De maximale loopsnelheid is 12 kilometer per uur. Als je het tempo opvoert, komt aan de voorkant voor de veiligheid een verhoogde stang naar boven. Wij vonden het een voordeel dat we onze eigen tablet op de standaard konden plaatsen.

Na het inklappen is de band 13,9 centimeter hoog. De breedte van de loopband is 48 centimeter en hij is 121 centimeter lang. Het draaggewicht is maximaal 100 kilogram.

Wat is het verschil tussen een kleine loopband en een wandelband?

De overeenkomst tussen de producten die wij in onze top 5 van loopbanden aanraden, is dat ze allemaal klein zijn en eenvoudig op te bergen. Maar in het gebruik zit wel een verschil tussen de beide types. Op een loopband kun je rustig rennen, of joggen.

Je kunt dus een licht tempo aanhouden als je op de miniloopband staat. Bij een wandelband is dat niet het geval. Hierop loop je in een gewoon tempo, zoals je ook tijdens een wandeling door het park loopt of tijdens een wandelvierdaagse.

Het wandeltempo ligt gemiddeld op 6 tot 8 kilometer per uur. Bij de banden die geschikt zijn om op te rennen, kun je er dus vanuit gaan dat dit tempo iets hoger ligt.

Wat is het kenmerk van een kleine loopband?

De loopbanden die wij hebben getest zijn allemaal klein van formaat. Dat heeft onder andere betrekking op de afmeting van het looptapijt zelf.

Dit is vaak korter en smaller dan bij een standaard, grote loopband. Hij is in ieder geval licht van gewicht en makkelijk verplaatsbaar. De veiligheidsstang is inklapbaar. Dit maakt het eenvoudig om het kleine apparaat na gebruik onder een kast te schuiven.

Er is geen specifieke afmeting waaraan een loopband moet voldoen om het label ‘klein’ te krijgen. De afmetingen van de loopbanden uit onze test zijn dan ook allemaal anders. Daardoor heb je de mogelijkheid om een loopband te kiezen die in jouw interieur past.

Waar gebruik je een miniloopband?

De loopbanden uit onze test zijn ideaal als je binnen in beweging wilt blijven. Je kunt daardoor op elk moment van de dag gaan lopen. Je blijft ook nog eens warm en droog.

Binnen zet je de wandelband in je slaapkamer naast je bed of je kijkt in de huiskamer naar de televisie terwijl je op je band loopt. Heb je een kantoor aan huis en vind je dat je op een werkdag te lang stilzit? Zet de loopband dan onder je bureau en combineer je nuttige bezigheden met een sportieve wandelactiviteit.

De loopbanden zijn trouwens niet alleen voor particulier gebruik bedoeld. Want ook in een recreatieruimte van een bedrijf komen ze heel goed van pas.

Wat is het voordeel van een kleine loopband?

Het feit dat je de kleine loopband gemakkelijk en uit het zicht kunt opbergen, is wat ons betreft een belangrijk voordeel.

Dat houdt automatisch ook in dat de loopband niet heel zwaar is. Je kunt de loopband dus op een andere plek opbergen dan de plek waar je hem dagelijks gebruikt.

Bij bepaalde modellen is dat nog gemakkelijker omdat er wieltjes onder het apparaat zitten. Vergeleken met de grote loopbanden zijn de kleinere versies bovendien voordeliger. Dus ook dat is een reden om een miniloopband te overwegen.

Kun je een mini loopband onbeperkt belasten?

Bij het uitzoeken van een kleine loopband voor thuis houd je met een aantal zaken rekening. Zo kijk je naar het maximale gewicht dat de band kan dragen. Er is vaak sprake van een maximale belasting, dus als je zwaarder bent dan dat gewicht, is die loopband niet de juiste voor je.

Daarnaast zijn bepaalde banden smaller dan de anderen. Een smallere band, van minder dan 45 centimeter breed, kan soms niet comfortabel aanvoelen. In dat geval moet je voor een bredere loopband gaan.

Kies een loopband die past bij je trainingsdoel

Zoals gezegd, is het belangrijk dat je een loopband kiest die aansluit bij het doel dat je hebt. Wil je langzaam je conditie opbouwen of rustig achter je bureau kunnen lopen? In dat geval is een band met een wandelprogramma een goede optie.

Ben je van plan het tempo iets op te voeren? Dan ga je voor een kleine loopband die hogere loopsnelheden aankan.

Kijk in onze review welke miniloopbanden daarvoor in aanmerking komen en tot welke snelheid je kunt gaan. Dan weet je zeker dat je nog lang met de loopband vooruit kunt.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *