MotionCiser review: Werkt hij écht zo goed?

Gepubliceerd door Redactie op

motionciser review

De MotionCiser van DR HO’s is een uniek apparaat. Dit apparaat combineert thermotherapie, loopsimulatie en hoge snelheidsvibraties met elkaar.

Dit zou, volgens de fabrikant, voor talloze gezondheidsvoordelen zorgen. Is dit echt zo? Of is dit slimme marketingpraat?

Wij hebben de proef op de som genomen en dit unieke apparaat uitgeprobeerd. Onze bevindingen delen we graag met je in deze MotionCiser review.

Wat is de MotionCiser precies?

De DR HO MotionCiser staat te boek als een massageapparaat. Dat is, wat ons betreft, iets te kort door de bocht.

Dit is namelijk een combinatie van een massage apparaat, trilplaat en medisch hulpmiddel. In deze MotionCiser review vertellen we je hier graag meer over.

Wil je graag in beeld zien wat de MotionCiser is en doet? Check dan deze interessante video over dit apparaat:

Waar de MotionCiser goed voor zou moeten zijn + onze mening

Het merk DR HO spreekt zelf vol lof over dit apparaat. Niet geheel verwonderlijk, aangezien dit product verkocht moet worden.

Het merk gebruikt hiervoor prachtige marketingtermen en benoemt interessante voordelen. Wij hebben bekeken of dit apparaat inderdaad alle benoemde voordelen met zich meebrengt.

Dit apparaat verbetert de bloedsomloop

Met de MotionCiser zou je een aanzienlijke verbetering van je bloedsomloop moeten ervaren. Dit zou met name voor oudere personen uiterst interessant zijn. Zij lopen immers een groter risico op het dichtslibben van de aderen.

Onze mening: met de MotionCiser wordt inderdaad de bloedsomloop verbeterd. Dit durven wij te stellen op basis van de vele ervaringen en reviews van gebruikers.

Dit apparaat helpt bij zwellingen

Met dit apparaat, waar je je voeten op moet zetten, zou je zwellingen weg kunnen nemen. Het zou hierbij dan met name gaan om vocht in je benen.

Onze mening: het is inderdaad met dit apparaat mogelijk om zwellingen weg te helpen. Zet je voeten op dit massageapparaat neer, geniet van een fijne massage en geniet van de afvoer van het vocht in je benen. Heb je regelmatig last van vocht in je benen? Met dit apparaat voorkom je ook vochtvorming in je benen.

Dit apparaat helpt bij spierpijn

Relatief veel mensen ervaren wel eens spierpijn in hun benen. Dit kan komen door een arbeidsinspanning, een fysieke sportinspanning of een verkeerde beweging. Volgens het merk DR HO maak je met dit apparaat korte metten met de spierpijn.

Onze mening: met de MotionCiser heb je inderdaad snel minder last van spierpijn. Dit komt vooral doordat de spieren volledig verkwikt worden door de trillingen van dit apparaat. Let wel op: het gaat hierbij eigenlijk alleen om de spieren in je benen.


Wat zijn onze eigen MotionCiser ervaringen?

Voor deze MotionCiser review hebben wij dus de proef op de som genomen. Dit hebben we gedaan door de MotionCiser uit te proberen. Tijdens dit proces waren wij al snel uiterst verbaasd over de werking van dit apparaat.

Als je naar de MotionCiser kijkt, zie je een nietszeggend apparaat. Althans; dat was onze eerste opvatting. Het heeft wat weg van een trilplaat, maar kent een net iets andere vorm. Onze verwachtingen waren daarom op voorhand niet al te hoog.

Dit bleek echter een misvatting vanuit onze kant te zijn. De MotionCiser heeft ons absoluut op een positieve manier verbaasd. In deze review zetten we graag alle voor- en nadelen op een rijtje die wij opgemerkt hebben.

De belangrijkste voordelen

  • Voor veel mensen geschikt. Een van de grootste voordelen van de MotionCiser vinden wij de veelzijdigheid. Dit uit zich onder meer in het feit dat dit massageapparaat voor veel mensen geschikt is. Met name voor mensen die te weinig bewegen of op latere leeftijd zijn.
  • Verkwikt de benen van boven tot onder. Het is bij de MotionCiser de bedoeling dat je je voeten op dit apparaat zet. Als je dit doet, werken de trillingen van dit apparaat tot diep in je benen door. Je geniet hierdoor van een volledige verkwikking van je benen. Van boven tot onder durven wij wel te stellen. Je geniet hiermee van minder spierpijn, van minder stramme spieren en van lossere gewrichten. Ervaar je wel eens pijn in je knieën, enkels of voeten? Dan heb je absoluut baat bij dit massageapparaat.
  • Zeer eenvoudig te gebruiken. De eenvoud van de MotionCiser is subliem. Zet dit apparaat op de grond neer, neem zelf plaats op een stoel en leg je voeten op dit apparaat neer. Zet het apparaat vervolgens aan en leun heerlijk achterover. Ook deze eenvoudige werking draagt bij aan de veelzijdigheid van dit massageapparaat.
  • Voelt heerlijk aan. Heb je je voeten op dit apparaat neergezet? Dan ervaar je direct een uniek, fijn en lekker gevoel. Het is net alsof je hele lichaam op een aangename manier onder handen genomen wordt. Mede hierdoor kan het lastig zijn om je voeten van de MotionCiser af te halen. Je wilt het liefste de gehele dag door van dit apparaat gebruik maken. Hoe lang je de MotionCiser kunt gebruiken? Het advies is om dit maximaal 20 minuten te doen voor 3 á 5 keer per week.
  • Heerlijke warmtefunctie. Een van de grootste pluspunten is de heerlijke warmtefunctie. Dit massageapparaat levert niet alleen trillingen af, maar warmt je voeten ook op. Je komt hierdoor heerlijk tot rust, je geniet van een lekker warm gevoel én je geniet hiermee van minder pijn in je spieren. Warmte doet het altijd goed, net zoals bij veel infrarood massageapparaten het geval is.

De belangrijkste nadelen

  • Behoorlijk prijzig. Voor de MotionCiser moet je een bedrag van €200 aftikken. Dat vinden wij behoorlijk aan de prijs, mede doordat er goedkopere varianten beschikbaar zijn.
  • Alleen voor je voeten geschikt. In de basis is de MotionCiser alleen voor je voeten geschikt. Je kunt moeilijk je armen of dijen op dit apparaat neerleggen. Als je een beetje je best doet, moet het ongetwijfeld lukken. Maar, prettig is het allerminst. De toepassingsmogelijkheden zijn hierdoor enigszins beperkt.

Wat zijn de MotionCiser ervaringen?

Is de MotionCiser een onzin apparaat? Of heb je echt iets aan dit apparaat? Wij zijn van mening dat je echt iets aan dit apparaat kunt hebben. Het doet ons goed om te zien dat veel gebruikers deze mening met ons delen.

Bij Bol zijn bijna 200 reviews achtergelaten met een gemiddelde score van een 4,3. Een uitzonderlijk hoge gemiddelde score dus. Bij deze reviews vallen de volgende zaken ons op:

  • Het apparaat wordt veelal door oudere mensen gebruikt. In veel reviews valt te lezen dat de MotionCiser voor bijvoorbeeld een vader of moeder gekocht is. In deze reviews valt ook te lezen dat de eindgebruiker erg te spreken is over het apparaat.
  • Niet iedereen ervaart hetzelfde effect. Niet iedereen ervaart dezelfde gevolgen van de MotionCiser. Sommige mensen geven aan dat ze zich echt beter voelen dankzij dit apparaat, terwijl andere mensen aangeven weinig tot niets te voelen.

Voor wie vinden wij de MotionCiser geschikt?

Eerder in deze MotionCiser review gaven we het volgende aan: dit massageapparaat is voor veel mensen geschikt. Zo vinden wij dit een geweldig apparaat voor senioren. Veel senioren ervaren de nodige gezondheidsklachten; een deel van deze klachten kun je een halt toeroepen met de MotionCiser.

Verder vinden wij dit een geschikt apparaat voor mensen die vaak zitten. Bij hen is de doorbloeding door de benen niet zoals het hoort. Met de MotionCiser breng je dit snel weer in orde.

Tevens is dit een geschikt apparaat voor mensen met chronische vochtproblemen. Zij hebben veelal last van vochtophopingen in de benen. Met de MotionCiser ga je ook dit probleem tegen.

Is de MotionCiser onzin, of de moeite waard?

Wij kunnen concluderen dat de MotionCiser zeker de moeite waard is. Dit massageapparaat brengt talloze gezondheidsvoordelen met zich mee en komt de beloftes grotendeels na.

Daarbij moeten wij ook aangeven dat dit massageapparaat voor veel mensen uitkomst biedt. Daar zijn wij van overtuigd.

Ben je zelf ook overtuigd geraakt van de MotionCiser? Je kunt dit massageapparaat bij onder meer Bol, Lidl en Blokker kopen.

Dit massageapparaat is jammer genoeg niet bij andere grote ketens, zoals MediaMarkt en Coolblue, te koop.


Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *