Voor een samenleving met veerkracht

Gepubliceerd door Maria op

Movisie, kennis en aanpak van sociale vraagstukken

Kwaliteit van leven

Mensen met dementie moeten langer thuis kunnen blijven wonen met een goede kwaliteit van leven. Daarbij gaat het niet alleen over goede zorg, maar juist ook over welzijn en welbevinden. Dat welbevinden wordt mede bepaald door het netwerk van mensen, de buurt, veiligheid en kunnen meedoen. Zorg en ondersteuning aan mensen met dementie laat zich niet in een hokje duwen. Zorg en welzijn lopen dwars door elkaar heen.

Kennis vergroten

Movisie heeft de ambitie om de kennis over dementie bij beroepskrachten, onder andere in wijkteams, te vergroten. Hoe kunnen beroepskrachten bijvoorbeeld het informele netwerk rond mensen met dementie versterken en betrekken bij de zorg en de kwaliteit van leven? In Aan de slag met sociale netwerken vinden beroepskrachten een ruime keuze aan veelgebruikte methoden om netwerkgericht te werken. En publicatie Begeleiding nieuwe stijl bevat aanpakken voor het begeleiden van mensen met dementie.

Zorgtechnologie

Maar Movisie doet meer. Zo zijn wij ook mede-ontwikkelaar van zorgtechnologie voor mensen met dementie. Wij constateren dat er bij de ontwikkeling van zorgtechnologie nog vaak te veel vanuit de zorginstituties gedacht wordt, waardoor de implementatie in de thuissituatie achterblijft. In dit ontwikkelproces brengen wij kennis van de wensen en behoeften van cliënten, mantelzorgers en zorgvrijwilligers in, met als doel om die technologie echt bruikbaar te maken voor de thuissituatie. 

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *