NBD Biblion helpt Openbare Bibliotheken een bijdrage te leveren aan een dementievriendelijke samenleving door het aanbieden van een compleet aanbod informatief en activerend materiaal in combinatie met ondersteunende programmering, gericht op dementerenden en hun verzorgers.

Gepubliceerd door Maria op

NBD Biblion is een landelijk opererende dienstverlener voor de Openbare Bibliotheken.

Bibliotheken zijn bezig te veranderen naar een laagdrempelige verbinder van kennis en informatie in het hart van de samenleving. Hiervoor zijn nieuwe producten en diensten nodig die NBD Biblion met behulp van partners ontwikkelt.

Geheugenkabinet

Een voorbeeld hiervan is het Geheugenkabinet, een selectie media (boeken, spellen, muziek) gericht op het faciliteren van het contact tussen mantelzorgers en begeleiders van Alzheimer patiënten en dementerenden. Het Geheugenkabinet is een bestaand concept ontwikkeld door de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Wij ontwikkelen dit verder tot een brede dienstverlening voor alle bibliotheken in Nederland. Naast het fysieke aanbod werken we samen met Landelijke partners aan een aanvullende programmering voor instructie en kennisdeling.

Duurzame coalitie

De collectie materialen is het startpunt om te werken aan een duurzame coalitie: tussen mantelzorgers en dementerenden, tussen bibliotheek, zorg- en welzijnsinstellingen en tussen landelijke instanties en de sector van openbare bibliotheken. Wij helpen bibliotheken met een aanbod dat is afgestemd op de lokale situatie en met een duurzame financiering. Op deze manier kunnen Bibliotheken een belangrijke rol vervullen op weg naar een Dementie vriendelijke samenleving.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *