Dit is de website van het Deltaplan Dementie dat na acht succesvolle jaren op 31 december 2020 is beëindigd. Het Deltaplan Dementie was gedurende die periode hét nationale programma op het gebied van dementie. Met als doel om een antwoord te vinden op de sterke toename van aantal mensen met dementie.

 

Het Deltaplan Dementie bundelde daarbij de krachten van de vele organisaties met samenwerking als sleutelwoord. Sámen bouwden zij aan een dementievriendelijk Nederland. Sámen werkten zij aan betere dementiezorg. En sámen deden zij onderzoek om dementie te voorkomen en te genezen. Deze website geeft een impressie van wat in acht jaar is gedaan en bereikt.

 

Dat is heel erg veel. Maar het dementievraagstuk vraagt blijvend om aandacht. En daarom heeft het Deltaplan Dementie een vervolg gekregen met de Nationale Dementiestrategie van het ministerie van VWS, dat voorbouwt op wat in de afgelopen 8 jaar is bereikt.

 

Home

Indrukwekkend online event waardige afsluiting van acht jaar Deltaplan Dementie

6 november 2020
Met 122 sprekers, 51 programmaonderdelen, 816 deelnemers, 64 exposanten en 38 workshops is het Deltaplan Dementie na een periode van acht jaar groots afgesloten met een online Jaarevent op 3, 4 en 5 november. De drie dagen stonden bol van behaalde resultaten, inspirerende voorbeelden én nieuwe... Verder lezen →
 

Antwoord op 144 vragen

13 februari 2019
 

Wereld Alzheimer Dag

21 september 2016