Dementie in uw gemeente

Datum: 
26 juni 2017 -
14:00 tot 17:00

U kent het Deltaplan Dementie als hét Nederlandse initiatief om het hoofd te bieden aan het steeds groter wordende vraagstuk van dementie. En misschien kent u het ook nog niet.

 

Op maandag 26 juni vanaf 14.00 uur organiseert het Deltaplan Dementie daarom een bijeenkomst om zorg-en welzijnportefeuillehouders van alle Nederlandse gemeenten te informeren en bij te praten over het Deltaplan Dementie. Naast onderzoek naar het behandel- en beheersbaar maken van deze ziekte, richt het Deltaplan Dementie zich op de zorg en ondersteuning van mensen met dementie en hun familie en op het inrichten van een dementievriendelijke samenleving.

 

Vooral de laatste twee onderwerpen raken nauw aan het werk van gemeenten. We presenteren u deze middag dan ook twee programma’s die binnen het Deltaplan Dementie zijn ontwikkeld en waaraan uw gemeente kunt deelnemen. Daarnaast delen de wethouders van Rotterdam en Roermond hun ervaringen en biedt de wethouder van Den Haag een kijkje in de keuken als ‘seniorvriendelijke stad’. We gaan daarbij in gesprek over waar de behoeftes liggen en hoe het Deltaplan Dementie gemeenten kan ondersteunen.

 

De bijeenkomst vindt plaats op een bijzondere locatie: we zijn te gast in de Raadzaal van de gemeente Den Haag. Den Haag is lid van de coöperatie Deltaplan Dementie, net als o.a. de gemeente Amsterdam en meer dan 50 organisaties uit de zorg, het bedrijfsleven en de wetenschap.

 

Programma

 

14.00 uur

Ontvangst en Informatiemarkt door de leden van het Deltaplan Dementie

 

14.30 uur

Welkom door dagvoorzitter
Janny Bakker, VNG voorzitter van de Commissie Gezondheid en Welzijn 

 

14.40 uur

Kennismaking met het Deltaplan Dementie

Marijke Vos, voorzitter van het Deltaplan Dementie

 

14.50 uur

'Zorg en welzijn voor mensen met dementie in uw gemeente'

Robbert Huijsman, projectleider programma Dementiezorg voor elkaar en Actieprogramma Casemanagement dementie

 

15.30 uur

'Op naar dementievriendelijke Haagse wijken'

Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens Gemeente Den Haag

 

15.50 uur

Pauze en informatiemarkt

 

16.25 uur

'Samen maken we uw gemeente dementievriendelijk'

Julie Meerveld, Alzheimer Nederland, tevens lid van de stuurgroep Samen dementievriendelijk
Lei Janssens, projectleider 'Maak Roermond dementievriendelijk' gemeente Roermond
Michel van Elck, raadslid Leefbaar Rotterdam en initiatiefnemer Dementievriendelijk Rotterdam

 

17.00 uur

Afsluiting en borrel


Aan deelname aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Heeft u interesse om deel te nemen? U kunt zich voor 19 juni aanmelden via deze link die ook naar het programma verwijst. Voor vragen kunt u contact opnemen met Monique Schouten via communicatie@deltaplandementie of met het secretariaat op telefoonnummer 033-3032680.