Themabijeenkomst Postdiagnostische zorg voor mensen met dementie (Deltaplan Dementie)

Datum: 
15 oktober 2020 - 9:30 tot 13:00

Vanuit het Alzheimercentrum Erasmus MC en zorgorganisatie Laurens is het de ervaring dat de diagnose dementie in de geheugenpolikliniek niet goed aansluit op de zorg na de diagnose. De zeer intensieve periode van diagnostiek wordt vaak opgevolgd door een periode waarin mensen met dementie en hun mantelzorger weinig informatie en zorg ontvangen. 

In deze themabijeenkomst vertellen wij u over twee alternatieve vormen van postdiagnostische zorg: psychoeducatie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, en een gepersonaliseerde behandeling van gedragsproblemen in de thuissituatie. Beide programma’s sluiten direct aan op de diagnostische fase. Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere hoe financier je postdiagnostische zorg, en hoe zorg je voor borging? En: bij wie ligt deze zorg primair?

 

Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven over twee ZonMw Memorabel studies, Beter Thuis met Dementie en de BEAT-IT studie. De achtergrond en resultaten van deze studies worden besproken, en er zal gevraagd worden om input van alle aanwezigen wanneer het gaat om de vraag: hoe financier je zo’n programma, en bij wie ligt deze zorg. 

 

De themabijeenkomst wordt voorgezeten door Betty Birkenhäger, specialist ouderengeneeskunde bij Laurens, Janne Papma en Willem Eikelboom, onderzoekers in het Alzheimercentrum Erasmus MC. 

 

Meer informatie over deze bijeenkomst: klik hier 

De bijeenkomst is inmiddels vol maar u kunt zich wel inschrijven voor de wachtlijst (klik hier