Opvouwbare scootmobiel? Top 6 kleine inklapbare scootmobielen

Gepubliceerd door Redactie op

inklapbare scootmobiel

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe scootmobiel? Een bekend ‘probleem’ van een scootmobiel is dat je ‘m lastig op kunt bergen.

Om dit zo probleem op te lossen, is een opvouwbare scootmobiel het juiste antwoord. Op dit moment kun je uit meerdere interessante opvouwbare scootmobielen kiezen.

De 6 beste inklapbare scootmobielen uitgelicht

Met een scootmobiel die opvouwbaar is geniet je van belangrijke voordelen. Je geniet van de scootmobiel zelf, maar ook van de compacte opbergmogelijkheid.

Dit stelt je in staat om de scootmobiel makkelijk op te bergen. Of om de scootmobiel bijvoorbeeld in de auto mee te nemen.

Heb je interesse in een kleine scootmobiel voor in huis? En wil je deze compacte scootmobiel ook nog makkelijk in kunnen klappen? Dan wijzen wij je graag op de 6 onderstaande varianten:

1. ComfyGO Z-4

De ComfyGO Z-4 is de beste opvouwbare scootmobiel. Deze scootmobiel is klein, is makkelijk opvouwbaar, is ideaal samengesteld en werkt volledig elektrisch.

Het enige dat je op deze scootmobiel hoeft te doen, is te sturen en gas te geven. Door de fijne zitting geniet je tijdens het rijden van het nodige comfort.

Deze scootmobiel heeft een totaal bereik van 20 kilometer. Voor de kortere ritjes bij jou in de buurt is dit uiteraard ideaal. Het is mogelijk om het stuur in te klappen, waardoor de scootmobiel een stuk minder ruimte in beslag neemt.

Ook is het mogelijk om de accu en stoel los te halen. De ComfyGO Z-4 neemt hierdoor nog minder ruimte in beslag.2. Pride GoGo Elite Traveller Plus 4

De Pride GoGo Elite Traveller Plus 4 is eveneens een prima opvouwbare scootmobiel. Deze scootmobiel brengt comfortkwaliteitfijne rijeigenschappen en veel gemak met zich mee.

Bovendien is het mogelijk om deze scootmobiel overal mee naar toe te nemen. Dit is te danken aan de invouwmogelijkheid, maar ook aan het lichte gewicht.

Deze variant biedt ook nog eens veel gemak. Dit komt onder meer door de draaibare zitting. De hoogte van de zitting is ook nog instelbaar, waardoor je moeiteloos de juiste zithouding aanneemt.

Dankzij de royale boodschappenmand doe je ook met veel plezier boodschappen met deze scootmobiel.3. Atto SPORT Moving Life

Wil je voor een héle compacte opvouwbare scootmobiel gaan? Dan raden wij je graag de Atto SPORT Moving Life aan.

Zoals je op de productfoto’s kunt zien, is het mogelijk om deze scootmobiel zeer compact op te vouwen. Dit levert onwijs veel gebruiksgemak op.

Sowieso voldoet deze opvouwbare scootmobiel aan onze eisen. Hij is van een uitmuntende kwaliteit, heeft aan actieradius van 20 km en gaat maximaal 10 km/u uur.

Volgens het merk Atto is dit de kleinste vouwbare scootmobiel ter wereld. Wat wil je nog meer?4. Excel Xena 4

Wil je je nieuwe opvouwbare scootmobiel zowel binnen als buiten gebruiken? Dan is de Excel Xena 4 een prima optie.

Deze scootmobiel ligt als een blok op de weg, biedt een geweldige vering/demping en beschikt over veilige verlichting. Bovendien zorgen de 8 inch luchtbanden voor het gewenste comfort.

Nadat je met veel plezier gebruik van deze scootmobiel hebt gemaakt, klap je ‘m moeiteloos in. Doordat je ook nog onderdelen los kunt halen, is het nog makkelijker om ‘m op te bergen.

Ook is dit één van de goedkopere opvouwbare scootmobielen uit deze top 6.5. Shoprider Paris GK9

De Shoprider Paris GK9 is ook een prima inklapbare scootmobiel. Deze scootmobiel is compact uitgevoerd, is makkelijk op te vouwen en biedt de nodige extra’s.

Het opvouwen van deze scootmobiel gaat overigens op een unieke manier. Je kunt ‘m in 4 delen uit elkaar halen, waardoor je ‘m ook erg makkelijk in de auto mee kunt nemen.

Het comfort is bij deze scootmobiel voldoende aanwezig. Dit komt onder meer door de in hoogte verstelbare zitting.

De armleuningen kun je ook naar wens instellen. Verder is dit een zeer stevige scootmobiel, getuige het maximale gebruikersgewicht van 136 kilogram.6. Pride Mobility Victory XL130

Ook de Pride Mobility Victory XL130 is volgens ons een prima opvouwbare scootmobiel. Deze scootmobiel kun je makkelijk opvouwen, heeft een max. snelheid van 15,5 kilometer per uur en is voor veel mensen geschikt.

Dit komt door het maximale gebruikersgewicht van 158 kilogram.

De Pride Mobility Victory XL130 is van 13 inch luchtbanden voorzien. Doordat deze banden vrij groot zijn, bieden ze onwijs veel comfort.

Daarnaast geniet je van een volledig verlichtingssysteemverstelbare koplamp en duidelijke richtingsaanwijzers.Waarom voor een opvouwbare scootmobiel kiezen?

Er zijn meerdere – goede – redenen om voor een opvouwbare scootmobiel te kiezen.

De vier belangrijkste redenen zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Een inklapbare scootmobiel is makkelijk op te bergen. Als je voor een scootmobiel kiest die inklapbaar is, bied je jezelf de mogelijkheid om deze scootmobiel makkelijk op te bergen. Klap ‘m in en berg ‘m vervolgens op de gewenste manier in je woning op. Met name als je een relatief kleine woning hebt, is dit een groot voordeel.
  • Een inklapbare scootmobiel is makkelijk mee te nemen. Kies je voor een kleine opvouwbare scootmobiel? Dan ben je in staat om deze scootmobiel overal mee naar toe te nemen. Zo is het ideaal dat je een mini scootmobiel in de auto mee kunt nemen. Hier heb je niet eens een grote auto of kofferbak voor nodig.
  • Een inklapbare scootmobiel is veelal goed te manoeuvreren. De meeste kleine scootmobielen zijn compact uitgevoerd. Dit betekent dat je de scootmobiel makkelijk kunt manoeuvreren, waardoor ‘ie voor zowel binnen als buiten uiterst geschikt is.
  • Een inklapbare scootmobiel is vaak licht van gewicht. Ga je voor een opvouwbare scootmobiel lichtgewicht? Dan geniet je op elk moment van de dag van het lichte gewicht. De scootmobiel is hierdoor nog beter te manoeuvreren, maar ook nog makkelijker op te vouwen. Uiteraard speelt het minieme gewicht ook een belangrijke positieve rol bij het in de auto tillen van de scootmobiel.

Is elke scootmobiel op te vouwen?

Nee, het is zeker niet zo dat je elke scootmobiel op kunt vouwen. Zelfs als je voor de kleinste scootmobiel kiest, heb je niet de zekerheid dat je deze scootmobiel op kunt vouwen.

Wil je per sé een opvouwbare scootmobiel? Dan moet je je pijlen richten op een kleine opvouwbare scootmobiel. Wat wij wel opgemerkt hebben, is dat het aanbod hiervan vrij beperkt is.

Zo hebben wij ook naar het aanbod van Medipoint gekeken, maar bij die aanbieder is momenteel geen opvouwbare scootmobiel te vinden.

Een opvouwbare scootmobiel kopen: waar moet je op letten?

Sluit een kleine opvouwbare scootmobiel volledig op je wensen aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste koop.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids voor je opgesteld. In deze koopgids vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuwe opvouwbare scootmobiel.

Manier van opvouwen

Ten eerste moet je goed naar de manier van opvouwen kijken. Op dit gebied heb je uit drie mogelijkheden de keuze.

Het is mogelijk om voor een handmatig opvouwbare scootmobiel te kiezen. Dit betekent dat je de scootmobiel zelf op moet vouwen, waarna er een product in de vorm van een trolley overblijft.

Door de vormgeving en afmetingen is het mogelijk om zo’n scootmobiel makkelijk in je auto mee te nemen.

Een andere optie is om dvoor een demonteerbare scootmobiel te gaan. Bij zo’n scootmobiel kun je meerdere onderdelen loskoppelen. Dat maakt het des te makkelijker om ‘m op te bergen danwel om ‘m mee te nemen.

Tot slot kun je voor een automatisch opvouwbare scootmobiel kiezen. Voor zo’n scootmobiel moet je vrij diep in de buidel tasten, maar je geniet wel van extreem veel gemak.

De aanschaf van een automatisch opvouwbare scootmobiel is dan ook aan te raden.

Afmetingen & gewicht

Ten tweede moet je bij een opvouwbare scootmobiel goed naar de afmetingen en het gewicht kijken.

In onze ogen spelen twee afmetingen een belangrijke rol:

  • De uitgeklapte afmetingen. Dit zijn de afmetingen wanneer de scootmobiel gebruiksklaar is. Met name als je de scootmobiel thuis wilt gebruiken, is het wenselijk dat de uitgeklapte afmetingen enigszins beperkt zijn. Een compacte scootmobiel is immers makkelijk te manoeuvreren.
  • De ingeklapte afmetingen. Dit zijn de afmetingen wanneer de scootmobiel volledig ingeklapt/opgevouwen is. Indien je voor een kleine scootmobiel gaat, zijn deze afmetingen uiteraard erg beperkt. Dat is precies wat je wilt, aangezien je ‘m hierdoor makkelijker op kunt bergen en mee kunt nemen.

Het blijft niet alleen bij de afmetingen. Nee, het is ook belangrijk om goed naar het gewicht van de scootmobiel te kijken. Wat weegt de scootmobiel precies?

En wat betekent dit voor de manier waarop je ‘m mee kunt nemen. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een lichtgewicht opvouwbare scootmobiel.

Samenstelling

Ten derde moet je goed naar de samenstelling van de opvouwbare scootmobiel kijken.

Let goed op onderstaande punten:

  • Banden. Het is belangrijk om goed naar de banden te kijken. Wat voor maat banden liggen er onder de scootmobiel? En om wat voor banden gaat het precies? De banden zijn in ieder geval bepalend voor het comfort.
  • Zitting. Ga goed na wat voor zitting er op de opvouwbare scootmobiel aangebracht is. Kun je hier comfortabel op zitten? En is het ook nog mogelijk om de zitting naar wens te verstellen? Dat laatste is een absolute eis voor je nieuwe scootmobiel!
  • Stuur. Je hebt ook nog met het stuur van de scootmobiel te maken. Ga goed na of je dit stuur ook in de hoogte of diepte kunt verstellen.
  • Verlichting. Wil je je nieuwe opvouwbare scootmobiel buiten gebruiken? Check dan of de scootmobiel van veilige verlichting voorzien is. Ook dit is een absolute eis aan je nieuwe opvouwbare scootmobiel.

Rijeigenschappen & specificaties

Ten vierde raden wij je aan om naar de rijeigenschappen te kijken. De rijeigenschappen worden bepaald door samenstelling van de opvouwbare scootmobiel, waaronder de banden.

Om hier een betere indruk van te krijgen, is het aan te raden om de beoordelingen van andere kopers even goed door te nemen.

Verder moet je goed naar de specificaties van de opvouwbare scootmobiel kijken. Wat is bijvoorbeeld de maximale actieradius? En wat is de maximale snelheid? Dit zijn twee zaken die je even goed op je voorkeuren af moet stemmen.

Prijskaartje

Wat je voor een goede opvouwbare scootmobiel moet betalen? Je betaalt hier al snel 1500 tot 3000 euro voor. Wil je voor een hele luxe variant gaan? Dan loopt het prijskaartje op zo’n 6000 euro.

Wil je voor een goedkope opvouwbare scootmobiel gaan? Zorg er dan voor dat je kritisch bent. Het is namelijk zo dat niet alle goedkope scootmobielen van de gewenste kwaliteit zijn.

Kies daarom voor één van de varianten die wij in dit artikel besproken hebben.

Slotwoord: is een opvouwbare scootmobiel aan te raden?

Ja, een opvouwbare scootmobiel is absoluut aan te raden. Je kunt zo’n kleine scootmobiel makkelijker opbergen en moeiteloos in je auto meenemen. Je bent hierdoor in staat om nóg veelzijdiger van je opvouwbare scootmobiel gebruik te maken.

Zorg er wel voor dat je goed over je wensen nadenkt. Denk goed na over de momenten waarop je van je nieuwe scootmobiel gebruik wilt maken. Denk ook goed na over de wensen die je met betrekking tot de samenstelling hebt.

Kijk tot slot ook goed naar je budget. Wij hebben opgemerkt dat de prijzen van de beste opvouwbare scootmobielen behoorlijk uiteenlopen.


Categorieën: Scootmobiel

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *