ProFlexen review: Onze ervaringen en mening

Gepubliceerd door Redactie op

proflexen review en ervaringen

Als je op zoek bent naar supplementen voor gezonde gewrichten heb je ProFlexen misschien voorbij zien komen. Dit supplement stelt de gezondheid van je kraakbeen te ondersteunen en je gewrichten soepel te houden.

We krijgen steeds vaker de vraag: helpt ProFlexen écht of kan ik het supplement beter links laten liggen? Hierdoor hebben we dan ook besloten het product zelf te testen!

In deze review vertellen je over onze ervaringen met dit supplement. We nemen onder andere de eigenschappen en samenstelling van het supplement met je door. En aan het einde vind je antwoord op de vraag: is ProFlexen het kopen waard?

ProFlexen in het kort

ProFlexen is een supplement ter ondersteuning van je gewrichten. Dankzij de samenstelling blijven je gewichten soepel en flexibel bij beweging. Hiernaast bevordert het de aanmaak van collageen en versterkt het je botten.

Het supplement is geschikt voor verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan mensen die last hebben van stijve gewrichten in de ochtend. Maar ook sporters die intensief trainen hebben baat bij de beschermende werking ervan.

ProFlexen is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder UC-II-collageen, glucosamine en boswellia. Hiernaast zit het boordevol verschillende vitamines en mineralen die helpen bij het in vorm houden van je gewrichten.

 Voordelen:

 • Houd je gewrichten soepel en flexibel
 • Geschikt voor bijna iedereen
 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Veilig in gebruik

 Nadelen:

 • Vaak alleen verkrijgbaar via de webshop van de producent zelf

Ingrediënten en eigenschappen onder de loep

Voordat we je vertellen over onze ervaring met ProFlexen nemen we eerst de samenstelling en eigenschappen met je door. Zo krijg je een beter beeld van de gebruikte ingrediënten en hun werking.

Ingrediënten

Laten we beginnen met wat het nu eigenlijk is: een supplement voor gewrichten. We weten dat er een aantal vitamines, specerijen en mineralen goed zijn voor je kraakbeen en gewrichten. Voorbeelden hiervan zijn calcium, kurkuma en vitamine C.

We verwachtten dan ook dat één of meerdere van bovenstaande ingrediënten er op z’n minst in zou zitten. Na ontvangst van het pakketje hebben we dan ook meteen gekeken naar de ingrediëntenlijst.

Daar viel ons meteen iets op. Het supplement is gemaakt van natuurlijke ingrediënten die allemaal op hun eigen manier en in samenwerking met elkaar helpen gezonde gewrichten te behouden. Goed nieuws, op calcium na zit er inderdaad kurkuma en vitamine C in!

Ingrediëntenlijst

 • Glucosamine
 • Boswellia
 • Chondroïtine
 • MSM
 • Gember
 • Kurkuma
 • Papaïne
 • UC-II
 • Zink
 • Bromelaïne
 • Vitamine C
 • Selenium
 • Mangaan

Werking

Zoals je net hebt kunnen lezen draagt ieder ingrediënt zijn eigen steentje bij aan de gezondheid van je gewrichten. In de ingrediëntenlijst zitten een aantal opvallende toevoegingen tussen, die we hieronder graag toelichten.

Glucosamine

Eigenlijk is dit een stof die van nature in je ieder lichaam voorkomt ter bevordering van sterkere botten en kraakbeen. Door deze werking is het dan ook geen verrassing dat glucosamine van goede kwaliteit in ProFlexen zit.

Als supplement wordt glucosamine zelf vaak geslikt door mensen die te kampen hebben met gewrichtsaandoeningen. Hierbij hoef je niet meteen te denken aan artrose of iets dergelijks. De meeste positieve ervaringen met glucosamine zijn vanuit mensen die last hadden van een krakende nek of knakkende polsen.

UC-II

UC-II als afkorting staat voor ongedenatureerd type II-collageen. En dit type collageen is waar kraakbeen voor een groot deel uit bestaat.

Bij iedereen neemt hoe ouder je wordt collageen af, wat het risico op bepaalde gewrichtsaandoeningen vergroot. Artrose is hiervan misschien wel het meest bekende voorbeeld. Voor het gezond houden van je kraakbeen is het dus van belang dat dit type collageen op peil gehouden wordt.

Dit ingrediënt heeft niet alleen een positief effect op de soepelheid van je gewrichten. Het zorgt er ook voor dat je langer aan lichamelijke inspanning kunt doen zonder pijnlijke gewrichten.

Hierdoor is ProFlexen niet alleen ideaal voor mensen met gewrichtsaandoeningen. Het is ook bij uitstek geschikt voor mensen die actief bewegen en hierbij hun gewrichten veel belasten.

Vitamine C

Vitamine C zorgt voor een gezonde productie van collageen. En zoals je net hebt kunnen lezen is een gezond collageen-level onmisbaar voor je kraakbeen.

Kurkuma

In ProFlexen is het extract van de kurkuma wortelstok toegevoegd. De grootste reden hiervoor is dat het curcumine bevat. Deze antioxidant bevordert je immuunsysteem en draagt bij aan het behoud van gezonde botten en gewrichten.

Boswellia en gember

Twee andere opvallend ingrediënten zijn extracten van Boswellia Serrata (boomsoort) en gemberwortelstok. Beiden worden in de traditionele geneeskunde, waaronder in India, al heel lang gebruikt als ontstekingsremmer of pijnmedicatie.

Boswellia extract staat om zijn helende en pijn verlichtende werking. Gember extract zorgt daarentegen voor soepele gewrichten. De toevoeging van beide extracten helpen om je gewrichten flexibel te houden en verminderen stijfheid in de ochtend.

ProFlexen getest en beoordeeld

De tijd is aangebroken om onze ervaringen met je te delen. Om je goed te kunnen informeren heb ik het voedingssupplement besteld en uitgetest. In deze review neem ik dan ook van begin tot eind mijn ervaring met je door.

Test redenen

Laten we beginnen met de redenen dat ik ProFlexen wilde testen. Ten eerste kregen wij steeds vaker de vraag of dit voedingssupplement het waard is om te kopen. Goede reden om het uit te testen om deze vraag persoonlijk te kunnen beantwoorden.

Ten tweede: ik ben veel in de sportschool te vinden en ben gek op het trainen van mijn spieren. Ik merkte dat ik na zware inspanning wat vaker last kreeg van stijve knieën. En dan vooral met oefeningen waarbij ik m’n knieën belast had, zoals squats bijvoorbeeld.

Bestellen en levering

Toen ik eenmaal besloten had het supplement te willen gaan testen, was het tijd om een bestelling te plaatsen. Het bestelproces was eigenlijk super simpel, een kind kan de was doen zeg maar.

Je krijgt in je winkelmandje 3 opties en ik heb voor het standaard pakket gekozen. Over de verschillende opties en prijzen vertel ik je verderop in dit artikel trouwens meer.

Ik had overigens bewust gekozen om 3 potjes (180 capsules) te bestellen. ProFlexen zelf geeft namelijk aan dat je de eerste effecten pas zult merken na een aantal weken gebruik. En met 180 capsules had ik in ieder geval genoeg voor 3 maanden.

Het gebruik

Na ontvangst ben ik eigenlijk meteen begonnen met het slikken van de capsules. De aanbevolen dagelijkse dosering zijn 2 capsules per dag, een half uurtje voor het eten. Hierbij wordt geadviseerd een groot glas water te drinken, wat ik dus ook gedaan heb.

Ondertussen ben ik gewoon lekker doorgegaan met trainen in de sportschool. En ik moet zeggen, na een aantal weken merkte ik inderdaad verschil.

Het leek echt alsof mijn knieën minder stijf waren na een zware training. En dan vooral de ochtend na het sporten voelde ik pas hoeveel minder last ik had.

Na 3 maanden

Ik had al eerder gebruik gemaakt van andere soorten supplementen, maar deze voelde toch wel anders. Niet alleen door het behaalde resultaat, maar ook als ik denk aan de gebruikte ingrediënten.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen: ProFlexen gebruikt alleen maar natuurlijke ingrediënten. En de ingrediënten die ze gebruiken zijn allemaal veilig bevonden. Dat gaf me een fijn gevoel omdat ik dus niet het risico liep op vervelende bijwerkingen of iets van die strekking.

Nadat ik mijn laatste capsule ingenomen had, was ik eigenlijk wel overtuigd van de werking. Ik had na 3 maanden echt een stuk minder last van stijve knieën dan voorheen. Dat is dan ook de reden dat ik al gauw had besloten een nieuwe bestelling te plaatsen.

Ervaringen van anderen

Je hebt net gelezen dat ik het gebruik met ProFlexen als positief ervaren heb. Dan is het ook wel zo fijn om te weten wat andere gebruikers ervan vinden, toch? Ik ben dan ook op zoek gegaan naar beoordelingen van eerdere kopers, die je hieronder samengevat kunt vinden.

Op de website van het merk zelf staan een aantal reviews uitgelicht. Het gros van deze mensen had ook last van gevoelige en stijve knieën na intensief trainen. En ook zij waren positief over de behaalde resultaten: minder blessures, minder stijve knieën en minder pijn.

Uiteraard heb ik ook beoordelingen op andere websites voor je doorgenomen. Hier kwamen eigenlijk twee dingen het meeste naar voren:

 1. De meeste gebruikers ervaarden (na enkele weken) minder pijnklachten
 2. Gebruikers zeggen ook dat ze merkten dat hun gewrichten wat soepeler voelden

Ondanks de vele positieve berichten hebben we ook wat negatieve reviews gelezen. Een aantal mensen waren heel stellig: ProFlexen werkt niet, punt uit. Anderen zeiden weer dat de beloftes die ProFlexen maakt onzin zijn.

En dit is op zich natuurlijk niet iets geks hè. Dat een supplement niet voor iedereen werkt kan natuurlijk gebeuren. En in deze gevallen werkte het gewoonweg niet voor deze gebruikers.

Voor wie is ProFlexen geschikt?

Eigenlijk is ProFlexen voor bijna iedereen wel geschikt. Het maakt niet uit hoe oud je bent of dat je wel of geen gewrichtsproblemen hebt bijvoorbeeld.

Voor onderstaande mensen is het supplement bij uitstek geschikt:

 • Als je een beroep hebt waarbij je veel moet zitten, zoals een kantoorbaan
 • Maar ook als je juist veel moet lopen of staan voor je werk, zoals docenten of postbodes
 • Ouderen die veel zitten en minder aan lichaamsbeweging doen
 • Als je een ongezonde levensstijl hebt of overgewicht hebt*
 • Voor sporters die intensief trainen en hun gewrichten zwaar belasten, zoals hardlopers of krachtsporters

*Kanttekening. Het is en blijft een supplement, ofwel een aanvulling. En zoals bij ieder supplement geldt: het beste resultaat behaal je in combinatie met een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Zijn er bijwerkingen bekend?

Hiervoor hebben we ProFlexen zelf benaderd en zij zeggen dat er geen kans is op bijwerkingen. Zij geven aan dat het supplement veilig in gebruik is dankzij de natuurlijke ingrediënten.

Wel zeiden ze dat gebruik ervan voor een aantal mensen afgeraden wordt. Logischerwijs als je allergisch bent voor een ingrediënt wat erin zit, maar ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook als je last hebt van je nieren wordt aangeraden dit supplement niet te gebruiken.

Waar kun je het kopen?

Benieuwd waar ProFlexen te koop is? En of je het kunt vinden in de schappen van het Kruidvat of Holland & Barrett bijvoorbeeld?

In dit geval moeten we je teleurstellen. We hadden het aan het begin van dit artikel natuurlijk al een beetje verklapt. ProFlexen is namelijk alleen verkrijgbaar via de website van de producent zelf. Voor het kopen ervan kun je dus helaas niet terecht bij drogisterijen of natuurwinkels.

Wat kost het?

Voor het goedkoopste ProFlexen pakket betaal je op het moment van schrijven € 44,99. Hiervoor krijg je 1 potje met 60 capsules, wat genoeg is voor ongeveer 1 maand gebruik.

Je kunt ook kiezen voor 2 andere opties, waarbij je in beide gevallen één of meerdere potjes gratis krijgt. Door deze aanbieding betaal je niet alleen een stuk minder per pot. Ook de prijs per dosering daalt aanzienlijk.

We zetten het kostenplaatje hieronder voor je op een rij.

OptieAantal pottenAantal capsulesVoorraadPrijsPrijs per potPrijs per dosering
Basis1601 maand€ 44,99€ 0,75
Standaard3 (1 gratis)1803 maanden€ 89,98€ 29,99€ 0,50
Optimaal6 (3 gratis)3606 maanden€ 134,97€ 22,49€ 0,37

Conclusie: is ProFlexen het kopen waard?

Als je het ons vraagt: ja, wij vinden ProFlexen het kopen waard. Zowel wij als andere gebruikers waren blij verrast met de behaalde resultaten. Ook dat ze het merk transparant is over de gebruikte ingrediënten is een absoluut pluspunt.

Feitelijk gezien kan het natuurlijk gebeuren dat het niet voor iedereen werkt. Maar, als je op zoek bent naar een voedingssupplement ter ondersteuning van gezonde gewrichten? Dan is ProFlexen het proberen zeker waard!

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *