Quingo scootmobiel: Het kopen waard?

Gepubliceerd door Redactie op

quingo scootmobiel

Is de aanschaf van een Quingo scootmobiel aan te raden? Wat kun je precies van een Quingo scootmobiel verwachten? Op deze twee vragen vind je in dit artikel een pakkend antwoord.

Tevens laten wij je in het kort kennismaken met het huidige aanbod van dit merk.

Over Quingo

Het merk Quingo is absoluut één van de meest unieke merken in de wereld van scootmobielen. Dit komt onder meer doordat het een familiebedrijf betreft. Inmiddels staat de volgende generatie al aan het roer.

Binnen dit familiebedrijf zijn persoonlijk contact, service en openheid de belangrijkste kernwaarden. Daarvoor zet Quingo tal van gecertificeerde adviseurs en servicemonteurs in.

Het aanbod

scootmobiel quingo

Elke scootmobiel van Quingo is uniek. Dit komt voornamelijk doordat het om scootmobielen met 5 wielen gaat. Door dit aantal wielen geniet je van een indrukwekkende stabiliteit. Ook geniet je van de gewenste wendbaarheid, tijdens het rijden.

Hoe deze 5 wielen precies staan? Aan de achterzijde zijn 2 wielen te vinden. Aan de voorzijde bevinden zich 3 wielen, waarvan 1 groot centraal wiel en 2 kleinere zijwielen.

Dit zijn de verschillende modellen:

 • Quingo Ultra. Een compacte scootmobiel met een draaicirkel van slechts 104 cm.
 • Quingo Classic. Een net iets grotere scootmobiel met een draaicirkel van 107 cm.
 • Quingo Plus. Een relatief grote scootmobiel met een draaicirkel van slechts 107 cm.
 • Quingo Vitess2. Eén van de grootste modellen van Quingo. Deze scootmobiel heeft een draaicirkel van 113 cm.
 • Quingo Tour2. Met afstand is dit het grootste model van Quingo. Dit blijkt alleen al uit de draaicirkel van 132 cm.
 • Quingo Flyte. De Quingo Flyte is één van de kleinste modellen van dit merk. Deze scootmobiel heeft een draaicirkel van slechts 102 cm.

Waarom kiezen voor een Quingo scootmobiel?

quingo sport scootmobiel

Je hebt momenteel de keuze uit veel scootmobielen van veel scootmobiel merken. Om meerdere redenen is de keuze voor een Quingo scootmobiel een logische keuze:

 • De unieke samenstelling. Het feit dat de scootmobielen van Quingo over 5 wielen beschikken, is oprecht uniek te noemen. Door deze samenstelling geniet je van de gewenste stabiliteit en unieke rijeigenschappen.
 • Feilloze service. Met een Quingo scootmobiel geniet je ook van een feilloze service. Als er onverhoopt iets met de scootmobiel aan de hand is, staan de monteurs en adviseurs van dit merk direct voor je klaar.
 • Voor veel mensen geschikt. Een Quingo scootmobiel is in de basis voor veel mensen geschikt. Dit komt onder meer door de unieke samenstelling, maar ook door het forse draagvermogen. Het kleinste model heeft bijvoorbeeld een draagvermogen van 140 kilogram!
 • Prima actieradius & maximale snelheid. Ongeacht voor welke Quingo scootmobiel je kiest, geniet je van een prima actieradius en maximale snelheid. Check daarvoor onderstaande tabel:
ModelMax. snelheidMax. actieradius
Ultra8 km/uur24 kilometer
Classic6,4 km/uur28 kilometer
Plus12,9 km/uur40 kilometer
Vitess212,9 km/uur40 kilometer
Toura218 km/uur70 kilometer
Flyte8 km/uur37 of 54 kilometer

Waarom níet kiezen voor een Quingo scootmobiel?

quingo scootmobiel prijzen

Is de keuze voor een Quingo scootmobiel altijd de juiste keuze? Nee, zeker niet. Bij dit merk moet je met twee opvallende nadelen rekening houden:

 • Beperkte verkrijgbaarheid. Bij de reguliere scootmobiel winkels kom je  niet de modellen van Quingo tegen. Dit merk heeft ervoor gekozen om zelf de modellen te verkopen, zonder tussenkomst van externe partijen. Je hebt hierdoor met een beperkte verkrijgbaarheid te maken.
 • Relatief prijzig. Kies je voor een Quingo scootmobiel? Dan moet je toch wel fors in de buidel tasten. Op zich is dat goed te verklaren, gezien de kwaliteit en de service. In eerste instantie moet je echter wel zo’n fors bedrag willen/kunnen betalen.

Hoe & waar zijn Quingo scootmobielen te koop?

Spreekt één van de modellen van Quingo je aan? Op de website van dit merk vind je meer informatie over de scootmobielen. Daarbij is het ook mogelijk om een brochure aan te vragen.

Het is hierbij jammer genoeg niet mogelijk om direct online de scootmobiel te kopen. Dat komt door de werkwijze waar dit merk voor gekozen heeft:

 • Vraag een gratis brochure en DVD aan. Dit kun je via de website doen.
 • Voer gesprekken met het klantencontactcentrum. Het team van Quingo staat graag klaar om al je vragen te beantwoorden.
 • Gratis vrijblijvende proefrit. Een adviseur komt graag met de Quingo scootmobiel naar je huis toe. Je hebt dan de mogelijkheid om een vrijblijvende proefrit te maken.
 • Aanschaf en uitlevering. Ben je overtuigd van de Quingo scootmobiel? Dan kun je deze rechtstreeks bij de adviseur van Quingo bestellen. Nadien komt een gecertificeerde Quingo monteur langs voor de uitlevering en afstelling.

Zit je nadien nog met vragen? Ook dan staat de klantenservice van Quingo graag voor je klaar.

Aanrader?

quingo scootmobiel kopen

Een Quingo scootmobiel is absoluut een unieke scootmobiel. Je komt immers weinig andere scootmobielen met 5 wielen tegen.

De kwaliteit is bovendien subliem, terwijl de verleende service al helemaal geweldig te noemen is. Wij zijn in ieder geval fan van een Quingo scootmobiel!

Categorieën: Scootmobiel

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *