Rabobank wil ook toonaangevend en vernieuwend zijn als het gaat om verantwoord en veilig bankieren voor mensen met dementie.

Gepubliceerd door Maria op

Rabobank

Rabobank vindt het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven bankieren. Veel mensen hebben hier in meer of mindere mate moeite mee. Rabobank zet  zich daar graag voor in. Zo zijn er al meer dan 500 adviseurs van de Rabobank opgeleid om signalen van dementie te herkennen en om financieel misbruik te voorkomen. Ook zijn er handige hulpmiddelen beschikbaar.

Samen bankieren

Iedereen heeft te maken met bankzaken. Soms kunnen mensen hierbij wel wat hulp gebruiken. Met informatie, advies en hulpmiddelen zorgen wij ervoor dat mensen langer zelfstandig of samen met iemand anders hun bankzaken kunnen regelen. Zodat mensen er niet alleen voor staan.

Bij (beginnende) dementie is bankieren met behulp van iemand anders vaak een prima oplossing. Wij helpen onze klanten om de bankzaken veilig (voor een deel) uit handen geven. In een gesprek zoeken we samen met de klant en/of zijn directe omgeving naar de best passende oplossing.

Dementie is een maatschappelijke problematiek en raakt ons allen. Als coöperatieve bank ondersteunen wij  daarom het Deltaplan Dementie en dragen wij graag bij aan een dementievriendelijke samenleving.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *