A significant impact on dementia care

Gepubliceerd door Maria op

Wie we zijn

Het Radboudumc Alzheimer Centrum richt zich op innovatie en onderzoek van preventie, diagnostiek, behandeling en ondersteuning van de patiënt met dementie en diens mantelzorger. We streven er naar de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg hier en nu, en de kwaliteit van leven van de patiënt van nu, over het gehele traject van de ziekte, te verbeteren. Daarnaast draagt het onderzoek van het Radboudumc Alzheimer Centrum bij aan de fundamentele en toepasbare kennis over de ziekte van Alzheimer voor de patiënten van morgen.

Kracht

De kracht van het Radboudumc Alzheimer Centrum ligt op het vlak van complexe, niet-medicamenteuze zorginterventies en -innovaties bij ouderen met en zonder cognitieve problemen. We zijn erop ingericht om de ontwikkelingen van morgen toe te passen in de zorg van nu. Dit doen we door verschillende disciplines met elkaar te verbinden, waaronder geriatrie, eerstelijns-geneeskunde, IQ Healthcare (kwaliteitsverbetering binnen de zorg) en neuropsychologie. Dit leidt tot onderscheidende zorgconcepten die we, wanneer ze effectief zijn en meerwaarde hebben, implementeren in de praktijk. Door de combinatie van onderzoek en patiëntenzorg, in eerste lijn, academisch ziekenhuis en in verpleeghuis, kan zorginnovatie in onze organisatie zeer snel plaatsvinden en alle mensen met dementie en hun naasten ten goede komen. 

Focus

Het Radboudumc Alzheimer Centrum focust op onderscheidende kwaliteit in geïndividualiseerde diagnostiek en patiëntenzorg die opschaalbaar is in netwerken. Daarom wordt er op regionaal niveau samengewerkt in relevante netwerken zoals DementieNet, het ouderenzorgnetwerk “100” en met geheugenpoliklinieken van niet-academische ziekenhuizen, huisartsen en verpleeg- en verzorgingshuizen, om innovatie op elkaar af te stemmen en te verspreiden. Door onze energie en vindingrijkheid bij elkaar te brengen kunnen we tot de juiste ‘deltawerken’ komen: effectieve en toekomstbestendige oplossingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *