Biomarker laboratoriumtesten voor de ziekte van Alzheimer

Gepubliceerd door Redactie op

Doing now what patients need next’, zo luidt de missie van Roche Diagnostics, onderdeel van de Roche Group te Bazel. De gecombineerde kracht van zowel farma als diagnostiek onder één dak zorgt ervoor dat Roche de leider is in personalised healthcare – een strategie waarbij we streven naar de juiste behandeling voor elke patiënt op de best mogelijke manier. 
 
Roche is ’s werelds grootste biotech bedrijf, met onderscheidende behandelingen en diagnostische oplossingen in o.a. oncologie, cardiologie, immunologie en Alzheimer. Als marktleider op het gebied van in vitro diagnostiek ontwikkelen, leveren en onderhouden we baanbrekende laboratoriumoplossingen die snelle en betrouwbare resultaten bieden die nodig zijn voor levensveranderende beslissingen en optimale patiëntenzorg. We zijn bezig de toekomst van diagnostiek vorm te geven om hiermee bij te dragen aan een betere gezondheidszorg.

Onze oplossingen bieden een hoge medische meerwaarde en excellente testefficiëntie. Medische meerwaarde wordt weerspiegeld middels innovaties op gebieden waar de behoeften tot dusverre onvervuld bleven,terwijl testefficiëntie gericht is op betrouwbaarheid, productiviteit en reductie van complexiteit, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. 

In 2018 heeft de Amerikaanse FDA de Elecsys β-Amyloid (1-42) en de ElecsysPhospho-Tau (181P) laboratoriumtesten een Breakthrough Device Designatioin toegekend. Deze in vitro diagnostica testen zijn bedoeld voor het meten van biomarkers in hersenvocht van volwassen patiënten die een cognitieve en functionele achteruitgang laten zien en die worden verdacht op het ontwikkelen van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Roche heeft op dit moment fase III klinische trials lopen met nieuwe, innovatieve medicijnen, waarin de biomarkers een bijdrage leveren bij het zo vroeg mogelijk opsporen van deze ziekte.

Ga terug naar de homepage

Bekijk onderzoeken

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *