Scootmobiel met 4 wielen kopen? Bekijk de beste & koopgids

Gepubliceerd door Redactie op

scootmobiel 4 wielen

Ben je op zoek naar een geschikte scootmobiel, maar twijfel je nog waar je goed aan doet? Begrijpelijk. De keuze tussen een scootmobiel met 3 wielen of een scootmobiel met 4 wielen is lastig.

Wat zijn de belangrijkste verschillen ten opzichte van een scootmobiel met 3 wielen? En wat zijn de beste scootmobiel 4 wielers van dit moment?

Op onder meer deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord. Ook kom je te weten of de aanschaf van een scootmobiel met 4 wielen de moeite waard is ja of nee.

We trappen af met het benoemen van de beste 4 wiels scootmobielen:

Dit zijn de top 3 beste scootmobielen met 4 wielen:

  1. IVA S1000
  2. ComfyGO Z-4 Elektrische Scootmobiel
  3. Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4

De beste scootmobielen met 4 wielen uitgelicht

Een 4 wiels scootmobiel is niet zomaar een 4 wiels scootmobiel. Als je alleen al naar de foto’s van bovenstaande varianten kijkt, zie je grote verschillen naar voren komen.

Zo kun je voor een kleine scootmobiel 4 wielen kiezen, maar ook juist voor een scootmobiel met 4 grote wielen. Je doet er daarom verstandig aan om je goed in bovenstaande modellen te verdiepen. Dat doe je door onderstaande reviews door te nemen.

1. IVA S1000

De IVA S1000 is de beste scootmobiel met 4 wielen van dit moment. Dit is een vrij grote scootmobiel, waarmee je van het nodige gemak verzekerd bent. De 4 grote wielen zorgen bijvoorbeeld voor de gewenste balans.

Ook hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken. Mede dankzij de achteruitkijkspiegels, veilige remmen en LED verlichting.

Dit betreft een comfortabele scootmobiel met 4 wielen. De fabrikant, IVA, heeft ook nog voor een krachtig accupakket gekozen. Dankzij dit krachtige accupakket geniet je van een actieradius tot wel 50 kilometer.

Deze 50 kilometer leg je zelfs met een maximale snelheid van 25 km/h af. Zelfs als je op zo’n hoge snelheid rijdt, zorgen de 4 grote wielen voor het gewenste comfort!2. ComfyGO Z-4 Elektrische Scootmobiel

ComfyGO-Z-4-opvouwbare-scootmobiel

De ComfyGO Z-4 Elektrische Scootmobiel is de beste scootmobiel met 4 wielen voor de korte afstanden. Deze scootmobiel heeft een maximale actieradius; dit maakt hem geschikt voor alle ritjes bij je in de buurt.

Door de grote wielen en comfortabele stoel geniet je tijdens het rijden van het gewenste comfort.

Deze scootmobiel is sowieso comfortabel te noemen. Dit komt door de in hoogte verstelbare draaistoelopklapbare leuningen en eenvoudige in- en uitstap.

De rijeigenschappen zijn ook prima, mede dus door de 4 grote wielen. Met dank aan het mandje aan de voorzijde kun je ook alle boodschappen meenemen.3. Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4

Pride-GoGo-Elite-Traveller-Plus-4-opvouwbare-scootmobiel

De Pride Opvouwbare Scootmobiel GoGo Elite Traveller Plus 4 is de beste opvouwbare scootmobiel met 4 wielen.

De 4 wielen zijn vrij klein uitgevoerd, waardoor deze scootmobiel net iets minder comfortabel is. Juist deze kleine wielen zorgen er wel voor dat je ‘m makkelijk mee kunt nemen.

Dit is namelijk een opvallend kleine opvouwbare scootmobiel met 4 wielen. Doordat ‘ie zo klein is én doordat je ‘m op kunt vouwen, kun je ‘m moeiteloos in de auto meenemen. Handig als je op meerdere plekken gebruik van je 4 wiels scootmobiel wilt maken.Voor wie is een scootmobiel met 4 wielen geschikt?

Een scootmobiel met 4 wielen is voor veel mensen geschikt:

  • Mensen die niet meer lopend afstanden af kunnen leggen. Heb je last van lichamelijke ongemakken? Of is je conditie op dit moment barslecht? Dit zijn prima redenen om voor een scootmobiel met 4 wielen te kiezen. Met name het rijcomfort is een groot voordeel; ideaal als je al last van je lichaam hebt.
  • Mensen die langere afstanden willen overbruggen. Ben je al wat ouder? Dan krijg je waarschijnlijk moeite om flinke afstanden te lopen. Door voor een scootmobiel 4 wielen te kiezen, kun je wel flinke afstanden overbruggen. De meeste 4 wiel scootmobielen zijn namelijk uitermate geschikt voor de langere afstanden.
  • Mensen die van veel comfort willen genieten. Kies je bewust voor een scootmobiel met 4 wielen? Dan kies je bewust voor veel comfort. Doordat zo’n scootmobiel over 4 wielen beschikt, zijn de rijeigenschappen subliem. Dit merk je onder meer overduidelijk aan het comfort dat de scootmobiel biedt. Daar komen we verderop in dit artikel nader op terug.
  • Mensen die moeite met hun balans/evenwicht hebben. Naarmate je ouder wordt, is het goed mogelijk dat je meer en meer moeite krijgt met het bewaren van je evenwicht. Is daar op dit moment inderdaad sprake van? Dan ben je zeker gebaat bij een scootmobiel met 4 wielen. Ook dit is één van de belangrijkste voordelen van een 4 wiels scootmobiel, waarover we je later meer vertellen.
  • Mensen die graag voor gemak gaan. Het uitkiezen van een scootmobiel is niet altijd leuk. Het kan voor sommige zelfs behoorlijk lastig zijn om zo’n zoektocht te starten. Geldt dit ook voor jou? Kies dan vooral voor een scootmobiel met 4 wielen. Als je eenmaal op zo’n scootmobiel rondrijdt, heb je al snel vrede met het feit dat je zo’n scootmobiel nodig hebt. Een scootmobiel met 4 wielen voelt namelijk min of meer hetzelfde als een auto.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een scootmobiel met 4 wielen?

Is voor jou de tijd aangebroken dat je een (nieuwe) scootmobiel aan moet schaffen? Binnen het huidige aanbod kom je dan behoorlijk veel varianten tegen.

Hierbij is het interessant om een onderscheid tussen twee varianten te maken: de variant met 3 wielen en de variant met 4 wielen.

Deze twee varianten hebben wij alvast voor je vergeleken. Daarbij zijn wij op veel voordelen voor de 4 wiels variant uitgekomen. Over deze voordelen informeren we je graag hieronder.

Een scootmobiel met 4 wielen is veel beter in balans

Rijd je op een scootmobiel met 4 wielen of een driewiel scooter? Dan heb je al snel met enige vorm van disbalans te maken. Doordat het aantal wielen niet gelijk is, kun je bijvoorbeeld niet al te hard een bocht maken.

Of moet je van een stoepje afrijden? Ook dan kunnen de 3 wielen een vorm van disbalans geven. Daar is bij een scootmobiel met 4 wielen absoluut geen sprake van.

Doordat aan beide kanten evenveel wielen te vinden zijn, is de scootmobiel perfect in balans. Vergelijk dit met een auto. Een auto met 3 wielen is ook veel minder in balans dan een auto met 4 wielen.

Een scootmobiel met 4 wielen is veiliger

Een scootmobiel met 4 wielen is ook nog eens veiliger. Dit gaat uiteraard hand in hand met bovengenoemd punt. Om dit voordeel nader te duiden, moeten we naar de eindgebruikers van dergelijke scootmobielen kijken.

De meeste mensen die op een scootmobiel rijden, zijn relatief oud. Zij hebben veelal moeite om hun evenwicht te bewaren. Hoe fijn is het dan om op een voertuig te rijden dat volledig in balans is? Daar is bij een scootmobiel met 4 wielen dus wel sprake van.

Dit brengt de nodige (extra) veiligheid met zich mee. Zo kun je makkelijker van een stoepje afrijden. Ook kun je veel beter manoeuvreren, bochten maken of harder rijden.

Rijd je op een scootmobiel met 4 wielen vrij hard door een bocht? De scootmobiel geeft in dat geval geen krimp.

Doe je dit met een variant met 3 wielen? Dan is de kans groot dat je ten val komt. Of dat je je een hoedje schrikt. Op dit gebied is een scootmobiel met 4 wielen dus vele malen fijner.

Een scootmobiel met 4 wielen is veelal compacter

Wist je dat een scootmobiel met 4 wielen vaak compacter vormgegeven is? Dit komt vooral doordat de wielbasis bij deze varianten korter uitgevoerd kan worden. Dit brengt nog eens twee extra voordelen met zich mee:

  • De scootmobiel met 4 wielen is beter te manoeuvreren. Doordat de wielbasis korter is, ben je beter in staat om scherpe bochten te nemen. Daarbij geniet je dus ook nog van de gewenste balans en veiligheid.
  • De scootmobiel met 4 wielen is meer geschikt voor gebruik binnenshuis. Een scootmobiel met 4 wielen is door de kortere wielbasis ook fijner binnenshuis te gebruiken. Dit gaat uiteraard hand in hand met het feit dat je zo’n scootmobiel makkelijker kunt manoeuvreren.

Bijkomend voordeel: je kunt een scootmobiel met 4 wielen ook nog makkelijk opvouwen. Wil je bijvoorbeeld een kleine opvouwbare scootmobiel hebben? Kies dan voor een scootmobiel met 4 kleine wielen!

Wat zijn de nadelen van een scootmobiel met 4 wielen?

De keuze voor een scootmobiel met 4 wielen lijkt een logische te zijn. Toch is het ook zaak om met een paar aandachtspunten rekening te houden.

De belangrijkste aandachtspunten sommen we graag voor je op:

Een scootmobiel met 4 wielen is vaak duurder

Als je naar het aanbod van bijvoorbeeld Voordeelscooters.nl, Medipoint en Bol.com kijkt, zie je dat de varianten met 4 wielen overwegend duurder zijn. Maar, voor deze extra investering geniet je dus wel van alle bovenstaande voordelen.

Het onderhoud kan duurder uitvallen

Een scootmobiel met 4 wielen is vaak net iets complexer samengesteld dan een variant met 3 wielen. Dit betekent dat het onderhoud van zo’n scootmobiel duurder uit kan vallen.

Een scootmobiel met 4 wielen heeft een grotere draaicirkel

Door de kortere wielbasis kun je met een scootmobiel met 4 wielen goed manoeuvreren. Wil je echter een scherpe bocht maken? Dan moet je wel met een net iets grotere draaicirkel rekening houden.

De besturing kan zwaarder aanvoelen

Doordat een scootmobiel met 4 wielen 2 voorwielen heeft, kan de besturing iets zwaarder aanvoelen. Twee wielen hebben immers meer wrijving dan één wiel. Op zich is dit wel iets waar je opvallend snel aan went.

Wat kost een scootmobiel met 4 wielen?

Voor een scootmobiel met 4 wielen betaal je al snel een bedrag van €1000 á €1500. Wil je voor een luxe variant gaan? Dan kan de investering zelfs tot ruim €2000 oplopen.

Je moet dus vrij diep in de buidel tasten voor zo’n scootmobiel. Een interessant alternatief kan daardoor mogelijk een tweedehands scootmobiel met 4 wielen zijn.

Voor zo’n tweedehands variant betaal je significant minder geld, terwijl je wel van dezelfde voordelen geniet.

Een andere optie is om te wachten tot een interessante aanbieding. Meerdere aanbieders stunten regelmatig met aanbiedingen, zo hebben wij opgemerkt. Houd dus vooral de aanbiedingen van onze partners in de gaten.

Is een scootmobiel met 4 wielen aan te raden?

Ja, een scootmobiel met 4 wielen is zeker aan te raden. Dit is vooral het geval als je vaak stoepjes op en af moet rijden. Of als je ook wel eens op oneffen terreinen moet rijden.

Of natuurlijk gewoon omdat je het uiterlijk van de 4 wiels scootmobiel mooi vindt.

Met een variant met 4 wielen ervaar je ook nog eens veel meer balans. Daardoor is een 4 wiels scootmobiel een stuk veiliger in gebruik.

Wil je van deze voordelen profiteren? Kies dan bij voorkeur voor één van bovenstaande 3 varianten. Dit zijn in onze ogen de beste scootmobielen met 4 wielen. Met déze varianten geniet je in ieder geval optimaal van bovenstaande voordelen!


Meer over scootmobielen:


Categorieën: Scootmobiel

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *