Scootmobiel met 5 wielen: Alles wat je moet weten

Gepubliceerd door Redactie op

scootmobiel 5 wielen

Ga je op zoek naar een nieuwe scootmobiel? Eén van de zaken waar je goed naar moet kijken is naar het aantal wielen. Zo kun je voor een scootmobiel met 3 wielen, 4 wielen of 5 wielen kiezen.

In dit artikel richten wij ons volledig op de scootmobiel 5 wiels. Zo bespreken we de voor- en nadelen en kijken we in het kort naar de belangrijkste aandachtspunten.

Wat is een scootmobiel met 5 wielen precies?

Dit is logischerwijs een scootmobiel met 5 wielen. Hoe deze wielen geplaatst zijn? Aan de achterzijde bevinden zich 2 wielen, terwijl zich aan de voorzijde van de scootmobiel 3 wielen bevinden.

Je kunt het eigenlijk het beste zien als een scootmobiel met 3 wielen én 2 zijwieltjes. Door deze 2 zijwieltjes geniet je van specifieke voordelen, waarover hieronder meer.

Wat zijn de voordelen van een scootmobiel met 5 wielen?

Een scootmobiel met 5 wielen biedt specifieke voordelen:

  • Ideaal voor de langere afstanden. Een scootmobiel met 5 wielen is ideaal voor de langere afstanden, doordat ‘ie perfect in balans is. Je legt hierdoor heel comfortabeler langere afstanden af.
  • Veilig op hoge snelheden. Rijd je bijvoorbeeld met 20 km op je scootmobiel? Dan ben je maar al te blij met de 5 wielen. Deze 5 wielen zorgen er namelijk voor dat je op hoge snelheden veilig kunt manoeuvreren.
  • Perfecte gewichtsverdeling. Een scootmobiel met 5 wielen biedt ook nog een perfecte gewichtsverdeling. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld boodschappen in het mandje van de scootmobiel vervoert. Ondanks dit extra gewicht blijft de 5-wiels scootmobiel perfect in balans.
  • Veilig een stoep oprijden. Moet je tijdens je rit onverhoopt een stoepje oprijden? Ook dan ben je maar al te blij met het aantal wielen onder je scootmobiel. Met name door de 2 zijwielen is het goed mogelijk om veilig een stoep op te rijden.
  • Ontzettend veel comfort. Kies je voor een scootmobiel met 5 wielen? Dan geniet je van ontzettend veel comfort. De 5 wielen zorgen niet alleen voor fijne rijeigenschappen, maar zorgen ook nog voor de nodige beenruimte. Je zit hierdoor als een koning(in) op je scootmobiel met 5 wielen!

Wat zijn de nadelen van een scootmobiel met 5 wielen?

Ondanks de voordelen moet je ook met een paar nadelen rekening houden:

  • De scootmobiel neemt veel ruimte in beslag. Door de 2 extra zijwielen neemt een 5-wiels scootmobiel veel ruimte in beslag. Dit is bijvoorbeeld onhandig als je een klein huis hebt of weinig opbergruimte voor de scootmobiel hebt.
  • Minder geschikt voor drukkere plekken. Wil je met je scootmobiel 5 wielen naar de supermarkt? Dan moet je rekening houden met de breedte van de scootmobiel. Door de forse breedte is ‘ie eigenlijk minder geschikt voor alle drukke plekken, zoals een supermarkt.
  • Veelal relatief duur. Het aanbod van 5-wiels scootmobielen is op dit moment vrij beperkt. Mede daardoor moet je voor een dergelijke scootmobiel vrij diep in de buidel tasten.

Scootmobiel met 3, 4 of 5 wielen?

Bij het kopen van een nieuwe scootmobiel moet je goed naar het aantal wielen kijken. Het aantal wielen is namelijk voor veel zaken bepalend, waaronder de gebruiksmogelijkheden en rijeigenschappen.

Een scootmobiel met 5 wielen biedt specifieke voor- en nadelen, zoals hierboven besproken. Dit geldt echter ook voor een driewiel scooter c.q. scootmobiel.

Zo’n scootmobiel neemt een minder ruimte in beslag en stelt je in staat om makkelijk te manoeuvreren. Een 3-wiels scootmobiel is daarom ideaal voor op drukkere plekken.

Een scootmobiel met 4 wielen valt vooral door de stabiliteit op. Zeker als je moeite met het bewaren van je evenwicht hebt, zijn de 4 wielen ideaal.

Dit geldt echter ook voor een scootmobiel met 5 wielen. Maar, een 4-wiels scootmobiel is over het algemeen kleiner uitgevoerd dan een variant met 5 wielen.

Je merkt het al: de verschillen tussen de verschillende soorten scootmobielen zijn nauw aan elkaar verbonden. Je zou daarom voor jezelf goed over het gewenste gebruik na moet denken:

  • Waar wil je je nieuwe scootmobiel voor gebruiken? Wil je vooral langere afstanden afleggen of gaat het voornamelijk om kleinere afstanden? Voor de langere afstanden is bijvoorbeeld een snelle scootmobiel een prima optie.
  • Waar wil je je nieuwe scootmobiel gebruiken? Je moet ook goed naar het gewenste gebruik qua plekken kijken. Wil je je nieuwe scootmobiel voornamelijk thuis gebruiken? Dan valt een scootmobiel 5 wiels eigenlijk al snel af. Wil je ‘m vooral voor langere afstanden buiten gebruiken? Dan is een 5-wiels scootmobiel juist wel ideaal te noemen.

Scootmobiel met 5 wielen kopen: Waar moet je op letten?

Ben je eigenlijk overtuigd van een scootmobiel met 5 wielen? Dan is het zaak om binnen het huidige aanbod op zoek naar de beste koop te gaan. Bezoek een goede scootmobiel winkel en je slaagt geheid.

Wij raden je aan om onderstaande tips op te volgen:

Tip 1: Kijk goed naar de afmetingen

Het is ontzettend belangrijk om goed naar de afmetingen van de scootmobiel 5 wiels te kijken. Wij hebben namelijk opgemerkt dat dit per variant aanzienlijk verschillend is.

Een dergelijke scootmobiel kan bijvoorbeeld 58 centimeter breed zijn, maar kan ook meer dan 65 centimeter breed zijn. Dat is een aanzienlijk verschil.

Wees je er dus van bewust dat een scootmobiel met 5 wielen breder kan zijn dan een scootmobiel met 4 wielen.

Tip 2: Stel een budget vast

Voor een scootmobiel 5 wielen moet je relatief diep in de buidel tasten. Daarbij bestaan ook nog aanzienlijke prijsverschillen tussen de verschillende varianten.

Kijk daarom goed naar je budget en vervolgens kritisch naar de huidige vraagprijzen.

Ligt je budget toch wat lager? Overweeg dan om te kijken naar een tweedehands scootmobiel met 5 wielen. Of kies misschien dan toch voor een scootmobiel met 4 wielen.

Tip 3: Het gewenste gebruik

Wat mogelijke nog het belangrijkste is, is om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Welke vragen je jezelf moet stellen, hebben we reeds hierboven beschreven. Juist door díe vragen achterhaal je voor jezelf of een scootmobiel met 5 voor jou passend is.

Tip 4: Bekijk goed de specificaties

Bij elke 5 wiels scootmobiel moet je goed naar de specificaties kijken.

Wat is bijvoorbeeld de maximale snelheid? Wat is de maximale actieradius? En over welke handige extra’s/functies beschikt de 5 wiels scootmobiel? Ook dit is per variant verschillend, zo hebben wij opgemerkt.

Categorieën: Scootmobiel

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *