Subsidieoproep Kennisvragen uit de praktijk van dementiezorg

Gepubliceerd door Maria op

Het ZonMw-programma Memorabel stelt een subsidieronde open voor het beantwoorden van kennisvragen uit de praktijk van zorg en ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. 

Het gaat in de oproep ‘Memorabel, kennisvragen uit de praktijk’ om actie-onderzoek of ontwerpgericht onderzoek om kennisvragen te beantwoorden die zijn afgeleid van problemen die worden ervaren in de praktijk van de dagelijkse zorg voor en ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het kan gaan om interventies of best practices die onvoldoende zijn onderbouwd of waarvan de resultaten van implementatie onvoldoende bekend zijn. 

Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) draagt financieel bij aan deze subsidieronde.

Wie kan aanvragen?

Aanvragers zijn (bestaande) regionale samenwerkingsverbanden tussen bijvoorbeeld zorgaanbieders, gemeenten, verzekeraars, organisaties in de domeinen van zorg, welzijn en wonen. De inbreng van mensen met dementie en hun naasten en van een onderzoeksinstelling moet zijn gegarandeerd. Geïnteresseerden zijn op 21 maart 2016 welkom voor een bijeenkomst waarbij de subsidieoproep nader wordt toegelicht. De projecten starten uiterlijk 1 december 2016.

Op de website van Memorabel leest u meer over de deadlines, het tijdpad en de voorlopige inhoud van de informatiebijeenkomst.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *