De top 5 telefoons met fototoetsen

Gepubliceerd door Redactie op

telefoon met foto toetsen

De telefoon is een belangrijk om contact te houden met familie. Als je dementeert, is het moeilijker om de telefoonnummers te onthouden.

De gezichten van de familie komen vaak nog wel bekend voor. Met een telefoon met fototoetsen kan je daarom langer zelfstandig mensen opbellen.

Dat is niet alleen goed voor het maken van een praatje. Ook in geval van nood is het belangrijk dat de juiste personen eenvoudig gebeld kunnen worden.

Met een telefoon met fototoetsen is dat mogelijk. Ontdek hier welke telefoons door ons als beste getest zijn.

Dit zijn de top 5 telefoons met fototoetsen voor mensen met dementie

1. FX-3930 telefoon met fototoetsen
2. FANVIL X305 VoIP telefoon
3. GEEMARC AmpliDECT595 duo set telefoon met fototoetsen
4. GEEMARC CL8000 mobiele telefoon met fototoetsen
5. GEEMARC CL610 telefoon met fototoetsen en SOS-knop

Maak kennis met de beste telefoons met fototoetsen

Onder de fototoetsen programmeer je de telefoonnummers van familieleden die vaak gebeld worden. Dat is het kenmerk van een telefoon met fototoetsen. Maar er zijn nog meer handige functies die van pas komen tijdens het gebruik.

Denk aan grote toetsen en de optie om het geluid harder te zetten. De telefoons met fototoetsen uit onze top vijf zijn daarom niet alleen geschikt voor mensen met dementie. Ook senioren die slechthorend zijn, hebben voordeel van het gebruik van de telefoons.

FX-3930 telefoon met fototoetsen

De FX-3930 is een overzichtelijke huistelefoon met grote druktoetsen. Er is ruimte voor vier fototoetsen. Deze toetsen zitten bovenaan het toestel. Daarnaast kun je nog drie telefoonnummers onder de gewone sneltoetsen programmeren.

Zowel het belvolume als het gespreksvolume zijn instelbaar. Het toestel is geschikt voor mensen die een hoortoestel hebben. Hoor je het geluid van de overgaande telefoon toch niet? Dan zie je aan het rode lichtje dat knippert dat er iemand belt. De telefoon is zwart en er is een aparte, rode alarmknop aanwezig. Hieronder programmeer je apart het alarmnummer.

FANVIL X305 VoIP telefoon

De FANVIL X305 is een telefoon die je aansluit op de wifi. Hierdoor heb je veel mogelijkheden met de telefoon. Het belangrijkste is in dit geval dat je vier fototoetsen kunt instellen. Daarnaast is het mogelijk om heel veel telefoonnummers al voor te programmeren.

Voor het bellen hoef je de hoorn niet op te pakken, dit kan handsfree. Deze telefoon is misschien voor een alleenstaande persoon die dementeert wat uitgebreid. Maar voor de eventuele partner die ook gebruik maakt van de telefoon is het een heel handig apparaat.

Ook deze telefoon is geschikt voor mensen die een hoorapparaat gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de telefoon niet op een analoge lijn werkt.

GEEMARC AmpliDECT595 duo set telefoon met fototoetsen

Bellen met een handsfree telefoon kan gemakkelijk met de GEEMARC AmpliDECT595. Het basisstation heeft de fototoetsen, waarmee je eenvoudig de persoon kiest die je wilt spreken. De telefoons zelf hebben grote toetsen met duidelijke cijfers.

Ook de tekst op het scherm van de telefoon is goed leesbaar. Het voordeel van deze telefoon is dat er twee toestellen zijn, zodat er een in de slaapkamer en een in de woonkamer onder handbereik is. Bovendien heb je de ruimte om tien foto’s bij de voorkeurtoetsen te plaatsen.

Daar spreek je voor extra duidelijkheid de naam van de afgebeelde persoon bij in. Het nadeel van deze telefoon is dat je wel het basisstation bij de hand moet hebben om de fototoetsen te zien.

GEEMARC CL8000 mobiele telefoon met fototoetsen

De GEEMARC CL8000 is ook een handsfree telefoon en de fototoetsen staan op de telefoon. Je drukt op de foto om te bellen zonder dat je de telefoon met de groene knop aan doet.

Om het gemakkelijk te maken, kun je ook op de achtergrond foto’s en nummer programmeren. Zo zie je de foto van de persoon die belt, ook als deze niet onder de voorkeurstoetsen staat.

Maak gebruik van de optie om alle bekende telefoonnummer voor te programmeren. Deze telefoon is namelijk vooral geschikt voor de persoon die niet meer actief telefoonnummers gebruikt. Je kunt bij deze telefoon niet eenvoudig een los nummer intoetsen.

GEEMARC CL610 telefoon met fototoetsen en SOS-knop

Ook de GEEMARC CL610 is een telefoon die van alle gemakken is voorzien. De telefoon heeft een vaste hoorn, maar hij werkt ook handsfree. Je hebt ruimte om drie fototoetsen in te richten. De knoppen zijn groot en duidelijk te onderscheiden op het toestel.

Het geluidsvolume kan tot 40 decibel verhoogd worden. Bij een inkomend gesprek gaat een helder licht branden en hoor je een beltoon. Het bijzondere aan deze telefoon is dat er een waterdichte afstandsbediening bij zit.

Deze draag je om de pols. Hiermee kun je op afstand de telefoon opnemen of de verbinding verbreken. Je programmeert hier de belangrijkste nummers in die in geval van nood gebeld kunnen worden.

Waar let je op bij het kopen van een telefoon met fototoetsen?

Houd bij het kopen van een dementie telefoon met fototoetsen niet alleen rekening met het huidige gebruik. Denk ook na over de ontwikkelingen in de toekomst.

Wat kan de gebruiker nog zelfstandig? En hoeveel foto’s van contactpersonen of familieleden wil je zeker op de telefoon hebben staan? Kies een telefoon die bij de persoon past, zodat deze er nog zo lang mogelijk gebruik van kan maken.

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *