Wat is de beste trilplaat voor ouderen?

Gepubliceerd door Redactie op

trilplaat voor ouderen

Voor elke senior is het belangrijk om in beweging te blijven. Dit is goed voor je brein, lichaam, gezondheid en conditie. Gelukkig zijn er meerdere manieren om lekker in beweging te komen als ouder persoon.

Je kunt onder meer voor een wandelband, senioren hometrainer en trilplaat voor ouderen kiezen. Met een trilplaat train je gericht, efficiënt en zonder dat het je enige moeite kost.

Onze top 3 beste trilplaten voor ouderen

De top 3 uitgelicht

1. Rock n Fit trilplaat

De Rock n Fit trilplaat is de beste trilplaat voor ouderen van dit moment. Dit is hoofdzakelijk aan het zitje te danken.

Je kunt zittend plaatsnemen op de trilplaat, waardoor de training je nog minder energie kost. Deze trilplaat is hierdoor ook geschikt voor ouderen die moeite hebben om hun evenwicht te bewaren.

Met de Rock n Fit trilplaat kun je qua trainingen alle kanten op. Je kunt zittend of staand plaatsnemen, waarna de trilplaat de rest van het werk doet.

Hij beweegt met 500 aanpassingen per minuut, waardoor de training zeer efficiënt is. Met deze beste trilplaat voor ouderen train je – zonder dat je het doorhebt – talloze spieren in je lichaam.

2. Tunturi Cardio Fit V20

De Tunturi Cardio Fit V20 is ook een uiterst geschikte trilplaat voor ouderen. Deze trilplaat wordt met een handige fitnessstoel geleverd, waardoor je ook op deze trilplaat zittend plaats kunt nemen. Je krijgt overigens ook nog een handig elastiek meegeleverd voor gebruik op deze trilplaat.

Deze trilplaat van Tunturi stel je eenvoudig naar wens in. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst 30 verschillende snelheden. Je geniet hoe dan ook van een ideale training, mede door de combinatie van vibratie en oscillatie.

Bij deze trilplaat heb je ook nog de keuze uit 3 soorten programma’s. Heb je met veel plezier getraind? Dan berg je deze compacte trilplaat eenvoudig op.

3. Rockerz Trilplaat

De Rockerz Trilplaat is ook een geschikte trilplaat voor ouderen. Deze trilplaat is echter uitsluitend geschikt voor ouderen die nog goed te been zijn. Bij deze variant krijg je namelijk geen fitnessstoel meegeleverd. Je moet hierdoor staand plaatsnemen op deze trilplaat.

Gelukkig biedt deze trilplaat veel uiteenlopende trainingen. Zo kun je deze trilplaat in maar liefst 99 snelheidsniveaus instellen.

Ook biedt ‘ie 5 verschillende trainingsprogramma’s aan. Je traint hierdoor te allen tijde op gewenste manier. Qua prijsstelling is deze trilplaat overigens ook interessanter dan bovenstaande trilplaten.

Voor welke ouderen is een trilplaat geschikt?

Het is niet zo dat een trilplaat voor alle senioren geschikt is. Een trilplaat is bijvoorbeeld niet geschikt voor senioren met ernstige aandoeningen of ziekten. Ook als je een pacemaker draagt, is het onverstandig om gebruik van een trilplaat te maken.

Wil je als ouder persoon je spieren en gewrichten trainen? Wil je ook je bloedsomloop en botdichtheid verbeteren? Dan is een trilplaat uitermate geschikt voor je.

Wat kenmerkt een trilplaat voor ouderen?

Niet alle trilplaten zijn voor ouderen geschikt. Alleen een trilplaat die aan onderstaande eisen voldoet, is geschikt voor ouderen:

  • De trilplaat moet idealiter een zitje hebben. In een ideale situatie beschikt een trilplaat voor ouderen over een zitje. Dankzij dit zitje is het mogelijk om comfortabel zittend plaats te nemen op de trilplaat. Dit maakt een trilplaat overigens ook voor meer ouderen geschikt.
  • De trilplaat moet naar wens in te stellen. Een trilplaat voor ouderen moet volledig naar wens in te stellen zijn. Zo is het belangrijk dat je uit meerdere snelheidsniveaus kunt kiezen als ouder persoon.
  • De trilplaat moet eenvoudig zijn. Het is ook wenselijk dat de trilplaat voor ouderen vrij eenvoudig is. Dit heeft betrekking op de algehele samenstelling en op de bediening.
  • De trilplaat moet compact zijn. Tot slot is het wenselijk dat een trilplaat voor ouderen compact is. Waarom? Omdat veel ouderen kleiner zijn gaan wonen door de jaren heen. Door specifiek voor een compacte trilplaat te kiezen, weet je zeker dat je de trilplaat in huis kunt gebruiken en opbergen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een trilplaat voor ouderen?

Met een trilplaat geniet je als ouder persoon van belangrijke voordelen:

  • Verbetering van de bloedsomloop. Veel ouderen hebben last van een matige bloedsomloop, ten gevolge van het dichtslibben van de aderen. Door op een trilplaat te trainen, wordt de bloedsomloop verbeterd.
  • Verbetering van spierkracht en balans. Op een trilplaat train je eenvoudig je spierkracht en balans. Ervaar je als ouder persoon problemen met je evenwicht? Dan kan een trilplaat dus zeker uitkomst bieden.
  • Verlichting van pijn. Heb je veel pijn in je lichaam? Ook dan heb je als ouder persoon veel baat bij een goede trilplaat. Een goede trilplaat zorgt namelijk voor een aanzienlijke verlichting van pijn in het lichaam.
  • Eenvoudig te gebruiken. Een van de grootste voordelen van een trilplaat voor ouderen is de eenvoud. Je hoeft alleen maar op de plaat te staan (of te zitten). De trilplaat doet de rest van het werk voor je.
  • Trainen zonder belasting. Voor oudere mensen is het onverstandig om met volle belasting te trainen. Daar is bij een trilplaat juist absoluut geen sprake van; je traint op zo’n plaat zonder enige vorm van belasting.
  • Verbetering van flexibiliteit en mobiliteit. Veel oudere personen krijgen moeite met lopen of het maken van andere bewegingen. Door op een trilplaat te staan, verbeter je gelukkig eenvoudig je flexibiliteit en mobiliteit.
  • Verbetering of behouden van botdichtheid. Veel ouderen hebben met broze botten te maken. Om de botdichtheid te verbeteren, heb je een goede trilplaat nodig. Je traint hiermee zonder dat je het doorhebt je botten.

Houd wel rekening met het volgende nadeel:

  • Kan gevaarlijk zijn. Een trilplaat kan voor sommige ouderen gevaarlijk zijn. Dit geldt onder meer voor ouderen met gewrichtsproblemen, ernstige hartziekten of andere aandoeningen. Ben je recent geopereerd? Ook dan is het onverstandig om van een trilplaat gebruik te maken.

Hoe vind je de beste trilplaat voor ouderen?

Wil je thuis graag in beweging komen en je lichaam trainen? Wil je echter zelf hier weinig voor te hoeven doen? Dan sluit een trilplaat dus perfect op je wensen aan.

Het lastige is alleen dat je uit verschillende soorten trilplaten voor ouderen kunt kiezen. Je zou daarom eerst een goede vergelijking moeten maken.

Met of zonder zitje

Allereerst moet je een keuze maken betreffende het zitje. Wij raden je aan om altijd te kiezen voor een trilplaat met zitje.

Met name voor oudere personen is dit zitje ideaal; je behoudt eenvoudig je evenwicht en je kunt zittend je lichaam trainen. Mooier kan toch niet? 

Ben je nog behoorlijk fit? Dan hoef je het zitje uiteraard niet te gebruiken. Wel is het bijzonder prettig dat je altijd nog op dit zitje terug kunt vallen.

Instellingen

Ten tweede moet je goed naar de instellingen van de trilplaat kijken:

  • Trainingsprogramma’s. De betere trilplaten voor ouderen bieden 3 of 5 trainingsprogramma’s aan. Deze programma’s kenmerken zich door andere bewegingen of een andere intensiteit.
  • Snelheidsniveaus. De betere trilplaten voor ouderen bieden meerdere snelheidsstanden aan. Bij sommige varianten kun je zelfs uit tientallen snelheden kiezen! Hiermee train je altijd op de gewenste manier.

Afmetingen

Ten derde raden wij je aan om goed naar de afmetingen te kijken. Je moet namelijk wel prettig op de trilplaat kunnen zitten/staan, maar hij moet tegelijkertijd ook weer niet té groot zijn.

Bedenk in ieder geval vooraf waar je je nieuwe trilplaat op zou willen bergen. Als je dat weet, weet je ook hoe groot de trilplaat maximaal kan zijn.

Gewenste gebruik

Ten vierde is het belangrijk om bij je gewenste gebruik stil te staan. Dit gebruik moet je namelijk op alle bovengenoemde punten afstemmen.

Bepaal goed waar, hoe en wanneer je van de trilplaat gebruik wilt maken. Bepaal ook goed voor welk gezondheidsdoel je de trilplaat aan wilt schaffen.

Wat kost een goede trilplaat voor ouderen?

De prijzen voor trilplaten voor ouderen lopen uiteen. Voor sommige varianten moet je €200 á €300 betalen, terwijl andere varianten je een paar tientjes kosten.

Niet alleen de prijsverschillen zijn groot, maar ook de verschillen in uitvoering. De duurdere varianten zijn vaak van een zitje voorzien, terwijl dit bij de goedkopere varianten niet het geval is. Dit is voor veel ouderen reden om toch voor een duurdere variant te kiezen.

Wij raden je sowieso aan om te investeren in een goede trilplaat voor ouderen. Daar heb je op termijn het meeste aan, terwijl je met zo’n trilplaat ook nog van veel trainingsmogelijkheden verzekerd bent.

Waar koop je een goede senioren trilplaat?

Vrij weinig winkels bieden goede trilplaten voor ouderen aan. Gelukkig kun je altijd bij Fitwinkel.nl en Bol.com shoppen. Deze aanbieders bieden meerdere soorten trilplaten voor ouderen aan. Hiervoor werken zij ook uitsluitend met de beste merken samen.

Bij deze aanbieders kun je ook van scherpe prijzen profiteren. Daarvoor kan het wellicht interessant zijn om op een aanbieding te wachten.

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *