Wat is het verschil tussen rear driven en front driven crosstrainers?

Gepubliceerd door Redactie op

het verschil tussen front driven en rear driven crosstrainers

Het belangrijkste verschil tussen rear driven en front driven crosstrainers ligt in de plaatsing van het vliegwiel en het aandrijfsysteem. Rear driven staat ook wel voor voorwielaangedreven en rear driven voor achterwielaangedreven.

De verschillen:

 1. Rear driven crosstrainers:
  • Bij rear driven crosstrainers bevindt het vliegwiel zich aan de achterkant van het toestel, achter de pedalen.
  • Het loopvlak beweegt in een elliptische beweging naar achteren.
  • Rear driven crosstrainers hebben meestal een steilere helling van het loopvlak, wat kan resulteren in een meer verticale beweging van de gebruiker.
  • Ze bieden over het algemeen een vloeiende en natuurlijke loopervaring, vergelijkbaar met natuurlijk lopen of rennen.
 2. Front driven crosstrainers:
  • Bij front driven crosstrainers bevindt het vliegwiel zich aan de voorkant van het toestel, voor de pedalen.
  • Het loopvlak beweegt in een elliptische beweging naar voren.
  • Front driven crosstrainers hebben meestal een vlakkere helling van het loopvlak, waardoor de beweging meer horizontaal kan aanvoelen.
  • Ze kunnen een meer rechtopstaande houding aanmoedigen tijdens het trainen, wat comfortabel kan zijn voor sommige gebruikers.

Verschillen in kenmerken:

KenmerkenRear driven crosstrainersFront driven crosstrainers
LoopbewegingNaar achteren gerichtNaar voren gericht
Helling loopvlakSteilerVlakker
BewegingservaringMeer verticaalMeer horizontaal
ComfortNatuurlijke beweging, vergelijkbaar met lopen of rennenKan een meer rechtopstaande houding stimuleren, mogelijk comfortabeler voor sommige gebruikers
TrainingsoptiesVaak uitgebreide programma’s en weerstandsniveausVariabel, maar kan minder uitgebreide programma’s en weerstandsniveaus hebben
PrijsKan duurder zijnVaak iets betaalbaarder

Welke soort past bij jou?

Rear driven crosstrainers zijn over het algemeen meer geschikt voor gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar een intensievere training. De beweging van een rear driven crosstrainer is naar achteren gericht, wat zorgt voor een meer verticale loopbeweging. Dit kan de training intensiever maken.

Front driven crosstrainers zijn daarentegen meer geschikt voor beginners en recreatieve gebruikers. De beweging van een front driven crosstrainer is naar voren gericht en kan een meer horizontale loopbeweging simuleren. Dit kan comfortabeler zijn voor gebruikers die nieuw zijn met crosstrainers of die een minder intensieve training willen. Front driven crosstrainers zijn ook vaak geschikt voor mensen met rug- of knieproblemen, omdat ze een meer rechtopstaande houding aanmoedigen en minder belastend kunnen zijn voor deze gewrichten.

Kortom: rear driven crosstrainers zijn ideaal voor diegenen die een uitdagende training willen, terwijl front driven crosstrainers meer geschikt zijn voor (beginnende) recreatieve gebruikers.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *