De beste verzwaringsdekens van 5 kg

Gepubliceerd door Redactie op

verzwaringsdeken 5 kg

Dementerende ouderen krijgen vaak te maken met angstgevoelens. Senioren met beginnende dementie hebben enorm veel last van vergeetachtigheid en gedragsproblemen, waardoor ze zich erg bang voelen.

Een verzwaringsdeken kan in dit geval uitkomst bieden. De deken geeft hen namelijk een gevoel van geborgenheid. Dankzij dit warm gevoel nemen de angstige prikkels af en verbetert hun nachtrust meteen. Zo wordt het dag-en-nachtritme behouden en zullen de senioren zich beter in hun vel voelen.

Verzwaringsdekens heb je in verschillende gewichten. 5 kg is een relatief laag gewicht en erg geschikt als je nieuw bent met deze soort dekens.

Hieronder kom je erachter welke verzwaringsdeken van 5 kilogram je het beste kunt aanschaffen.

Dit zijn de beste verzwaringsdekens van 5 kg:

De beste verzwaringsdekens 5 kg uitgelicht

Hieronder leggen we uit waarom de onderstaande 3 dekens volgens ons tot de beste behoren uit ons onafhankelijk onderzoek.

1. Dormiwise verzwaringsdeken

Het Dormiwise verzwaringsdeken 5kg combineert comfort met een kalmerende werking en een veilig gevoel. De vulling van het deken bestaat uit maar liefst 15 verschillende lagen die voor een uiterst ontspannen gevoel zorgen. Het deken zelf is opgebouwd uit kleine vierkantjes, waardoor het gewicht correct verdeeld wordt.

Een groot voordeel van het deken van Dormiwise is dat het voor alle seizoenen geschikt is. De hoes is namelijk vervaardigd uit minky dot en bamboe. Het bamboe geeft je een fris gevoel tijdens de warme dagen, terwijl het minky dot je bij koude nachten opwarmt.

Met een Dormiwise verzwaringsdeken slaapt iedereen elke nacht opnieuw optimaal en verdwijnen alle angstgevoelens onmiddellijk.


2. Slowwave verzwaringsdeken 5kg

De verzwaringsdeken van Slowwave maakt gebruik van ronde microglasparels. De parels worden door twee lagen van microvezel beschermd om een optimale druk te garanderen. Bovendien zorgen deze extra lagen voor een aangename circulatie, waardoor je het deken zowel in de winter als in de zomer kan gebruiken.

Het Slowwave verzwaringsdeken is met katoen afgewerkt. Deze ademende stof past zich aan jouw lichaamstemperatuur aan en absorbeert enorm veel vocht. Het katoenen deken voelt erg aangenaam aan, waardoor de stimulerende werking geoptimaliseerd wordt.

Katoen is trouwens ook een enorm duurzame stof. Het Slowwave verzwaringsdeken slijt helemaal niet snel en je kan er dan ook jarenlang gebruik van maken.


3. CozySense verzwaringsdeken 5kg

De CozySense verzwaringsdekens zijn met kleine glasparels gevuld. De pareltjes oefenen een aangenaam drukgevoel op je lichaam uit. Op deze manier kan het zenuwstelsel zich volledig ontspannen en verdwijnen onaangename gevoelens onmiddellijk.

CozySense maakt verder gebruik van het GlassFlow-systeem. De dekens hebben meer dan 500 drukpunten, zodat de druk gelijkwaardig verdeeld wordt over het hele lichaam.

Dankzij dit unieke systeem wordt het slaapcomfort aanzienlijk verbeterd en gaat de kwaliteit van je nachtrust er enorm op vooruit.

Bovendien zijn de dekens van CozySense met dubbelzijdig materiaal afgewerkt en kan je ze het hele jaar lang gebruiken.


De voordelen van een verzwaringsdeken 5 kg

Een verzwaringsdeken is beduidend zwaarder dan een normale deken en oefent dan ook heel wat druk uit op je lichaam. Senioren en ouderen met beginnende dementie halen enorm veel voordeel uit dit deken.

Eerst en vooral omdat de druk je een geborgen en warm gevoel geeft. Hun zenuwstelsel kan zich op deze manier volledig ontspannen en eventuele angstige of verwarde gevoelens ebben langzaamaan weg.

Omdat een verzwaringsdeken senioren een veilig gevoel geeft, verbetert het deken de nachtrust van de ouderen ook. Ze zullen beter en dieper slapen. De volgende dag worden ze vol energie wakker en voelen ze zich heel wat beter in hun vel.

Zeker voor dementerende senioren is dit enorm belangrijk. Ze hebben meer kracht om de verwarde gevoelens te controleren en ze hebben minder last van angstaanvallen.

Verzwaringsdekens zijn een enorme hulp voor senioren. Het helpt hen enorm om met hun problemen om te gaan. Kies daarom altijd voor een deken van een goede kwaliteit dat bij de levensstijl van de ouderen past. Op deze manier halen ze alles uit het deken en kunnen ze optimaal van de vele voordelen profiteren.

Aandachtspunten tijdens het aankopen van een verzwaringsdeken 5 kg

Hieronder bespreken we de punten waar je op moet letten bij verzwaringsdekens. En dan specifiek de dekens die 5 kilo wegen.

Vulling

Je hebt de keuze uit verzwaringsdekens van 5kg met verschillende soorten vullingen. De meeste dekens worden gevuld met plastic, glazen of stalen korrels.

Plastic korrels zijn de goedkoopste en de stilste oplossing. Plastic weegt wel iets minder, waardoor de dekens vaak uit meerdere lagen zijn opgebouwd.

Glazen en stalen korrels zijn dan weer iets zwaarder. Een deken met stalen korrels maakt wel meer geluid en kan sommige senioren storen tijdens hun nachtrust.

Formaat

Net als een gewoon dekbed zijn ook verzwaringsdekens in verschillende formaten verkrijgbaar. Afhankelijk van de situatie moet je voor bepaalde afmetingen kiezen. De meeste senioren kiezen echter voor een eenpersoonsdekbed.

Zeker als je voor een verzwaringsdeken van 5 kg kiest. Dit is een vrij licht deken en geschikt voor personen met een lager gewicht.

Als de partner iets meer weegt, heeft hij of zij een zwaarder verzwaringsdeken nodig. Sommige koppels vinden het natuurlijk ook gewoon leuk om een deken te delen en in dit geval kan je zonder problemen voor een tweepersoonsdeken kiezen.

De vulling is meest

Hoes

Rond een verzwaringsdeken zit natuurlijk een hoes. Het materiaal van deze hoes is erg bepalend voor de temperatuur en het comfort. Zo is katoen een ademende stof die vocht goed absorbeert, terwijl bamboe altijd fris aanvoelt.

Tegenwoordig kiezen steeds meer merken ervoor om hoezen uit twee materialen te vervaardigen. Op deze manier kan je een kant gebruiken om je op te warmen tijdens de wintermaanden, terwijl de andere kant je een fris gevoel geeft bij hogere temperaturen.

De extra eigenschappen

Sommige mensen hebben een gevoelige huid of zijn allergisch voor bepaalde stoffen. Op hogere leeftijd kan dit ernstige problemen veroorzaken.

Kijk daarom ook zeker goed na of het verzwaringsdeken hypo-allergeen is. Heel wat fabrikanten onderwerpen alle dekens na de productie aan een speciale behandeling, zodat ze zeker geen allergieën veroorzaken.

Met een hypo-allergeen verzwaringsdeken ben je zeker van een optimaal resultaat en hoef je je over funeste bijwerkingen geen zorgen te maken.

Lagen

Het aantal lagen is een van de belangrijkste eigenschappen waar je rekening mee moet houden tijdens het aankopen van een verzwaringsdeken.

Je zal meteen merken dat goedkopere versies vaak over vijf lagen beschikken, terwijl de duurdere modellen uit zeven of zelfs negen lagen bestaan.

Het voordeel van de extra lagen is dat het gewicht op deze manier beter verdeeld wordt. Het deken oefent een zeer subtiele en aangename druk uit, waardoor je het extra gewicht nauwelijks ervaart.

Bovendien gaan dekens met extra lagen vaak beduidend langer mee.

Het onderhoud van het deken

Een laatste punt waar je zeker naar moet kijken bij het uitkiezen van een verzwaringsdeken 5 kg is het onderhoud. Een deken dat je makkelijk kan wassen is natuurlijk veel praktischer dan een deken dat je enkel met de hand mag onderhouden.

We raden je daarom aan om naar een deken te zoeken dat gewoon in je wasmachine mag. De meeste dekens hebben een afneembare hoes die je zonder problemen machinaal kan wassen.

Dit betekent dat je het deken regelmatig kan uitwassen en dat je altijd in een frisse en schone omgeving slaapt!

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *