Onze mening over de Action verzwaringsdeken

Gepubliceerd door Redactie op

verzwaringsdeken action

Verzwaringsdekens zijn razend populair tegenwoordig en daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste is echter dat zo’n deken je slaapkwaliteit sterk zou verbeteren, op verschillende manieren.

Ook in de webshop van Action vind je een verzwaringsdeken, waarmee je je slaapkwaliteit drastisch verbetert. Althans, dat wordt beweerd.

Wil je daar meer over weten, zodat je zeker de juiste aankoop doet? Lees verder voor handige informatie en tips over het verzwaringsdeken van Action.

Wat is de verzwaringsdeken van Action?

Zoals de naam van dit product al een beetje doet vermoeden, is de verzwaringsdeken van Action een deken dat extra zwaar aanvoelt. Deze deken is vervaardigd uit een zwaarder materiaal dan gewone dekens en ook met een zwaarder materiaal gevuld, maar er zijn nog andere voordelen aan verbonden.

De Action Verzwaringsdeken is een goede oplossing voor mensen met allerhande slaapproblemen en andere aandoeningen. Denk maar aan:

 • depressie
 • angstgevoelens
 • dwangstoornissen

Daarbij is het ook een goed alternatief voor een gewoon deken als je lijdt aan een ontwikkelingssyndroom, zoals autisme, het syndroom van Asperger, Tourette of Down of ADHD.

Ten slotte wordt deze verzwaringsdeken vaak aangeraden aan mensen die last hebben van een sensorische integratiestoornis, waarbij het zenuwstelsel de informatie die het krijgt van de verschillende zintuigen niet juist of niet helemaal integreert.

Dat is de reden waarom verzwaringsdekens ook wel sensorische dekens genoemd worden.

Meer informatie over de verzwaringsdeken bij Action

Action biedt online een verzwaringsdeken aan voor nog geen 30 euro. Het is verkrijgbaar voor mensen die hun slaapkwaliteit willen verbeteren.

De deken oefent meer druk uit op je lichaam dan een gewoon deken, wat een sterk kalmerend effect heeft op je zenuwstelsel en spieren. Dat is dan ook de reden waarom verzwaringsdekens populair zijn bij mensen met een hoge werkdruk of fysieke klachten, zoals spierpijn. Daarbij is het ook een uitstekende oplossing voor zij die gewoon moeilijk in slaap vallen.

Wat maakt deze verzwaringsdeken uniek? De vulling van glaskralen, die hun gewicht gelijkmatig over je lichaam verdelen zodra het deken op je ligt. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het slapen of net voor je in slaap valt niet ligt te woelen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt en ook dieper slaapt.

Belangrijk: je gebruikt de Action verzwaringsdeken door de hoes met rits en het deken zelf te verbinden met de geïntegreerde ogen en lussen. Op die manier voorkom je dat het dekbed in de hoes verschuift en lig je nog comfortabeler.

Dit zijn de technische eigenschappen van de Action verzwaringsdeken:

 • Afmetingen van het deken: 140 x 200 cm
 • Materiaal van het deken: Polyester
 • Materiaal van de dekenvulling: Polyester, glaskralen
 • Materiaal van de hoes: 100% polyester
 • Kleur: Grijs
 • Gewicht: 7 kg
 • Gewicht van de hoes: 1,1 kg
 • Aanbevolen lichaamsgewicht: 65 tot 85 kg

Belangrijk om te onthouden als je deze verzwaringsdeken van Action aankoopt: je wast het best met de hand op maximaal 30° Celsius. Daarbij droog je het ook best niet in de droogkast en laat je de deken beter niet gebruiken door kinderen!

Een verzwaringsdeken van Action: de voordelen van het huismerk

Bij de zoektocht naar een verzwaringsdeken is het belangrijk dat je rekening houdt met het merk en de kwaliteit ervan.

Deze verzwaringsdeken is van het huismerk van Action zelf en bestaat uit hoogwaardige materialen die op het vlak van veiligheid, comfort en duurzaamheid aan de verwachtingen voldoen.

Een bijkomend voordeel van de verzwaringsdeken van Action is dat het relatief weinig kost, terwijl je er toch kwaliteit voor in de plaats krijgt. Wie voordelig wil genieten van een betere nachtrust, doet met deze verzwaringsdeken een slimme investering.

Aan de andere kant is het beter om te kiezen voor een verzwaringsdeken van een topmerk als je lijdt aan een medisch erkende chronische aandoening, zoals die hierboven beschreven, of als je een groter budget beschikbaar hebt.

Je betaalt dan wel een stukje meer, maar je krijgt er een betere kwaliteit voor in de plaats.

De kwaliteit van de Action verzwaringsdeken

De kwaliteit van je verzwaringsdeken is vooral afhankelijk van het materiaal waaruit het bestaat. De verzwaringsdeken van Action bestaat vooral uit polyester, een materiaal met een aantal belangrijke voordelen:

 • polyester is relatief goedkoop
 • met een verzwaringsdeken uit polyester heb je het altijd lekker warm
 • polyester is geschikt voor mensen met een allergie

Daarbij ventileert polyester goed, waardoor het veel sneller droogt dan veel andere materiaalsoorten.

Let op: de verzwaringsdeken zelfs bestaat uit polyester, maar de vulling ervan bevat ook glaskralen. Deze lijken een beetje op zoutkristallen of wit zand en hebben een relatief hoog soortelijk gewicht. Dit zorgt ervoor dat het totale gewicht van de deken een stukje hoger ligt, namelijk rond de 7 kilogram.

Bij de verzwaringsdeken van Action krijg je zoals gezegd ook een hoes, die je er gemakkelijk aan bevestigt. Dit onderdeel bestaat voor 100% uit polyester, waardoor je ten volle van de voordelen van dit materiaal geniet, ook als je hem over je deken trekt.

Gebruikerservaringen over de verzwaringsdeken van Action

Op basis van reviews van andere consumenten is het een stuk gemakkelijker om een juiste beoordeling te maken van de verzwaringsdeken van Action.

De meeste reviews zijn positief. Veel mensen ervaren een betere nachtrust als ze onder hun deken slapen en hebben dan minder last van:

 • spierpijn
 • overprikkeling
 • een slechte doorbloeding
 • angstgevoelens

Vaak wordt het slapen onder een verzwaringsdeken van Action vergeleken met het slapen in een gezellige slaapzak, wat te danken is aan het betere warmtebehoud van het polyester.

Belangrijk: veel mensen die deze verzwaringsdeken gebruiken, ervaren de eerste nachten meer slaapproblemen. Dit komt meestal doordat ze nog niet gewend zijn aan het hogere gewicht. Naarmate je zo’n deken langer gebruikt, voelt het comfortabeler aan en slaap je juist dieper.

Onze eigen beoordeling van de Action verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken van Action is een slimme investering als je beter wilt slapen en tegelijkertijd ook je portemonnee een plezier wilt doen. Je betaalt immers nog geen € 30 voor de deken, terwijl het qua kwaliteit toch heel wat te bieden heeft.

Zo’n deken voelt comfortabel aan als je eronder ligt, maar draagt ook zeker bij aan de uitstraling van je slaapkamer of woonkamer. De lichtgrijze kleur van de deken zelf en de donkere, antracietgrijze hoes gaan mooi samen en passen als geheel prachtig in eender welk interieur.

Natuurlijk zijn er betere en mooiere verzwaringsdekens verkrijgbaar, die dan ook een stukje meer kosten. Hoewel de deken van Action ideaal is voor wie minder budget beschikbaar heeft, kies je toch beter voor een model van een A-merk als je kwaliteit hoog in het vaandel draagt.

Een verzwaringsdeken kopen bij Action: de voordelen en nadelen

Wat zijn nu de voordelen en nadelen van deze verzwaringsdeken bij Action? Hieronder een duidelijk overzicht.

Voordelen:

1. Budgetvriendelijk

De Action verzwaringsdeken is heel budgetvriendelijk en waarschijnlijk zelfs een van de goedkoopste oplossingen die je online kunt vinden. Hoewel je ook verzendkosten betaalt, komt de totale prijs zelfs dan nog maar net boven de € 30 uit.

2. Een comfortabel gevoel

De verzwaringsdeken van Action voelt goed aan dankzij de hoogwaardige vulling van glaskralen en de polyester buitenzijde. Dit zorgt voor een beter slaapcomfort, vooral als je het langer gebruikt.

3. Perfect voor fysieke klachten

De verzwaringsdeken van Action is een toegankelijke, betaalbare oplossing voor mensen die last hebben van pijn of gewoon moeilijk in slaap raken. Het helpt tegen allerlei klachten, waaronder spierspasmen en algemene spierpijn.

4. Een groot formaat

De verzwaringsdeken van Action is relatief groot, met afmetingen van 140 X 200 cm. Dit maakt het een goede oplossing voor een dubbel bed of mensen die alleen slapen maar wel graag een groot deken hebben.

Nadelen:

1. Niet de beste kwaliteit

Hoewel de verzwaringsdeken van Action zeker niet slecht is, behoort het ook niet tot het topsegment van het aanbod online of in de winkel. Je vindt heel wat andere dekens die op het vlak van kwaliteit veel beter zijn, bijvoorbeeld door een betere vulling of het gebruik van een ander materiaal aan de buitenzijde.

2. Een iets langere leveringstijd

Als je je verzwaringsdeken via Action aanschaft, moet je meestal 3 tot 5 dagen wachten voor je het in huis hebt. Wanneer je een verzwaringsdeken aanschaft in de winkel, bijvoorbeeld bij een erkende en gespecialiseerde slaapwinkel, gaat dat veel sneller.

3. Uitproberen is helaas niet mogelijk

Net zoals dat bij alle slaapbenodigdheden het geval is, probeer je een verzwaringsdekens het liefste eerst eens uit voor je het koopt. Bij Action is dat niet mogelijk, aangezien het alleen online beschikbaar is. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd, maar je moet de deken natuurlijk wel eerst aankopen om te weten of je tevreden bent.

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *