“Wij streven ernaar om dementie bespreekbaar en behandelbaar te maken en uiteindelijk te genezen. Het Deltaplan Dementie is een krachtige stap om dementie samen aan te pakken.”

Gepubliceerd door Maria op

Fotografie: DigiDaan

Fotolocatie: VUmc

VUmc en het VUmc Alzheimercentrum staan voor onderscheidende patiëntenzorg en hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek. Wij streven naar een leidende positie in zorg en onderzoek op het gebied van dementie. Met name waar het dementie op jonge leeftijd betreft. Onze missie is: dementie bespreekbaar en behandelbaar te maken en uiteindelijk te genezen.

Binnen het VUmc Alzheimercentrum lopen een aantal grote onderzoeken en ook enkele specifieke fellowships via het ZonMW-onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel, onderdeel van Deltaplan Dementie. Enkele voorbeelden van projecten zijn: het ABIDE project, waarin wordt onderzocht wat de beste toepassing is van de MRI-scan, hersenvocht en PET-scan in de diagnostiek en communicatie met de patiënt; het CatCh-Cog project, waarin een samengesteld meetinstrument gericht op het cognitief functioneren wordt ontwikkeld; en het PAGE-AD project, waarin we kijken naar verschillen tussen zogenaamde varianten van de ziekte van Alzheimer op celniveau. Deze projecten geven nieuwe aangrijpingspunten voor diagnostiek en behandeling.

Het VUmc Alzheimercentrum is onderdeel van de afdeling neurologie van VUmc. Het team bestaat uit diverse disciplines gericht op de ziekte van Alzheimer, georganiseerd rondom patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek.

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *